Ολυμπιακός: Η ελληνοποίηση του Μαρτίνς που… κανείς δεν περίμενε

Ο φετινός Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έχει περισσότερο ελληνικό προφίλ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποδείξει πως επιλέγει τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση για κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως ονόματος. Παράλληλα όμως κατηγορήθηκε την περασμένη κυρίως σεζόν για παραγκωνισμό του ελληνικού στοιχείου σε ορισμένες περιπτώσεις. Βέβαια ας μην ξεχνάμε πως ο Πορτογάλος υποστήριξε με θέρμη περιπτώσεις όπως ο Γιώργος Μασούρας και ο Τσιμίκας και δημιούργησε υπεραξίες γύρω από το όνομα τους. 

Ο Ολυμπιακός της σεζόν που διανύουμε κατάφερε να μείνει μέσα σε τρεις διοργανώσεις μέχρι τα μέσα Μαρτίου και να αποκτήσει τεράστια διαφορά από τους διώκτες του στηρίζοντας μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητας του στον ελληνικό κορμό, που δυνάμωσε σε σχέση με όσα είδαμε πέρυσι. Σε ορισμένες θέσεις ήταν δεδομένη η συμμετοχή των Ελλήνων, ωστόσο σε άλλες περιπτώσεις το γαλανόλευκο χρώμα προέκυψε λόγω αστάθμητων παραγόντων.

Κωνσταντίνος Τζολάκης

Ο νεαρός τερματοφύλακας πήρε πιο σημαντικά λεπτά συμμετοχής με το καλημέρα στη σεζόν και ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε πως χρόνο με τον χρόνο τον υπολογίζει περισσότερο. Πλέον έχει διώξει από πάνω του τον ρόλο του “ρούκι” και κοιτάζει ψηλότερα στο ρόστερ.

Θανάσης Ανδρούτσος

Η απόλυτη αποκάλυψη για τον φετινό Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον “βάφτισε” δεξιό οπισθοφύλακα και ο Ανδρούτσος απέδειξε πως είναι ο πλέον πολυμορφικός σύγχρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Όχι μόνο προσπέρασε τους Λαλά και Ντρέγκερ στην εξίσωση του ρόστερ, αλλά κέρδισε την κλήση στην εθνική ομάδα ως δεξί μπακ. Το γεγονός πως φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι μια από τις πολλές επιβραβεύσεις στη σεζόν για έναν παίκτη που κλείνει 15 (!) χρόνια στον σύλλογο.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Η έλευση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού αποτέλεσε τη μεταγραφική βόμβα του χειμερινού παζαριού. Ένας παίκτης με τις παραστάσεις του Σωκράτη ήταν προφανώς καλοδεχούμενος από τον Μαρτίνς και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει τι ακριβώς θα προσφέρει, παρά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν. 

Χοσέ Χολέμπας

Κάποιοι θεώρησαν πως ήρθε στον Ολυμπιακό για τα τελευταία “ένσημα” πριν από την οριστική ποδοσφαιρική σύνταξη. Ο Χοσέ Χολέμπας είναι υπόδειγμα επαγγελματισμού και κατάφερε να διορθώσει την… ανορθογραφία του Ρούμπεν Βινάγκρε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Με την έλευση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έμεινε στον πάγκο, αλλά είναι και πάλι ορεξάτος στο ρόλο ενός εκ των τριών στο κέντρο της άμυνας.

Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιώργος Μασούρας

Είναι οι δύο πιο αγαπημένοι Έλληνες του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει επενδύσει στους συγκεκριμένους παίκτες από την πρώτη ημέρα παρουσίας του στον Ολυμπιακό και αυτό φυσικά δεν άλλαξε φέτος. 

Μάριος Βρουσάι

Μπήκε στο κάδρο του ρόστερ από το παράθυρο! Σε μια περίοδο τραυματισμών, ο Μάριος Βρουσάι άρπαξε την ευκαιρία και ο Πέδρο Μαρτίνς επιβράβευσε με λεπτά συμμετοχής την προσήλωση και τον επαγγελματισμό του. Ένας παίκτης που ξεκίνησε στα… αζήτητα τη σεζόν, την ολοκλήρωσε με νέο συμβόλαιο! 

Κώστας Φορτούνης 

Ο Κώστας Φορτούνης ανήκει στο κλάμπ των Μπουχαλάκη και Φορτούνη, ωστόσο χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, καθώς επέστρεψε από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Τη φετινή σεζόν είναι σε αρκετά ματς και πάλι ο αρχηγός του Ολυμπιακού, συμμετέχοντας ενεργά στο δημιουργικό και εκτελεστικό σκέλος της ομάδας. Η σχέση… πάθους με τον Μαρτίνς φαίνεται πως τον έχει ωφελήσει σε ό,τι αφορά την ωριμότητα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.