Ολυμπιακός: Στόχος η PSV, καθήκον ο Παναθηναϊκός

Στον Ολυμπιακό θέλουν την εκτός έδρας επικράτηση επί του "τριφυλλιού" για πολλούς λόγους. Το πλάνο του Μαρτίνς. 

Ακόμα μια φορά ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ανταποκριθεί σε ένα σημαντικό ντέρμπι της Super League, πριν από μια αποφασιστικής σημασίας αναμέτρηση για την Ευρώπη. Όπως πέρυσι αντιμετώπισε την Άρσεναλ για τη φάση των “32” του Europa League ανάμεσα σε παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, φέτος θα έρθει αντιμέτωπος με την PSV μετά από αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (19.30, NS1HD). 

Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να φύγουν αλώβητοι απ’ τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για πολλούς λόγους. Αρχικά το αυτονόητο για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι η νίκη σε κάθε ματς, πόσω δε μάλλον στο “αιώνιο” ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί τα συγκεκριμένα ματς να μην έχουν την αίγλη περασμένων εποχών, ωστόσο παραδοσιακά αποτελούν ορόσημο για κάθε σεζόν. Έτσι ο Πέδρο Μαρτίνς απαίτησε απ’ τους ποδοσφαιριστές του να προσεγγίσουν το ντέρμπι με ωριμότητα και χαμηλό προφίλ, για να καταφέρουν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα. 

Οι απουσίες του Γιάν Εμβιλά και του Μπρούμα απ’ τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς, δεν παίζουν σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τις σκέψεις του Πορτογάλου για το ματς, καθώς οι Πειραιώτες είναι μια ομάδα που δεν στηρίζεται σε πρόσωπα, αλλά αγωνίζεται με βάση την αγωνιστική φιλοσοφία. 

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τον Πέδρο Μαρτίνς είναι οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το ντέρμπι, με κυριότερο την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Η καταπονημένη Λεωφόρος ίσως καταπονηθεί περισσότερο από τη Μήδεια και προφανώς αυτό θα επηρεάσει την ομάδα που έχει μεγαλύτερη διάθεση και ικανότητα να δημιουργήσει ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό.

Πριν από το ματς με την PSV που αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους της σεζόν, ο Μαρτίνς έδωσε στους παίκτες του να καταλάβουν πως η μονομαχία με το “τριφύλλι” αποτελεί καθήκον. Ζητούμενο δεν είναι η διατήρηση του αήττητου ή το σπουδαίο σερί των 34 εκτός έδρας αγώνων χωρίς ήττα, αλλά το αποτέλεσμα που θα διατηρήσει την καλή ψυχολογία πριν από το ματς με τους Ολλανδούς.

Στο αγωνιστικό πλάνο ο Μαρτίνς προσανατολίζεται να παίξει με διάταξη 4-2-3-1. Ο Σα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Σωκράτης και Σεμέδο θα βρεθούν στο κέντρο της άμυνας. Πιθανή είναι και η συμμετοχή του Μπα, εν όψει PSV, όπου θα απαρτίσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Σωκράτη. Ο Ρέαμπτσιουκ θα είναι στο αριστερό άκρο, ενώ ο Ανδρούτσος συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για το δεξί, σε σχέση με τον ετοιμοπόλεμο βέβαια Κένι Λαλά

Η απουσία του Εμβιλά θα φέρει Καμαρά και Μπουχαλάκη μαζί στα χαφ και μπροστά τους τον Φορτούνη, ενώ στα πλάγια το πιο πιθανό είναι να εκκινήσουν οι Βρουσάι και Μασούρας. Στην κορυφή ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει πάντα τον πρώτο λόγο, αλλά ο Αχμέντ Χασάν χτυπάει την πόρτα της ενδεκάδας με τις συνεχόμενες καλές του εμφανίσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.