Σιλ-βαλσαμο Κλέιτον (vid)

Το 13ο γκολ του Σίλβα Κλέιτον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε γούρικο. Χάρις σε αυτό η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ και έβαλε λίγο βάλσαμο στις πληγές, που του είχαν ανοίξει τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι.

Το 13ο γκολ του Σίλβα Κλέιτον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε γούρικο. Χάρις σε αυτό η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ και έβαλε λίγο βάλσαμο στις πληγές, που του είχαν ανοίξει τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι.
 
Με φρέσκα πόδια, αυτά του Νίνη (πρώτη εμφάνιση ως βασικός τη φετινή σεζόν), του Μπουμσόνγκ (επιστροφή μετά από απουσία 2.5 μηνών) και του Κλέιτον ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος στο Ηράκλειο.
 
Παίζοντας για άλλη μια φορά χωρίς φουνταριστό αλλά με τον Κλέιτον σε μεγάλα κέφια κατάφερε να πετύχει πρώτος γκολ στο 18΄ και να φέρει το ματς στα μέτρα του. Θα μπορούσε να γλιτώσει μάλιστα τα καρδιοχτύπια αν αξιοποιούσε έστω μια από τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε στη συνέχεια.
 
Ο ΟΦΗ αντέδρασε στο β΄ ημίχρονο και προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς. Με την είσοδο των δυο Ισπανών, Ζόρντι και Λόπεθ, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα αλλά είχε για άλλη μια φορά φέτος πρόβλημα στο σκοράρισμα.
 
 
Τα πλάνα των προπονητών
Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με τον Σαχσανίδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά τον Γαλανόπουλο, αριστερά τον Βάντο και στο κέντρο τους Ταυλαρίδη και Γεωργίου. Στα χαφ τους Μπούρμπο, Κάλαϊτζιτς και Βερόν και στην επίθεση τους Παπουλή αριστερά, Σίσιτς δεξιά και στην κορυφή τον Μάντζιο.
 
Από την άλλη πλευρά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Βύντρα, αριστερά τον Σπυρόπουλο και στο κέντρο της άμυνας τους Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ. Στα χαφ τους Βιτόλο, Ζέκα στον άξονα, δεξιά τον Χριστοδουλόπουλο, αριστερά τον Κουίνσι και πίσω από τον προωθημένο Κλέιτον το Νίνη.
 
Σόου Κλέιτον
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιάσουν στον ύπνο τους «πράσινους» αλλά τα σουτ των Παπουλή (5΄) και Κάλαϊτζιτς (13΄) δεν βρήκαν τον στόχο. Ο Παναθηναϊκός αφού πέρασε ανώδυνα το πρώτο 15λεπτο, έβαλε τη μπάλα κάτω και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Πιέζοντας αρκετά ψηλά δεν άφησε τους Κρητικούς να πάρουν ανάσα. Αφού αμπάρωσε τα μετόπισθεν άρχισε να απειλεί το τέρμα του Σαχσανίδη. Ο Χριστοδουλόπουλος στο 15΄ δεν τελείωσε καλά τη φάση αλλά στο 18΄ έβαλε τις βάσεις για να ανοίξει το σκόρ.
 
Με 30αρα μπαλιά βρήκε τον Κλέιτον, αυτός χόρεψε τους Γαλανόπουλο, Γεωργίου, απέφυγε τον Σαχσανίδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού μετά από τρεις αγώνες. Μετά το 25΄ ο Αναστόπουλος άλλαξε πτέρυγες στους Σίσιτς, Παπουλή. Ο Σίσιτς όμως έπεφτε συχνά στην παγίδα του οφσάιντ καταστρέφοντας τις λιγοστές επιθέσεις του ΟΦΗ, ο οποίος έδειχνε να έχει τις περισσότερες δυνάμεις του στον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν μπορούσε να βγει μπροστά με αξιώσεις και πίσω ο Γαλανόπουλος ήταν ο αδύναμος κρίκος. Από την πλευρά του ο Κλέιτον παραλίγο να κάνει το 0-2 στο 38΄ αλλά δεν τον άφησε ο Σαχσανίδης.
 
 
Δυο τετ α τετ
Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Αναστόπουλος ανέβασε τον Βερόν στη μεσαία γραμμή και από κόφτη του έδωσε ρόλο δεξιού χαφ. Στη θέση του μετέθεσε τον Κάλαϊτζιτς. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 48΄ ο Κουίνσι θυμίζοντας τον Κουίνσι του πρώτου γύρου τρύπησε το κέντρο άμυνας αλλά μόνος απέναντι στον γκολκίπερ, αστόχησε στο πλασέ.
 
Ακόμη πιο κλασική ήταν ευκαιρία που έχασε ο Κλέιτον στο 51΄ στο τετ α τετ με τον Σαχσανίδη.  Στο 55΄ ο Αναστόπουλος ενίσχυσε την επιθετική λειτουργία της ομάδας του ρίχνοντας στον αγώνα τον Ζόρντι και αποσύροντας τον Γαλανόπουλο (τη θέση του δεξιού μπακ κάλυπτε στο εξής ο Μπούρμπος). Το ματς άνοιξε  και η μπάλα άρχισε να ανεβοκατεβαίνει στο γήπεδο. Μέσα σε ένα λεπτό (58-59) οι Μάντζιος, Βερόν είχαν δυο καλές προσπάθειες για γκολ. Ο Φερέιρα βλέποντας ότι ο Νίνης είχε κουραστεί τον αντικατέστησε στο 64΄ με τον Λαγό, που έτσι έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Ο Λαγός πήγε δίπλα στον Βιτόλο και προωθήθηκε ο Ζέκα.
 
Το ξύπνημα του ΟΦΗ
Ο Αναστόπουλος δεν ρίσκαρε αλλά θέλοντας να φρεσκάρει την επίθεση της ομάδας του άλλαξε στο 67΄ τον Σίσιτς με τον Λόπεθ. Ο ΟΦΗ έστησε μια μικρή πολιορκία στα καρέ του Καρνέζη και ο Φερέιρα θορυβημένος σήκωσε (73΄) τον Καραγκούνη από τον πάγκο και τον πέρασε στη θέση του Κλέιτον. Δεν είχε καλά-καλά προλάβει να ζεσταθεί ο «Κάρα» και το ματς (76΄) διακόπηκε για 6 λεπτά λόγω ρίψης καπνογόνων. Όταν ξανάρχισε ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει και στα τελευταία λεπτά ο Αναστόπουλος τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας στο ματς τον Καπάνταη (αντί του Κάλαϊτζιτς). Ο τελευταίος κέρδισε στο 93΄ φάουλ έξω από την περιοχή αλλά ο Μάντζιος το σπατάλησε σουτάροντας άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία απόπειρα του ΟΦΗ για να πάρει κάτι από το ματς.

Η εξέλιξη του αγώνα, δηλώσεις πριν και μετά το παιχνίδι στο νέο Match Center του Novasports.gr

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 26η
Αγώνας: ΟΦΗ-Παναθηναϊκός
Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»
Διαιτητής: Σταύρος Tριτσώνης
Βοηθοί: Τρύφων, Καρατζίκας

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος (55΄ Τζόρντι Λόπεζ), Ταυλαρίδης, Μάντζιος, Βάντο, Κάλαϊτζιτς (89΄ Καμπάνταης), Γεωργίου, Παπουλής, Μπούρμπος, Σίσιτς (68΄ Χόρχε Λόπεθ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Νίνης (64΄ Λαγός), Χριστοδουλόπουλος (+90΄ Μαυρίας), Κουίνσι, Ζέκα, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (73΄ Καραγκούνης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.