Φάκελος δανεικοί: Ο Γιάννης Μασούρας είναι ο παίκτης που έλειψε;

Η σπουδαία σεζόν στην Πολωνία, η νέα ευκαιρία από τον Πέδρο Μαρτίνς, το ενδιαφέρον από συλλόγους του εξωτερικού.

Ο Γιάννης Μασούρας ανήκει στο δυναμικό του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο μετράει μόλις τρεις επίσημες εμφανίσεις με τους Πειραιώτες. Όλες τους στο κύπελλο Ελλάδας, στο πρώτο μισό της σεζόν 2018-2019. Ο Μασούρας ακολούθησε τον Ολυμπιακό σε δύο προετοιμασίες (2018-2019, 2019-2020), αλλά δεν κατάφερε να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς για την παραμονή του στο ρόστερ των Πειραιωτών. Μέσα από διαδοχικούς δανεισμούς κατάφερε να παραμείνει στον… αφρό των δανεικών και να ωριμάσει ποδοσφαιρικά φτάνοντας αισίως στα 24 έτη. 

Η περιπέτεια της Πολωνίας

Στο άκουσμα του δανεισμού του στην πολωνική Γκόρνικ Ζάμπρζε το περασμένο καλοκαίρι γεννήθηκαν ερωτηματικά για όσους “ακολουθούν” τον δεξιό οπισθοφύλακα. Ο Μασούρας ωστόσο πήρε μια σωστή απόφαση σε ό,τι αφορά την καριέρα του, ξεφεύγοντας από τη διαδρομή Ολυμπιακός – ΑΕΛ ή Ολυμπιακός – Πανιώνιος. Ήταν η πρόκληση που ήθελε για να γίνει πιο ανταγωνιστικός σε ένα νέο, άγνωστο περιβάλλον με σκοπό να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Μέχρι στιγμής τα πράγματα πηγαίνουν περίφημα στην Πολωνία για τον Μασούρα.

ΔΕΙΤΕ την εντυπωσιακή πρόσφατη ασίστ του Μασούρα στο 4.06!

Η ομάδα του βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας μετά από 22 αγωνιστικές με 32 βαθμούς, πέντε πίσω από τη Ρακόφ και την “ευρωπαϊκή ζώνη”. Σε προσωπικό επίπεδο ο Μασούρας χαρακτηρίζεται ως η “αστραπή” του πρωταθλήματος απολαμβάνοντας πρωτιές σε ιδιαίτερα απαιτητικές στατιστικές κατηγορίες. Ο Πατρινός μπακ είναι κορυφαίος στον μέσο όρο σπριντ ανά ματς με 18. Ταυτόχρονα δύο εκκωφαντικά σπριντ φιγουράρουν στα κορυφαία δέκα της σεζόν στο πολωνικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα έπιασε τα 34.66 χλμ/ώρα και τα 34.47 χλμ/ώρα στα παιχνίδια με τη Λέγκια Βαρσοβίας και τη Ζαγκλέμπιε Λουμπίν αντίστοιχα. Τα 18 σπριντ του Μασουρα, αποτελούν σχεδόν το 1/5 των σπριντ που έχει επιχειρήσει συνολικά η ομάδα του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα (μετρούνται όσα είναι πάνω από 25χλμ/ώρα)! Σε ό,τι αφορά την εθνική ομάδα, ο Τζον Φαν’τ Σχιπ τον παρακολουθεί και τον εκτιμά, αλλά έκρινε πως δεν δένει για την ώρα με το υπόλοιπο σύνολο.

Η προοπτική του Ολυμπιακού

Η φυγή του Ομάρ Ελαμπντελαουί ώθησε τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι στην ηχηρή μεταγραφή του Ραφίνια και στην επιλογή του διεθνούς Τυνήσιου Μοχάμεντ Ντρέγκερ ως εναλλακτική λύση του Βραζιλιάνου. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για τους Πειραιώτες, με τον Πέδρο Μαρτίνς να στρέφεται στη λύση του “πολυεργαλείου” Θανάση Ανδρούτσου και στη διοίκηση στην επένδυση “Κένι Λαλά”.

Ο Γιάννης Μασούρας έχει λάβει ήδη ειδοποίηση επιστροφής τον προσεχή Ιούνιο στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη για να λάβει μέρος στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Ο Μασούρας προφανώς έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με άλλες σεζόν και θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες παραμονής του στον Ολυμπιακό. Δεν είναι κρυφό πως προτεραιότητα του παραμένει ο Ολυμπιακός, έχοντας εξάλλου ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τους νταμπλούχους Ελλάδας. Να υπογραμμίσουμε εδώ πως για την περίπτωση του έχουν εκφράσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής σύλλογοι από το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Το νέο σύστημα που του ταιριάζει απόλυτα

Ο Πέδρο Μαρτίνς “υποχρεώθηκε” να δοκιμάσει μετά το 4-2-3-1, το 4-3-3 και το 4-4-2 που κυρίως χρησιμοποιεί στον Ολυμπιακό και το 3-4-3 (ή 3-5-2 ή 4-5-1). Αρχικά το έπραξε λόγω απουσιών στο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι (ήττα 0-1) και στη συνέχεια λόγω τακτικής στο επαναληπτικό ματς με την Άρσεναλ για τη φάση των “16” του Europa League (νίκη 0-1).

Ο Γιάννης Μασούρας αγωνίζεται ως φουλ μπακ ολόκληρη τη σεζόν στην Πολωνία. Δείτε την αντιπροσωπευτική παράταξη της Γκόρνικ!

Το συγκεκριμένο σύστημα ταιριάζει απόλυτα στον Γιάννη Μασούρα, ο οποίος διαθέτει την ταχύτητα και την επιθετική ευχέρεια για να διακριθεί μέσα απ’ αυτό. Στην Πολωνία η Γκόρνικ χρησιμοποιεί τη διάταξη 3-5-2 και ο Μασούρας αποτελεί βασικό της γρανάζι με 22 συμμετοχές και μία ασίστ. Στη συγκεκριμένη θέση έχει αγωνιστεί κυρίως στην Πολωνία, αλλά και στη χώρα μας σε ορισμένες περιπτώσεις με ΑΕΛ (9) και Πανιώνιο (2), αλλά ποτέ με τον Ολυμπιακό. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.