Πιο ισχυρός από ποτέ

Γυρίζουμε στο χρόνο πίσω... Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2009, όταν και είχε ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού στο κύπελλο UEFA. Μία πορεία που την θυμόμαστε για τις εντυπωσιακές νίκες επί της Χέρτα και της Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη, στην πρώτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Λιμάνι.

Γυρίζουμε στο χρόνο πίσω… Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2009, όταν και είχε ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού στο κύπελλο UEFA. Μία πορεία που την θυμόμαστε για τις εντυπωσιακές νίκες επί της Χέρτα και της Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη, στην πρώτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Λιμάνι.

Οι νίκες είχαν σημειωθεί στη φάση των ομίλων του κυπέλλου UEFA, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ακόμη με την Γαλατασαράι και την Μέταλιστ σε Τουρκία και Ουκρανία, όπου γνώρισαν την ήττα με 1-0 και στα δύο ματς. Τελικώς, οι «Πειραιώτες» προκρίθηκαν στη φάση των «32» όπου αποκλείστηκαν απ’ την Σεντ Ετιεν τον Φεβρουάριο του 2009. Στο Φάληρο έχασαν με 3-1, ενώ στη ρεβάνς της Γαλλίας ηττήθηκαν με 2-1.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Ολυμπιακός φαντάζει πιο ισχυρός σε σχέση με την ομάδα που δημιούργησε ο Βαλβέρδε στην πρώτη του θητεία στον Πειραιά. Δεν είναι υπερβολή πως δείχνει πιο ισχυρός από ποτέ. Μιλώντας με τον Κέβιν Μιραλάς μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Ρουμπίν Καζάν, ζητήσαμε απ’ τον Βέλγο επιθετικό να κάνει μία σύγκριση της ομάδας του Ολυμπιακού που είχε αντιμετωπίσει το 2009 ως παίκτης της Σεντ Ετιέν, με την σημερινή της οποίας είναι μέλος της.

Ο Μιραλάς δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να υπογραμμίσει πως τώρα ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε απέφυγε να μπει στη διαδικασία της σύγκρισης. Απλά θυμήθηκε πως η Σεντ Ετιεν φορούσε πράσινα, όπως και η Ρουμπίν στη ρεβάνς του Φαλήρου. Και εξαιτίας αυτής της λεπτομέρειας, πριν απ’ τη σέντρα της δεύτερης αναμέτρησης με τους «Ρώσους», γύρισε το μυαλό του πίσω σε εκείνα τα ματς με την γαλλική ομάδα.

Μπορεί να μην το λέει, αλλά είναι βέβαιο πως θα συμφωνεί με την άποψη πως οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται σήμερα σε καλύτερη κατάσταση. Θα λέγαμε πως δείχνουν πιο ώριμοι και ανταγωνιστικοί. Σ’ αυτό παίζει ρόλο το εξαιρετικό και συνάμα ποιοτικό ρόστερ τους, αλλά και το γεγονός πως ο Βαλβέρδε βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη σειρά (τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια) στο τιμόνι της ομάδας.

Έχουμε τη βεβαιότητα πως σε περίπτωση κατά την οποία ο Ισπανός παραμείνει και του χρόνου στο Λιμάνι, ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την αγωνιστική του εικόνα. Για του λόγου το αληθές, θυμηθείτε πως επί των ημερών του Μπάγεβιτς στον Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την καλύτερή τους πορεία (και τις καλύτερες εμφανίσεις τους) την περίοδο 1998-99, όταν και πήραν το νταμπλ στην Ελλάδα, ενώ έφθασαν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ  Εκείνη την περίοδο, ο Σερβοέλληνας τεχνικός συμπλήρωνε τρία χρόνια παρουσίας στον πάγκο των «Πειραιωτών».

Η διοίκηση του Ολυμπιακού θέλει τον Βαλβέρδε και το χρόνου στου Ρέντη. Η αίσθησή μας είναι πως και ο Ισπανός επιθυμεί να μείνει εδώ. Όμως, το θέμα θα ξεκαθαρίσει με τη λήξη του πρωταθλήματος, όπως σε έχουμε τονίσει επανειλημμένως απ’ το novasports.gr, αλλά και απ’ τα ρεπορτάζ στην τηλεόραση της nova.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.