Φάκελος δανεικοί: Ο Τσούμιτς θα πετύχει στον Ολυμπιακό ή άλλου!

Ο Νίκολα Τσούμιτς πέρασε αρκετά σκαμπανεβάσματα για να βρει σταθερότητα στη Χιχόν. Πως προσεγγίζει το μέλλον του στον Ολυμπιακό!

Το επιτυχημένο ξεκίνημα της πορείας του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στον Ολυμπιακό, άνοιξε την όρεξη των ανθρώπων της πειραϊκής ΠΑΕ, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τα scouting reports από τις βαλκανικές χώρες. Το “next best thing” του ποδοσφαίρου της Σερβίας άκουγε στο όνομα Νίκολα Τσούμιτς και όσα κατάφερνε με τη φανέλα της Ραντνίτσκι Νις ήταν πραγματικά σπουδαία!

Ο γεννημένος το 1998 Σέρβος παίκτης τη σεζόν 2019-2020 είχε 16 γκολ και πέντε ασίστ σε 27 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τη Ραντνίτσκι. Ψηφίστηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος και πέτυχε το γκολ της σεζόν! Ο Ολυμπιακός φρόντισε να κάνει δικό του τον νεαρό μέσο, ο οποίος παίζει με ευχέρεια και στις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής. 

Ο άκρατος ενθουσιασμός δεν είχε ουσία

Ο Νίκολα Τσούμιτς περίμενε με ανυπομονησία τη συμμετοχή του στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, ωστόσο η επέλαση της πανδημίας έφερε ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του συλλόγου, αλλά και στη διαχείριση των νέων παικτών. Ο Τσούμιτς πέρασε μια μικρή περιπέτεια με τον κορωνοϊό, ωστόσο δεν έπεισε τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς δεν είχε στη διάθεση του τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν και ο Πορτογάλος τεχνικός, ήθελε ετοιμοπόλεμους παίκτες για το ξεκίνημα της δραστηριότητας στα προκριματικά του Champions League.

Η ομάδα δεν πραγματοποίησε προετοιμασία εκτός Ελλάδας κι έτσι όλα έγιναν δύσκολα για τον Τσούμιτς, ο οποίος πήρε τον δρόμο του δανεισμού! Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε ξεκάθαρη προτίμηση στον Μάριο Βρουσάι ως τελευταία επιλογή στους εξτρέμ (ασχέτως που ο Βρουσάι ανέτρεψε τα δεδομένα και πρωταγωνίστησε).

Η υψηλή ρήτρα και η… μπιφτέκα!

Ο Ολυμπιακός έθεσε ρήτρα 7 εκ. ευρώ για την οψιόν αγοράς του Νίκολα Τσούμιτς, ο οποίος φόρεσε τα ερυθρόλευκα της Χιχόν με ενθουσιασμό για ν’ αποδείξει πράγματα, καθώς στον Ολυμπιακό δεν είχε την ευκαιρία σε επίσημο ή φιλικό παιχνίδι. Ο προπονητής της Χιχόν Νταβίντ Γκαγέγκο έδωσε άμεσα χρόνο συμμετοχής στον Τσούμιτς, ωστόσο δεν πείστηκε από την ετοιμότητα του Σέρβου.

Η παρουσιάση του Τσούμιτς από τη Χιχόν ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος από τη διοίκηση και τους εκπροσώπους του τύπου!

Έτσι ο νεαρός μέσος έπρεπε να δουλέψει περισσότερο για να… γυρίσει την μπιφτέκα και να κερδίσει θέση βασικού στους “ροχιμπλάνκος”. Αυτό συνέβη σταδιακά. Ο Τσούμιτς έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα στην ένατη αγωνιστική και την ξαναβρήκε την 20η! Αν το δούμε ημερολογιακά, πρόκειται για δύο μήνες στον “πάγο”. Κάπου εδώ να πούμε πως ο Ολυμπιακός είχε επιλέξει να μην επιβάλλει πλαφόν συμμετοχών στη Χιχόν κι έτσι ό,τι κατάφερε ο Τσούμιτς, το κατάφερε με τη δική του προσπάθεια!

Αυτό είναι το heat map του Νίκολα Τσούμιτς σε 21 ματς στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Παίκτης δραστήριος αμυντικά και επιθετικά!

Η αναγέννηση, ο Τζούρτζεβιτς και η επιστροφή στον Ολυμπιακό

Η παρουσία του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ούρος Τζούρτζεβιτς στη Χιχόν ήταν καταλυτική για την αγωνιστική ανάκαμψη του Τσούμιτς. Ο Τζούρτζεβιτς ηγείται της επίθεσης της ομάδας των Αστουριών έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής 20 γκολ σε 29 αγώνες στη La Liga 2. Μαζί του λοιπόν βρήκε το καλό του πρόσωπο και ο Τσούμιτς, ο οποίος από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα είναι βασικός μετρώντας ένα γκολ και δύο ασίστ.

Δείτε εδω την εκπληκτική ασίστ του Τσούμιτς προς τον Τζούρτζεβιτς στο ματς απέναντι στη Φουενλαμπράδα!

Οι πιθανότητες της Χιχόν να κερδίσει το εισιτήριο για την κορυφαία κατηγορία είναι αρκετές και η αλήθεια είναι πως ο Τσούμιτς είναι αρκετα επικεντρωμένος στα επόμενα δέκα ματς επί ισπανικού εδάφους και όχι σε ό,τι θα συμβεί στον Ολυμπιακό (αν και ήδη έχει ειδοποιηθεί για την παρουσία του στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας)! Μέχρι στιγμής ο Τσούμιτς δείχνει πως έχει στοιχεία ενός ικανού εξτρέμ, έχοντας διακριθεί στην ιδιαιτέρως απαιτητική LaLiga 2.

Δειτε το μοναδικό μέχρι στιγμής γκολ του Τσούμιτς στη La Liga 2 με εξαίσιο σόλο!

Συγκεκριμένα στα 21 ματς με τη Χιχόν έχει ευστοχία σε πάσες 61%, στην επίθεση 53% και στην άμυνα 63%. Στη Σερβία κανείς δεν τον ξεχνάει με την Παρτίζαν να είναι πάντα σε ετοιμότητα για την απόκτηση του, σε περίπτωση που δεν συνεχίσει εκ νέου στον Ολυμπιακό


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.