Το Σουρινάμ του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και το Μουντιάλ (pics)

Μια πρόσφατη απόφαση της FIFA ξεμπλοκάρει τη συμμετοχή αρκετών Ολλανδών στην Εθνική Σουρινάμ και πλέον η χώρα της Νότιας Αμερικής κάνει όνειρα στα προκριματικά του Μουντιάλ

Το Σουρινάμ αποτελεί τη μικρότερη σε έκταση χώρα στη Νότια Αμερική. Με πρωτεύουσα το Παραμαρίμπο, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Νότιας Αμερικής και είναι πρώην ολλανδική αποικία που έγινε ανεξάρτητο κράτος μόλις το 1975. 

Οι δεσμοί της συγκεκριμένης χώρας με την Ολλανδία (αν και απέχουν χιλιόμετρα μακριά η μία από την άλλη) είναι δεδομένοι. Επικεντρώνοντας στο κομμάτι του ποδοσφαίρου είναι ευδιάκριτοι. 

Πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές με μεγάλη καριέρα που έγιναν -και γίνονται- γνωστοί μέσω του ολλανδικού ποδοσφαίρου έχουν ρίζες από το Σουρινάμ. 

Ενδεικτικά, μεταξύ πολλών άλλων, είναι ο Ρουντ Γκούλιτ, ο Φρανκ Ράικαρντ, ο Εντγκαρ Ντάβιντς, ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ο Πάτρικ Κλάιφερτ, ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ

Προσφάτως μία απόφαση που πήρε η FIFA ξεκλειδώνει τη δυνατότητα της συμμετοχής στην Εθνική ομάδα σε πολλούς Σουριναμέζους που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να παίξουν.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο παίκτης του ΠΑΟΚ που παίζει δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού είναι ένας από αυτούς. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντιν Γκορέ πλέον μπορεί να καλέσει αρκετούς από τους παίκτης της διασποράς. 

Μαζί με τον Μπίσεσβαρ, στις πρόσφατες κλήσεις είναι και οι: Ο Κέλβιν Λίρνταμ, ο 31χρονος δεξιός μπακ και αμυντικός μέσος που τώρα παίζει στο MLS, στους Σιάτλ Σάουντερς. Ο Ράιαν Ντόνκ, ο 35χρονος αμυντικός μέσος και κεντρικός αμυντικός της Γαλατασαράι. Ο Μικέλ Νέλομ, ο 31χρονος αριστερός μπακ της Βίλεμ. Ο Μίτσελ Ντόναλντ, ο 33χρονος μέσος της τουρκικής, Ερζουρούμσπορ. 

Όπως επίσης και οι: Σεράλντο Μπάκερ, ο 26χρονος εξτρέμ της Ουνιόν Βερολίνου αλλά και ο Γουόρνερ Χαν, ο 29χρονος τερματοφύλακας (παρακάτω φωτογραφία) που ήταν στο τημ της Άντερλεχτ και που μεταξύ άλλων έχει παίξει στη Φέγενορντ, στην Τσβόλε και στην Εξέλσιορ. 

Το Σουρινάμ είναι έτοιμο να μπει στα προκριματικά για την πρόκριση στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο με όνειρα. Στους επίσημους λογαριασμούς της ομάδας στα social media αποτυπώνεται και πιθανός σχηματισμός για μια ανταγωνιστική ομάδα. 

Το Σουρινάμ, τον προηγούμενο Δεκέμβριο ήταν Νο141 στη λίστα της FIFA, έχει φτάσει μέχρι το Νο84 (Αύγουστος του 2008) και η πιο χαμηλή του θέση ήταν η Νο191, τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο προπονητής, Ντιν Γκορέ (παρακάτω φωτογραφία) έχει κάνει δηλώσεις και έχει πει: “Δεν έχω λόγια για αυτό, είναι υπέροχο”. Ο 51χρονος, Ντιν Γκορέ που -μεταξύ άλλων- έκανε και αυτός καριέρα στην Ολλανδία, έχοντας παίξει σε Φέγενορντ, Γκρόνινγκεν και Άγιαξ.

Ηδη στη νυν ομάδα του Σουρινάμ είναι μεταξύ άλλων ο Ντιόν Μαλόουν, ο 32χρονος δεξιός μπακ της Μπρέντα.

Ο Ρόλαντ Αλμπεργκ, ο 31χρονος επιτελικός μέσος της Ρόντα που τη σεζόν 2018-2019 έπαιξε για λίγο στον Πανιώνιο.

Ο Μιέντι Αμπένα, ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Νταμίλ Ντανκερλούι, ο 25χρονος δεξιός μπακ της Γκρόνινγκεν και ο Νάιτζελ Χασελμπάινκ, ο 31χρονος επιθετικός της ισραηλινής, Μπνέι Σακχίν και ανηψιός του Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ με την καριέρα σε -μεταξύ άλλων- Λιντς, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Μίντλεσμπρο. 

Η φανέλα της ομάδας είναι ήδη στα social media της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Σουρινάμ. Μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται σχετικώς, το κίτρινο αστέρι συμβολίζει την ενότητα αλλά και το χρυσαφί μέλλον που περιμένει την ομάδα. 

Μέσα στον Μάρτιο αρχίζουν τα προκριματικά. Η αρχή θα γίνει στις 24/3 με αντίπαλο τα Νησιά Κέιμαν. Ακολουθεί, στις 27 Μαρτίου, το παιχνίδι με την Αρούμπα.

Το “Frank Essed Stadium” (το γήπεδο στο Παραμαρίμπο με την επωνυμία προς τιμή του Σουριναμέζου πολιτικού, Frank Essed) περιμένει -ανακαινισμένο- τα εντός έδρας παιχνίδια της Εθνικής. Μεταξύ άλλων, έχουν τοποθετηθεί (σχετική η παραπάνω φωτογραφία) καινούριοι προβολείς.

Το Σουρινάμ βρίσκεται σε όμιλο μαζί με τον Καναδά, τις Βερμούδες, τα Νησιά Κέιμαν και την Αρούμπα. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο θα προκριθεί και θα έχει άλλους δύο προκριματικούς γύρους για να βρεθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.