Η προτεραιότητα των δύο ομάδων να εξουδετερώσουν το παιχνίδι του αντιπάλου, έπαιξε τον πλέον καθοριστικό ρόλο στο Αλκαζάρ, περιορίζοντας τις ευκαιρίες σε χαμηλά νούμερα κι όταν αυτές οι ελάχιστες δεν αξιοποιούνται, ως λογική συνέπεια έρχεται το 0-0, όπως συνέβη ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ατρόμητο.
Καλύτεροι οι Θεσσαλοί, αναγκάστηκε σε αλλαγή σχεδίων ο Ατρόμητος
Μετά την – προ ολίγων ημερών – αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της η ΑΕΛ, με τον Γιάννη Τάτση να διαδέχεται τον Μιχάλη Γρηγορίου θέλησε να παρουσιάσει ένα νέο πρόσωπο, πιο δυναμικό, πιο ενεργητικό και πλέον … πειστικό ως προς την τελική του προσπάθεια. Στη λογική αυτήν, θέση στο αρχικό σχήμα πήρε ο Γιουνές, κάνοντας και το σχετικό ντεμπούτο.
Με 3-5-2 κόντρα στο 4-3-1-2 οι Θεσσαλοί πήραν τα ηνία του αγώνα, περιόρισαν τους Περιστεριώτες στο μισό γήπεδο κι ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος, στο 6’ με τον Ηλιάδη σε κεφαλιά από κόρνερ και στο 14’ με τον Πλατέλλα. Ο Νταμίρ Κάναντι έβλεπε πως τα πράγματα δεν εξελίσσονταν θετικά για την ομάδα του και λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου άλλαξε τον σχηματισμό σε 3-4-3 «κουμπώνοντας» καλύτερα πάνω στον αντίπαλο.
Στο ημίωρο ήδη η εικόνα της αναμέτρησης έμοιαζε πιο ισορροπημένη κι ένα λεπτό μετά ο Μανούσος κατέγραψε τη σημαντικότερη στιγμή του πρώτου μέρους για την ομάδα του, όταν σ’ εκτέλεση κόρνερ του Γκάλο, βγήκε ταχύτατα στο πρώτο δοκάρι, έπιασε τη γυριστή κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Νάγκι σε δύσκολη επέμβαση.
Πολλές αλλαγές, ίδιο αποτέλεσμα
Το δεύτερο μέρος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς διαφοροποιήσεις στ’ αρχικά τους σχήματα με την ίδια ισορροπία να τις χαρακτηρίζει αρχικά. Ωστόσο, κάποιες μικροενοχλήσεις που είχε ο Μιχαήλ οδήγησαν τον κ. Τάτση στην πρώτη του κίνηση περνώντας τον Μούζεκ στη θέση του. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γιουνές έδωσε τη θέση του στον Ντουρμισάι, χωρίς όμως ν’ αλλάξει κάτι στην εικόνα του αγώνα.
Αντιθέτως η είσοδος των Μουνίθ, Μάτιτς αντί των Χριστοδουλόπουλου, Ραμπέγιο αντίστοιχα, έδωσε στους Περιστεριώτες αυτό που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Τον έλεγχο του κέντρου, πάνω στον οποίον προσπάθησαν να χτίσουν την επιθετική τους ανάπτυξη. Ως επίρρωσιν αυτού εισέπραξαν στο 77’ τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Μπουσούλατζιτς βρέθηκε μόνος σε θέση έξω αριστερά αλλά εντός περιοχής, σημάδεψε, πλάσαρε κι είδε την μπάλα να περνάει βασανιστικά – λίγο – άουτ!.
Τρία λεπτά μετά ο τεχνικός των «βυσσινί» διακρίνοντας και μια σχετική κόπωση στους μέσου του, πέρασε τους Αλί Γκαζάλ, Τρούγιτς αντί των Σπαρβ, Πινακά αντίστοιχα, δίνοντας την απαραίτητη πνοή που σταδιακά έχανε τη συνοχή της αφήνοντας κενά στους χώρους μπροστά από την περιοχή. Δύο φάουλ στον Μουνίθ σ’ αυτούς τους χώρους δημιούργησαν ότι πιο επικίνδυνο για τους γηπεδούχους, με τον Νάγκι σ’ ετοιμότητα.
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες με ανάμεικτα συναισθήματα, μένοντας στον ένα βαθμό έκαστη.
Διαιτητές: Γεώργιος Τζοβάρας, Χρήστος Τζιώτζιος, Παναγιώτης Σακκάς,
4ος Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΑΕΛ (Γ. Τάτσης) (3-5-2): Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ (55′ Μούζεκ), Σπαρβ (80′ Αλί Γκαζάλ), Φίλιπ, Ζίζιτς, Μπέρτος Μιλοσάβλιεβιτς (σ.σ. αρχηγός), Πλατέλλας, Πινάκας (80′ Τρούγιτς), Γιουνές (62΄Ντουρμισάι).
Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι) (4-3-1-2): Γιαννιώτης, Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς, Κυβρακίδης (σ.σ. αρχηγός), Γκάλο (90′ Ρισβάνης), Μπουσούλατζιτς, Χαρίσης (90+1′ Νάτσος), Ραμπέγιο (67′ Μάτιτς), Χριστοδουλόπουλος (67′ Μουνίθ), Μανούσος (90′ Κωτσόπουλος).