Αποφασισμένη για την επιβολή αυστηρότερων ποινών εμφανίζεται η Πολιτεία, στο θέμα της βίας, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Μπτισαξή. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τόνισε πως τα περιθώρια έχουν στενέψει και πως θα πρέπει να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, η αθλητική δικαιοσύνη. Ο Μπιτσαξής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για τη βία στους αθλητικούς χώρους: «Το θέμα της βίας είναι διαρκώς ανοικτό. Την καταπολεμούμε, έχουμε μια πρόοδο, όμως θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και σαφείς στα όρια της βίας. Δεν γίνεται άλλο αυτή η ιστορία. Ο Ηρακλής έχει ιστορική έδρα του Καυταντζόγλειο, το σεβόμαστε είτε είναι στην Α’ Εθνική είτε στην Δ’. Το θέλει ο κάθε αγνός φίλος του Ηρακλή. Όμως πρέπει να προστατέψουμε το γήπεδο που είναι δημόσια περιουσία. Το πανό που υπήρχε χθες ξεπέρασε κάθε όριο. Είναι καθήκον μας να προστατέψουμε τους φιλάθλους. Αυτό σιγά-σιγά, πόντο στον πόντο, επιτυγχάνεται. Στο σύνολο των αγωνιστικών που είχαμε σε πρώτη και δεύτερη αγωνιστική είχαμε μια μείωση της ύπαρξης αυτών των φαινομένων μέσα στα γήπεδα. Οι θύλακες και οι συμμορίες οργανωμένων οπαδών έκαναν επεισόδια έξω από το γήπεδο σε κάποιες περιπτώσεις».
Για τις άσχημες εικόνες των τελευταίων εβδομάδων: «Μεταφέρθηκε ωστόσο η βία στο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι βόλεϊ γυναικών μεταξύ Μαρκόπουλου και Παναθηναϊκού με οπαδούς τρίτης ομάδας! Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα περιθώρια της ανοχής στην κοινωνία έχουν στερέψει. Θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστικότητα από την πλευρά της αθλητικής δικαιοσύνης σε κάποια θέματα. Υπάρχει τάση ανάσχεσης στις ποινές από την αθλητική δικαιοσύνη και τη σημειώνουμε. Η ομόφωνη μορφή των ομάδων προς τους εισαγγελείς προκαλεί δυσπιστία προς τους φιλάθλους. Οι αθλητικοί εισαγγελείς έχουν ένα έργο που δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία 30 χρόνια. Οι ομάδες πρέπει να στραφούν στους οργανωμένους οπαδούς τους αναζητώντας ευθύνες, όχι στους εισαγγελείς».
Σχετικά με τις κινήσεις της Πολιτείας στον χώρο του ποδοσφαίρου τόνισε: «Θυμηθείτε πού ήταν το ελληνικό ποδόσφαιρο είκοσι χρόνια πριν και που είναι σήμερα. Βλέπω κι εγώ κάποιους να “φωνάζουν” ότι δεν έγινε τίποτα. Οι ομάδες όμως που άλλαξαν κατηγορία λόγω παραβατικών συμπεριφορών δεν είναι μόνο ο Ηρακλής, είναι άλλες έντεκα. Από τη μέση και κάτω ναι, γιατί οι παραβατικές συμπεριφορές σε αυτό το επίπεδο ήταν μεγαλύτερες. Ο όγκος του προβλήματος των στημένων παιχνιδιών είναι στις μικρότερες κατηγορίες. Αυτό δε σημαίνει πως κάποιοι έχουν ασυλία. Αν υπάρχουν στοιχεία, δε θα σταματήσουμε ούτε στο πολιτικό κόστος ούτε στο όνομα μιας ομάδας. Το επαναλαμβάνω, αν υπάρξουν στοιχεία η κάθαρση θα προχωρήσει ανεξαρτήτως κόστους».
Όσον αφορά στην παραμονή του και στη νέα κυβέρνηση, τόνισε: «Στον αθλητισμό η εθνική συνεννόηση είναι πιο εύκολη. Με τον κ. Ιωαννίδη που είναι εκπρόσωπος αθλητισμού της ΝΔ και με τον κ. Ανατολάκη που έχει τον αντίστοιχο ρόλο στο ΛΑΟΣ, είχαμε διαφωνίες αλλά και πάρα πολλές συναινέσεις. Στα προβλήματα παθογένειας του αθλητισμού δεν υπάρχει περιθώριο διαφωνίας. Θεωρώ ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση έχουν την ίδια άποψη για τα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό, όπως το ντόπινγκ, τα στημένα παιχνίδια και η βία. Η σκέψη είναι κοινή, στις τεχνικές επίλυσης των προβλημάτων μπορεί να υπάρχουν διαφορές που όμως ξεπερνιούνται. Πίσω από όλα τα πράγματα υπάρχει μια κοινή λογική. Ζούμε μια δύσκολη περίοδο, οι κοινωνικές εντάσεις είναι διαρκείς και το πολιτικό θερμόμετρο ήταν στο ζενίθ. Σαφώς και θα υπήρχαν πανό στα γήπεδα. Η δική μου αρχή είναι πως το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία δουλειά με την πολιτική. Σε αυτή την περίοδο που ζούμε όμως, πρέπει να είμαστε διαλλακτικοί και με τα πανό. Ωστόσο το εμετικό πανό που είδαμε χθες, δε μπορούμε να το παραβλέψουμε, δεν είναι κοινωνική διαμαρτυρία αυτό».