Παπέ Σισέ: Ο “βράχος” που θα γινόταν “σημαία” (vids)

Ο Παπέ Σισέ αποχαιρετά τον Ολυμπιακό για να φορέσει τα πράσινα της Σεντ Ετιέν και το novasports.gr κάνει έναν απολογισμό της παρουσίας του στο λιμάνι.

Η είδηση πως ο Παπέ Σισέ δεν θα συνεχίσει την καριέρα του -τουλάχιστον- για το επόμενο εξάμηνο στον Ολυμπιακό ήταν αναμενόμενη. Με δεδομένη την έλευση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στους Πειραιώτες και το ψηστήρι στον Ολυμπιακό για τα κάλλη του Παπέ Σισέ από γαλλικούς συλλόγους, ήταν θέμα χρόνου η αλλαγή φανέλας για τον Σενεγαλέζο. Απλά έγινε γνωστό πως θα αγωνίζεται στη Σεντ Ετιέν. Ο αποχαιρετισμός του Παπέ απ’ τον οργανισμό του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολος.

Ο 25χρονος Σενεγαλέζος έφτασε επί Μπέσνικ Χάσι στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2016-2017 και ήταν ένα “άγουρος” Αφρικανός που είχε δείξει ορισμένα στοιχεία στη Β΄ Γαλλίας με την Αζαξιό. Ο “έξω καρδιά” Σισέ που είχαμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, δεν είχε καμία σχέση με τον Σισέ του πρώτου διαστήματος στον Ρέντη. Η προσαρμογή ήταν πολύ δύσκολη για τον Σενεγαλέζο, ωστόσο κατάφερε σταδιακά να προσθέσει πολύτιμα αγωνιστικά και κοινωνικά στοιχεία στο προφίλ του.

Το προσωνύμιο “βράχος” δεν είναι δείγμα εγωπάθειας. Ο Παπέ ήταν ο προστάτης της οικογένειας του, ο άνθρωπος που ανέλαβε να της προσφέρει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Από μικρός λοιπόν ήταν ο “βράχος” για τους δικούς του ανθρώπους και κράτησε το προσωνύμιο και στην ποδοσφαιρική του ζωή.

Ο Σισέ έφτασε τους 92 αγώνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού και θα είχε μετρήσει πολλούς περισσότερους αν δεν νοσούσε από σοβαρή ασθένεια την περασμένη σεζόν. Για πολλούς θα ήταν η σεζόν απογείωσης του δίπλα στον Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη και αναγκάστηκε να θέσει ως προτεραιότητα την υγεία και όχι την ποδοσφαιρική του εξέλιξη. Στο φετινό ματς με τον ΟΦΗ στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” εγραψε ιστορία όταν αρνήθηκε να βγει προληπτικά απ’ τον αγωνιστικό χώρο παρά τις εκκλήσεις του Χρήστου Θέου. Ο Παπέ ένιωθε πως δεν θέλει να χάσει ξανά τη θέση του βασικού στον Ολυμπιακό!

Το χαμόγελο δεν έλειψε ποτέ από τα χείλη του, ούτε το απλό “τι κάνεις φίλε;” σε άπταιστα ελληνικά. Η άνοδος του Ουσεϊνού Μπα πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Σισέ, ο οποίος πήρε υπό τη σκέπη του τον συμπατριώτη του και τον βοήθησε να εξελιχθεί. Αν οι συνθήκες το επέτρεπαν και την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στα περισσότερα ματς, ο “βράχος” ίσως γινόταν “σημαία ” του Ολυμπιακού πριν πάρει τον αναπόδραστο πλέον δρόμο της μεταγραφής.

Από τα δέκα γκολ του ξεχωρίζουν εκείνα που πέτυχε απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 11ης Νοεμβρίου 2018 (1-1), εκείνο επί της Μίλαν στις 13 Δεκεμβρίου 2018 (3-1), αλλά και στην “άλωση” του Λονδίνου στο 2-1 επί της Άρσεναλ στις 27 Φεβρουαρίου 2020. Ο Σισέ ήταν παρών στις μεγάλες προκρίσεις στο Europa League και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φίλων του συλλόγου.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: 1-1 (90′)

Άρσεναλ – Ολυμπιακός

Ολυμπιακός – Μίλαν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.