Ολυμπιακός: Oh Lala! M’ Vila… (infographic)

Σε ένα ντέρμπι ιδιαίτερων συνθηκών όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω, αλλά ο Γιάν Εμβιλά ξεχώρισε με την πιο μεστή εμφάνιση του.

Ο Ολυμπιακός των ηχηρών απουσιών κέρδισε το “αιώνιο” ντέρμπι χάρη στο πάθος και την αυταπάρνηση των ποδοσφαιριστών, αλλά και στις εμπνευσμένες αλχημείες του Πέδρο Μαρτίνς. Για 35 λεπτά o Ολυμπιακός “σφυροκόπησε” τον Παναθηναϊκό με κέρδος μόνο το απίθανο γκολ του Κώστα Φορτούνη. Ο Έλληνας μέσος μοιράζει γκολάρες δεξιά αριστερά το τελευταίο διάστημα, είτε φοράει τη φανέλα της εθνικής, είτε του Ολυμπιακού. Παράλληλα “έδειξε τα δόντια του”, όχι μόνο στο δημιουργικό, αλλά και στο ανασταλτικό κομμάτι. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η γκολάρα του Φορτούνη!

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο μέρος και βρέθηκαν υπό πίεση απ’ τον Παναθηναϊκό που πάτησε καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο. Ορισμένοι παίκτες των Πειραιωτών έδωσαν το κάτι παραπάνω για να καταλήξει η νίκη σε “ερυθρόλευκα” χέρια. 

Ο Ραφίνια αγωνίστηκε με άνεση στο αριστερό άκρο της άμυνας, δημιούργησε το γκολ της βραδιάς και ήταν εκπληκτικός στο αμυντικό σκέλος. Αποκορύφωμα το τάκλιν του 85ου λεπτού στον Μαουρίσιο που θα το εξίσωνα με… γκολ, όταν έκανε επίδειξη τεχνικής και εξυπνάδας.

Ο Ζοσέ Σα έδωσε την εντύπωση πως δεν θα δεχτεί γκολ, όπως και αν τον απειλήσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος βρέθηκε σε σπουδαία βραδιά και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο “μηδέν παθητικό” του Ολυμπιακού σε ακόμα ένα ματς πρωταθλήματος.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο επέβαλε τον νόμο του στην άμυνα του Ολυμπιακού. Με επιτυχημένες επεμβάσεις, και πολλά διαβάσματα φάσεων βοήθησε τους Πειραιώτες να φτάσουν στη νίκη, παρά την πίεση στο δεύτερο μέρος.

Θα ξεχωρίσω την εμφάνιση του Γιάν Εμβιλά. Ο Γάλλος έδειξε να διατηρεί την ισορροπία του στο ματς και την ένταση του αναλλoίωτη παρά την αυξανόμενη πίεση του Παναθηναϊκού. Κάλυψε πολλά χιλιόμετρα και πραγματοποίησε ελάχιστα λάθη. Ο Εμβιλά ήταν παίκτης διαφορετικής κλάσης, επιζητώντας το παιχνίδι των γηπεδούχων να περνάει συνεχώς απ΄ τα πόδια του. Ελάχιστοι νοσταλγούν τον Γκιλιέρμε, ο Εμβιλά έχει πάει το παιχνίδι στη μεσαια γραμμή μια… πίστα πιο μακριά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Οι σημαντικότερες στιγμές της αναμέτρησης

Δείτε στο infogaphic τα εκπληκτικά του στατιστικά με τη βοήθεια της Opta, επίσημου στατιστικού συνεργάτη του novasports.gr και των καναλιών Novasports.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.