Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας τόνισε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μεταφερθούν τα κοινωνικά φαινόμενα στον αθλητισμό και δήλωσε πως μπορούν όλοι να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για εξάλειψη της βίας από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Πανούσης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Novasports FM”.
Αρχικά, τόνισε για τα αίτια της βίας στα γήπεδα: «Ασχολούμαι από τη δεκαετία του 1980 για τα αίτια της βίας κι έχουν γίνει δεκάδες έρευνες, που δεν βγάζουν πουθενά. Πρέπει να φτιάξουμε πολιτικές πάνω σε αυτό το φαινόμενο, να δούμε πώς λειτουργεί το κράτος, οι ομοσπονδίες, η ΔΕΑΒ και να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό. Κάθε μορφή τυφλής βίας έχει και τη θεραπεία της, δεν υπάρχει μία γενική αντιμετώπιση».
Όσον αφορά στα νέα χαρακτηριστικά της βίας, δήλωσε: «Το νέο χαρακτηριστικό της βίας είναι ότι στο χώρο του αθλητισμού έχουν μπει στοιχεία εξτρεμιστικά από κάθε άποψη. Ο χουλιγκανισμός με την παλιά του μορφή έχει πλέον εκλείψει και αυτό γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε πάει σε ιδιωτικούς στρατούς και γι’ αυτό έχει αρχίσει να στρέφεται εναντίον των στρατηγών. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία οργή μέσα στην κοινωνία. Αν την αφήσουμε να μπει στη μαζική κοινωνία, στην πλατεία, στα γήπεδα και αλλού, θα αποκτήσει κοινωνικά χαρακτηριστικά και μετά δεν θα μπορεί να μαζευτεί».
Επίσης, αναφέρθηκε και στο αν το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι ικανό να πατάξει τη βία: «Θεωρώ πως το νομικό μας πλαίσιο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα. Το θέμα είναι η εφαρμογή των νόμων. Η χρήση των καμερών, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο έλεγχος των συνδέσμων.».
Τέλος, μίλησε και στον διακοσμητικό ρόλο που είχε μέχρι τώρα η ΔΕΑΒ: «Προσπαθώ να καταλάβω γιατί η ΔΕΑΒ έχει γίνει ένα γραφειοκρατικό και απαξιωμένο όργανο, ενώ είχε αναγγελθεί ως κάτι διαφορετικό. Όταν θες να εφαρμόσεις κάτι, πρέπει να μιλήσεις με τους φορείς. Εγώ δεν έχω κανένα όφελος από αυτό. Ένα μίνιμουμ fair play στις σχέσεις των ανθρώπων πρέπει να υπάρχει και θέλω να πιστεύω πως θα μιλήσουμε έντιμα. Όταν μιλήσω με τους προέδρους και την ΕΠΟ, θα είμαι σε θέση να σας πω τι βλάπτει και τι μπορεί να περπατήσει ή όχι. Σε ένα εξάμηνο θα έχω πλήρη εικόνα. Αποκλείεται να μην ξέρεις σε έξι μήνες τι συμβαίνει. Αν δεν ξέρεις, πάει να πει ότι συμβιβάζεσαι με κάποιες καταστάσεις».