Μασάντο: «Μπορεί να επιστρέψω μια μέρα στον Ολυμπιακό»

Με θερμά λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας ο Πάουλο Μασάντο.

Με θερμά λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας ο Πάουλο Μασάντο.

Ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων», θα βρει απέναντί του την παλιά του ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τόνισε στο Μaisfutebol ότι ανυπομονεί για την αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης». Μάλιστα, ο Πορτογάλος μέσος τόνισε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στον Πειραιά για να κλείσει την καριέρα του, ενώ δήλωσε ότι αν σκοράρει απέναντι στην παλιά του ομάδα δεν θα πανηγυρίσει. Επίσης, μίλησε για την παρουσία των Σίλβα και Ερνάνι στους νταμπλούχους. Αναλυτικά:

Για τις ελπίδες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους ομίλους:
«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αλλά αυτό μόνο στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να… φανεί. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στην ζωή, τα πάντα είναι πιθανά και η Ντιναμό μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη, καθώς κανείς δεν την περιμένει. Μερικές φορές, απέναντι σε ομάδες μικρότερης δυναμικότητας, οι μεγάλες ομάδες γίνονται… κακές και εμείς θα πρέπει αυτό να το μεταστρέψουμε σε πλεονέκτημα». 

Για την επιστροφή στο… σπίτι του κόντρα στον Ολυμπιακό και πώς την περιμένει:
«Αυτή είναι η αλήθεια! Θα επιστρέψω σ’ ένα σπίτι, όπου ήμουν πολύ χαρούμενος για δύο χρόνια και έζησα απίστευτες στιγμές. Το περιμένω πώς και πώς. Είναι ένας σύλλογος που με σημάδεψε και μου πρόσφερε δύο σημαντικές σεζόν. Να παίξω κόντρα σε μία ομάδα που με γνωρίζει τόσο πολύ καλά, είναι πάντα ιδιαίτερο». 

Για το πώς αναμένει την υποδοχή του:
«Δεν το ξέρω. Η αλήθεια είναι πως πέρασα δύο χρόνια εκεί και με συμπαθούσαν πολύ. Το πιο πιθανό είναι πως θα με καλωσορίσουν, αλλά στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αυτή την φορά, θα εμφανιστώ ως αντίπαλος και αν κερδίσω δεν θα τους… ικανοποιήσω, αλλά είμαι προετοιμασμένος για κάθε σενάριο».

Για το αν θα πανηγυρίσει αν σκοράρει:
«Όχι. Σίγουρα όχι! Είναι ένας σύλλογος για τον οποίο είμαι πολύ ευγνώμων. Ο Ολυμπιακός με βοήθησε να πετύχω κάποια από τα όνειρά μου και να παίξω στο Champions League. Αν σκοράρω, δεν σκέφτομαι καθόλου να πανηγυρίσω». 

Για τη στήριξη των φίλων του Ολυμπιακού μετά την χειρονομία του στους οπαδούς της Ντιναμό:
«Ήταν μία όμορφη στιγμή. Με ξέρουν καλά και πάντα με στήριζαν. Ξέρουν ότι έδωσα πολλά στον σύλλογο και το αναγνωρίζουν. Κατάλαβαν ότι ήθελα στήριξη, έπειτα από μία δύσκολη στιγμή. Πάντα μου συμπεριφέρονταν με ευγένεια και με αποκαλούσαν «Moustaki», εξαιτίας του μουστακιού μου. Είναι καλό να ξέρεις ότι οι οπαδοί ενός συλλόγου που με σημάδεψε, μ’ αγαπούν ακόμα. Ποιος ξέρει; Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια επιστροφή, κάποια μέρα». 

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό:
«Ναι θα το ήθελα. Ήταν δύο υπέροχα χρόνια και η διοίκηση του συλλόγου ήταν δίπλα μου. Ποιος ξέρει τι μπορεί να μου δώσει το ποδόσφαιρο στο μέλλον; Είναι μία από τις ομάδες που θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου, με όσα πέρασα εκεί». 

Για το αν ο Μάρκο Σίλβα έχει το σωστό προφίλ για τον πάγκο του Ολυμπιακού:
«Σίγουρα. Έδειξε πως έχει το σωστό προφίλ και τις δυνατότητες να είναι σε μία ομάδα, που περίμενε μεγάλο διάστημα για να λυθούν όλα τα προβλήματα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αν δεν πίστευαν στις δυνατότητές του, τότε δεν θα τον περίμεναν, όσο χρόνο το έκαναν. Έχω παρακολουθήσει την δουλειά του (σ.σ. Μάρκο Σίλβα) και αυτό που έκανε με την Εστορίλ είναι αξιοσημείωτο, ενώ αυτά που πέτυχε με την Σπόρτινγκ δεν ήταν εύκολα να τα κάνει. Έφτιαξε μία ομάδα που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. οι Πορτογάλοι προπονητές είναι καλοί και έχουν καλό όνομα στο εξωτερικό». 

Για το τι μπορεί να πετύχει ο Σίλβα στην Ελλάδα:
«Να γίνει πρωταθλητής, γιατί αυτό είναι… υποχρεωτικό. Αν δεν τα καταφέρει, θεωρείται σίγουρο πως θα απολυθεί. Είναι πολύ απαιτητικοί και αν προσλήφθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό, πρέπει να τον πετύχει. Στην Ελλάδα, μερικές φορές, δεν είναι εύκολο, ακόμα κι όταν κερδίζεις, οπότε φαντάσου τι γίνεται αν χάσεις». 

Για το αν στον Ολυμπιακό είναι πολύ απαιτητικοί:
«Ναι. Είναι. Είναι κάτι παραπάνω από απαιτητικοί. Όπως έκαναν στην περίπτωση του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Η ομάδα μπορεί να ήταν πρώτη και να είχε κερδίσει όλα τα παιχνίδια, αλλά αν δεν είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο παιχνιδιού, να είναι ελκυστικός και να ικανοποιεί τους οπαδούς, αμέσως δεν τους αρέσει. Αλλά οι οπαδοί στηρίζουν και σου δίνουν δύναμη από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό. Κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση». 

Για το αν ο Ερνάνι θα προσαρμοστεί στην Ελλάδα:
«Νομίζω πως ναι, θα προσαρμοστεί κι αυτός. Είναι σημαντικό να προσαρμοστεί και στις… απαιτήσεις των οπαδών. Θα του ζητηθεί να προσφέρει το καλύτερο δυνατό και νομίζω ότι θα τα καταφέρει. Πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά για να ταιριάξεις στον σύλλογο, καθώς είναι εύκολο να αποδοκιμαστείς και δεν μπορεί εύκολα ο καθένας να… αναστρέψει εύκολα αυτή την κατάσταση». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.