Βασίλης Ζαγαρίτης: Από το Καπαρέλλι στην Πάρμα!

Πριν καν κλείσει τα 20 χρόνια, ο Βασίλης Ζαγαρίτης βγήκε από τα ελληνικά σύνορα για να αρχίσει την ευρωπαϊκή του "περιπέτεια".

Πριν καν κλείσει τα 20 χρόνια, ο Βασίλης Ζαγαρίτης βγήκε από τα ελληνικά σύνορα για να αρχίσει την ευρωπαϊκή του “περιπέτεια”. Η παρουσία του στον Παναθηναϊκό πέρασε από… χίλια κύματα και από ξεχασμένος στην περίοδο Πογιάτος, βρέθηκε βασικός στο Τριφύλλι με θετικότατες εμφανίσεις, οι οποίες του άνοιξαν την πόρτα της Πάρμα. 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο λένε οι ειδικοί και όσοι δουλεύουν σκληρά ανταμείβονται. Ο Ζαγαρίτης πήρε αρκετά νωρίς στα χέρια του κάποιους καρπούς από την προσπάθεια του και μάλλον ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν όταν στα 14 του χρόνια άφηνε τον Κιθαιρώνα Καπαρελλίου, ότι σχεδόν 6 χρόνια αργότερα θα βρισκόταν στα ιταλικά γήπεδα μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και τα υπόλοιπα αστέρια του Καμπιονάτο! Μερικές φορές είναι αυτά τα παιχνίδια των Μοιρών, άλλες φορές της Τύχης που παίζει… κυνηγητό και κάνει τσαλιμάκια! 

Ο Ζαγαρίτης προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα από τον Γιώργο Δώνη το καλοκαίρι του 2019 και στην προετοιμασία των Πράσινων στο Τέχελεν της Ολλανδίας έβγαλε… μάτια. Είχε μπροστά του τον Ινσούα και τον Χατζηθεοδωρίδη, ωστόσο μέσα στη σεζόν πήρε ευκαιρίες και στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος μπόλικο χρόνο συμμετοχής. 

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού περίμεναν να γίνει αρκετά γρήγορα το επόμενο βήμα από ένα παιδί που είχε δείξει το ταλέντο του. Όμως ο Ντάνι Πογιάτος είχε… αντίθετη άποψη, γιατί πολύ απλά δεν… έβλεπε καν τον Ζαγαρίτη. Πρώτη επιλογή του Ισπανού ο Χουάνκαρ και εναλλακτικές λύσεις, οποιοσδήποτε αμυντικός εκτός του πιτσιρικά! 

Η αποχώρηση του Πογιάτος και η έλευση αρχικά του Συλαϊδόπουλου και στη συνέχεια του Μπόλονι άλλαξε τα δεδομένα και ο Ζαγαρίτης από τον… καναπέ του σπιτιού του και την εξέδρα, βρέθηκε ξαφνικά στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού. 

Ο Ρουμάνος προπονητής ξεχώρισε στον Ζαγαρίτη τα στοιχεία που θέλει στο παιχνίδι της ομάδας του, επέμεινε, τον άφησε να κάνει τα λαθάκια του και είδε σταδιακά εντυπωσιακή βελτίωση. Σε τέτοιο σημείο που οι λιγοστές του εμφανίσεις χτύπησαν… καμπανάκι σε ξένους συλλόγους.

Η Πάρμα δεν ήταν η μοναδική που προσπάθησε να “αρπάξει” το νεαρό μπακ από τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτή που εν τέλει τα κατάφερε. Η Μάιντς, η Στουτγκάρδη, η Βερόνα είχαν στο στόχαστρο τους τον Ζαγαρίτη, ο Παναθηναϊκός άργησε υπερβολικά να του καταθέσει πρόταση ανανέωσης συμβολαίου και όταν μπήκε στη ζυγαριά η Ελλάδα και η Ευρώπη, ο ταλαντούχος αριστερός οπισθοφύλακας επέλεξε να ζήσει τη μεγάλη πρόκληση στα γήπεδα της Ιταλίας. 

Ο ίδιος αισθάνεται έτοιμος για το μεγάλο βήμα που κάνει στην καριέρα του, η Πάρμα τον πιστεύει και είναι στα… πόδια του να ακολουθήσει τα χνάρια των αριστεροπόδαρων ελληνόπουλων που έπαιξαν στα γήπεδα της Serie A και να συνεχίσει την… παράδοση του Γεωργάτου, του Λυκογιάννη και του Κυριακόπουλου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.