Το εργοτάξιο του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά-Σοφιά» επισκέφθηκαν την Τετάρτη σπουδαστές της Σχολής Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν σημαντικά τις γνώσεις τους.
Το Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ:
“Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοτάξιο του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά-Σοφιά» πραγματοποίησε σήμερα η Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.
Τους σπουδαστές υποδέχθηκε εκ μέρους της «Δικέφαλος 1924» ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σας καλωσορίζουμε στο εργοτάξιο του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά-Σοφιά». Εχετε έρθει σε έναν ιστορικό χώρο για την ΑΕΚ, αφού αυτά είναι τα ιερά εδάφη των προγόνων μας. Εδώ δίνουμε καθημερινά τη μεγάλη μάχη για την κατασκευή του νέου μας γηπέδου».
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θεμελιώσεων και της Εδαφομηχανικής, στο οποίο ο μηχανικός της DIMAND, Πάνος Παναγιωτίδης ανέλυσε όλες τις δυσκολίες που είχε η χωροθέτηση του έργου και που επέβαλαν την επέκταση από τα 26 στα 29 στρέμματα, ώστε να φτάσει η χωρητικότητα του νέου γηπέδου στο επίπεδο των 30 χιλιάδων θέσεων.
Οι σπουδαστές είδαν από κοντά πώς γίνονται οι εκσκαφές και οι θεμελιώσεις ενός τόσο μεγάλου έργου, κάτι που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο! Τις λεπτομέρειες για τη στατική μελέτη ανέλυσε ο Ανδρέας Γιαννακάς υπεύθυνος στατικής μελέτης έργου για λογαριασμό της εταιρείας μελετών ΤΤΑ ΑΕ του κ. Τηλέμαχου Τσικνιά.
Επικεφαλής ήταν ο Διοικητής της Σχολής, Συνταγματάρχης κ. Δημήτρης Τσαντουλής με τον Αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου κ. Ευάγγελο Σαπουντζάκη και τον καθηγητή του Πολυτεχνείου, κ. Ιωάννη Ντουρακόπουλο. Στην επίσκεψη μετείχαν οκτώ ανώτεροι Αξιωματικοί – Μηχανικοί και δεκαεπτά Αξιωματικοί Ξηράς και Πολεμικού Ναυτικού, με συντονιστή τον Ταγματάρχη κ. Δημήτρη Κέντρο.
Παρόντες ήταν επίσης ο Αλέξανδρος Μεταξάς της κατασκευαστικής εταιρείας «Ερμώνασσα» και οι Γιώργος και Παναγιώτης Βαγενάς της «Βαγενάς Τεχνική Εταιρεία».
Στο τέλος της επίσκεψης παραδόθηκε στην «Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ» αναμνηστική πλακέτα με το σήμα της σχολής”.