ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2: Συνήθεια η νίκη στο Β΄ημίχρονο!

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ σκοράροντας -σε ένα ακόμη παιχνίδι στο Πρωτάθλημα- στο δεύτερο ημίχρονο-Χασάν και Μασούρας πέτυχαν τα γκολ από ασίστ Καμαρά και Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Πρωτάθλημα καθώς επικράτησε του ΟΦΗ με 2-0, στο Ηράκλειο.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι στο Πρωτάθλημα, οι Ερυθρόλευκοι δεν σκόραραν στο πρώτο μέρος, σκόραραν στο δεύτερο και με τα γκολ πήρανε τη νίκη με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Από την πλευρά του ο ΟΦΗ, σε σειρά παιχνιδιών και από την προηγούμενη σεζόν, παρέμεινε με μία νίκη σε 18 παιχνίδια Πρωταθλήματος την εκτός έδρας νίκη που έκανε με τη Λαμία. 

Τα πλάνα του Σίμου 

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με τριάδα στην άμυνα, με επιστροφή Σελίμοβιτς. Αναλυτικότερα: Ο Βάτερμαν στην εστία και η τριάδα της άμυνας ήταν (από δεξιά) ο Διαμαντής, ο Σελίμοβιτς και ο Λυμπεράκης. Δεξιός πλάγιος φουλ μπακ ήταν ο Ουές και αριστερός ήταν ο Κοροβέσης. Ο Μεγιάδο με τον Σακόρ ήταν στους χάφ, δεξιά ήταν ο Στάρτζεον και αριστερά ο Μπαλογιάνης. Ο Γιάννου ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Οι επιλογές του Μαρτίνς

Στην εντεκάδα του Ολυμπιακού, στο 4-2-3-1 του Πέδρο Μαρτίνς, άρχισε βασικός ο Μπρούμα. Αναλυτικότερα: Στην εστία ήταν ο Σα, δεξιά στην τετράδα της άμυνας ήταν ο Ραφίνια και αριστερά ο Χολέμπας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Σεμέδο με τον Σισέ. Ο Εμβιλά με τον Κάμαρα ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων με τον Βαλμπουενά να είναι ο επιτελικός μέσος. Δεξιά ήταν ο Μπρούμα και αριστερά ο Μασούρας. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Χασάν

Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες 

Το παιχνίδι άρχισε να έχει γρήγορα καλές φάσεις με τον Ολυμπιακό να κάνει πρώτος ευκαιρίες αλλά με τον ΟΦΗ να έχει δοκάρι. Στο 4’ ο Εμβιλά έκανε το σουτ, ο Βάτερμαν είναι σε καλή θέση και αποκρούει. Στο 12’, η δεύτερη φάση για τον Ολυμπιακό. Σουτ του Χασάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 13’ ήταν το δοκάρι για τον ΟΦΗ. Πάσα από τον Μπαλογιάννη, τακουνάκι από τον Γιάννου, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σα. Στο 22’ ο Βαλμπουενά εκτελεί απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Ολυμπιακός, διώχνει ο Βάτερμαν σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Χασάν έπιασε κεφαλιά και έδιωξε ενστικτωδώς ο Βάτερμαν πάλι σε κόρνερ. Στο 28’ ο διαιτητής του αγώνα έδωσε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στη μονομαχία του Γιάννου με τον Χολέμπας. Μετά από έλεγχο που έγινε στη φάση από VAR και AVAR, δόθηκε οφσάιντ. 

Στο 42’ είχε δοκάρι και ο Ολυμπιακός. Από σέντρα του Ραφίνια, ο Μπρούμα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βάτερμαν.

Με 3(1)-8(3) οι τελικές στο α’ μέρος

Το ημίχρονο τελείωσε 0-0. Για τον Ολυμπιακό ήταν ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο στο Πρωτάθλημα που δεν σκόραρε. Το ίδιο έγινε και στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια του. 

Στο πρώτο μέρος οι τελικές ήταν 3(1) για τον ΟΦΗ και 8(3) για τον Ολυμπιακό. Η κατοχή της μπάλας ήταν 42%-58% για τον Ολυμπιακό. 

Με Χασάν το 0-1 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο β’ μέρος και προηγήθηκε στο 53’. Ο Καμαρά έκανε τη σέντρα, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ για το 0-1. Λίγο πριν από το γκολ, ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία να ανοίξει νωρίτερα το σκορ όταν ο Μασούρας σούταρε και στη γραμμή έδιωξε ο Ουές.

Στο 57’ νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα από τον Βάτερμαν, έκανε τη σέντρα και ο Χασάν πλάσαρε για να του βάλουν κόντρα ο Σελίμοβιτς και ο Μεγιάδο και να διώξουν την μπάλα.

Καλύτερος ο Ολυμπιακός και 0-2

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Έκανε ευκαιρίες, ήταν πιο απιελητικός από τον αντίπαλό του που δεν είχε ευκαιρίες στο β΄’ μέρος.

Στο 80’ έγινε το 0-2. Ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος εκτίμηση του Σελίμοβιτς στη φάση, έκλεψε την μπάλα, έφυγε στον χώρο, γύρισε στον Μασούρα και αυτός σκόραρε. 

Διαιτητής ήταν ο Παπαδόπουλος με βοηθούς, Νικολαΐδη-Δημητριάδη. Τέταρτος είναι ο Μαλούτας, VAR είναι ο Σκουλάς και AVAR είναι ο Μωυσιάδης.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Λυμπεράκης, Ουές, Μεγιάδο, Σακόρ, Κοροβέσης, Μπαλογιάννης (60’ Ντε Γκούζμαν), Στάρτζεον, Γιάννου (60’ Γκαργκαλατζίδης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα (68’ Πέπε), Βαλμπουενά (76’ Φορτούνης), Μασούρας (83’ Ρατζέλοβιτς), Χασάν (83’ Ελ Αραμπί)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.