Σούντγκρεν: Από την… έξοδο, πάει για MVP

Το εντυπωσιακό come back του Ντάνιελ Σούντγκρεν που ήταν εκτός σχεδίων στην αρχή της σεζόν για τον Αρη και μετά την ενεργοποίησή του από τον Ακη Μάντζιο έκανε ένα σπουδαίο Πρωτάθλημα

Προς τα τέλη του προηγούμενου Σεπτέμβρη από το ρεπορτάζ του Άρη προέκυπτε το εξής: Ο Ακης Μάντζιος είχε τετ-α-τετ με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν και του είπε ότι τον υπολογίζει κανονικά

Ο Σουηδός ήταν εκτός σχεδίων του προηγούμενου προπονητή του Άρη, του Μίχαελ Ενινγκ. Ηταν παροπλισμένος και μάλιστα είχε εξετασθεί και το ενδεχόμενο να δοθεί και δανεικός. 

Ο Ακης Μάντζιος ξαναέβαλε τον Σούντγκρεν στην ομάδα. 

Ο Έλληνας τεχνικός του Άρη, στις 25 Σεπτεμβρίου, μιλώντας στην κάμερα των καναλιών Novasports, λίγες μέρες πριν κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Αρη (στις 27 Σεπτεμβρίου στο παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είχε πει τα εξής:

“Είναι παίκτης της ομάδας. Με την προηγούμενη κατάσταση δεν βρέθηκε σημείο επαφής και δεν μπόρεσε να αποδεσμευτεί κιόλας. Πλέον είναι στο χέρι του και μου είπε ότι έχει την διάθεση να προσπαθήσει”.

Κάπως έτσι έγινε η αρχή. Η επανεκκίνηση… 

Το come back του Σουηδού αμυντικού στην ομάδα του Αρη ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό.

Στις 4 Οκτωβρίου έκανε το πρώτο του παιχνίδι (μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι του Αρη με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) και στις 17 Οκτωβρίου μπήκε στο αρχικό σχήμα στο παιχνίδι του Αρη με τον Απόλλωνα Σμύρνης που είχε γίνει στους “Ζωσιμάδες”. 

Κι από εκεί και μετά είναι πάντα σε πρώτο επίπεδο επιλογών.

Στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε έκανε 21 παιχνίδια εκ των οποίων τα 18 βασικός. Συνολικά στη σεζόν έχει 24 παιχνίδια (τα 21 βασικός), μία ασίστ και μόλις δύο κίτρινες κάρτες.

Και δεν είναι μόνο οι συμμετοχές και οι αριθμοί.

Ο Σουηδός έκανε πολύ καλά παιχνίδια και επέτρεψε και στον Ακη Μάντζιο να χρησιμοποιήσει σε πολλά παιχνίδια το δίδυμο Σούντγκρεν-Σάκιτς στα άκρα της άμυνας (ο Σούντγκρεν ως δεξιός μπακ και ο Σάκιτς ως αριστερός μπακ), ένα δίδυμο που βοήθησε πολύ τον Άρη στη συνολική του αμυντική λειτουργία. 

Και βέβαια, η παρουσία του στο δεξί άκρο της άμυνας βοήθησε στο να μην υπάρχουν αλλαγές σε ρόλους άλλων παικτών όπως το να πηγαίνει ο Ροζ ή ο Σάσα και να παίζουν εκεί. 

Ο Σούντγκρεν την προηγούμενη σεζόν είχε κάνει 13 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα (όλα ως βασικός) επί της ουσίας όμως από τα μισά της σεζόν είχε φανεί ότι δεν ήταν σε πρώτο επίπεδο επιλογών για τον Μίχαελ Ενινγκ. 

Αυτή τη σεζόν όλα είναι διαφορετικά για τον Σουηδό. Είναι βασικός παίκτης της ομάδας και μάλιστα είναι στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων στη διάρκεια της σεζόν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.