Κούλουμα στου Ρέντη

Δουλειά έπιασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου, ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το πρώτο παιχνίδι του αγωνιστικού "Γολγοθά" του Μαρτίου.

Δουλειά έπιασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου, ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το πρώτο παιχνίδι του αγωνιστικού “Γολγοθά” του Μαρτίου. Πρόκειται για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Γεντί Κουλέ».
Οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να δώσουν επτά αγώνες σε διάστημα είκοσι μία ημερών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά το παιχνίδι του Ηρακλείου, οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στο Χάρκοβο για το πρώτο ραντεβού με την Μέταλιστ που θα διεξαχθεί την μεθεπόμενη Πέμπτη. Τρεις ημέρες μετά θα υποδεχθούν τον Άρη στο Φάληρο και στις 15 Μαρτίου θα γίνει η ρεβάνς με τους Ουκρανούς.
Για τις 18 Μαρτίου είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι τίτλου με τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι, ενώ τρεις ημέρες μερά θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη και στις 25 Μαρτίου θ’ ακολουθήσει ο εντός έδρας αγώνας του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως εφόσον ο Ολυμπιακός κατορθώσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μέταλιστ, τότε θα κληθεί να παίξει στις 29 Μαρτίου τον πρώτο προημιτελικό για το Europa League. Και ο «Γολγοθάς» θα συνεχιστεί τον Απρίλιο με συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
Είναι σαφές πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα επιδιώξει να διατηρήσει στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας το σύνολο των παικτών του, ώστε ν’ ανταποκριθεί ο Ολυμπιακός στις αυξημένες απαιτήσεις του προγράμματος του επόμενου μήνα. Η προετοιμασία για το ματς με τον ΟΦΗ άρχισε με εννέα απουσίες διεθνών. Πρόκειται για τους Μανιάτη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, Φετφατζίδη, Χολέμπας που βρίσκονται στην Εθνική ανδρών, τον Γιάννη Ποτουρίδη και τον Μπάλας Μέγερι οι οποίοι είναι στην Εθνική ελπίδων της Ελλάδας και της Ουγγαρίας αντίστοιχα, αλλά και τους Μιραλάς και Μέλμπεργκ που έχουν ενσωματωθεί στις αποστολές της Εθνικής Βελγίου και Σουηδίας αντίστοιχα. Να σημειωθεί πως οι διεθνείς θα επιστρέψουν στου Ρέντη την Πέμπτη.
Η προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες του βοηθού προπονητή, Γιον Ασπιάθου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε κυρίως ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Όπως η προπόνηση της Καθαράς Δευτέρας, έτσι και της Τρίτης θ’ αρχίσει στις 18.00
Πάντως, για το ματς με τον ΟΦΗ ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Πάντελιτς και Κάρολ, καθώς και τον τιμωρημένο Τζιμπούρ.
Την ίδια ώρα, η εξαιρετική παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί παίκτες του να μπουν στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού. Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι Νιούκασλ, Φούλαμ, Σάντερλαντ και Έβερτον, έχουν εντάξει τον Κέβιν Μιραλάς στη  μεταγραφική λίστα τους και τον παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα διευκρινίζεται πως ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται να παραχωρήσει τον Βέλγο επιθετικό με λιγότερα από επτά εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται πως Μιραλάς δεσμεύεται με τους πρωταθλητές Ελλάδας με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2014, στο οποία προβλέπεται ρήτρα αποδέσμευσής του ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως διαρρέει απ’ την Πλατεία Αλεξάνδρας, στην παρούσα φάση δεν έχουν δεχθεί κρούση από ομάδα του εξωτερικού για την παραχώρησή του. Ο ίδιος ο Μιραλάς είναι επικεντρωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «ερυθρόλευκων».

Πλην του Βέλγου, στο μικροσκόπιο ομάδων του εξωτερικού έχουν μπει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Ράφικ Τζιμπούρ και ο Φρανσουά Μοδέστο. Το συμβόλαιο του Παπαδόπουλου λήγει το καλοκαίρι του 2015 και η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Τζιμπούρ δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2013 και υπάρχει ρήτρα 6 εκατομμυρίων ευρώ. Για το λόγο αυτό, με τη λήξη της περιόδου αναμένεται να εξετασθεί το ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου του. Μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος, λήγουν τα συμβόλαια των Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ, Πέντελιτς, καθώς και ο δανεισμός των Μακούν, Μαρκάνο, Ορμπάιθ και Κάζιμ Ρίτσαρντς με το σύνολο των παικτών να επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα του Πειραιά.

Παράλληλα, μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα ξεκαθαρίσει και το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Να σημειωθεί πως σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας «deia» της χώρας των Βάσκων, ο Βαλβέρδε αναφέρεται ως «πρεσβευτής της χώρας των Βάσκων». Κάτι που αποδεικνύει πόσο μεγάλη εκτίμηση έχουν για τις ικανότητές του οι συμπατριώτες του!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.