Αρης: Η ατομική ποιότητα του δίνει τον χρόνο που θέλει

Ο Αρης είναι στην κορυφή με 13 βαθμούς και χάρη στην ποιότητα των παικτών του κερδίζει χρόνο για να βελτιώσει αυτά που θέλει σε μια ομάδα με νέο προπονητή και πολλούς νέους παίκτες

Ο Αρης στα Γιάννενα (τυπικά γηπεδούχος) απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης είχε για πρώτη φορά βασικό τον Ματέο Γκαρσία.

Κάτι που σήμαινε ότι ο Ακης Μάντζιος είχε το περιθώριο να αφήσει στον πάγκο τον Ντάνιελ Μαντσίνι τον παίκτη δηλαδή με δικό του γκολ έδωσε τη νίκη στον Αρη την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα το γκολ νίκης για τον Αρη το έβαλε ο Μπρούνο Γκάμα με ένα τελείωμα-σφραγίδα της τεχνικής του. Ο Πορτογάλος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη σεζόν που ήταν η πιο παραγωγική της καριέρας του.

Ο Αρης πίσω από τον προωθημένο, Κριστιάν Λόπεζ είχε μία τριάδα παικτών, τον Μπρούνο Γκάμα, τον Φακούντο Μπερτόγλιο και τον Ματέο Γκαρσία που στο πρώτο ημίχρονο -και ειδικά μέχρι την φάση του γκολ στο 35’- ήταν η κινητήριος δύναμη.

Ο Αρης με 13 βαθμούς είναι στην κορυφή και είχε να κάνει 42 χρόνια (από το 1978) 4 νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε παιχνίδια.

Κι όλα αυτά, σε μία νέα ομάδα με αλλαγές στο τεχνικό τημ και με πολλούς νέους παίκτες που θέλει χρόνο για να “δεθεί” και να βελτιώσει αδυναμίες που έχουν παρουσιαστεί

Επί του παρόντος πάντως, σε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών στο Πρωτάθλημα μετράει η ατομική ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ που δίνουν στον Αρη τον χρόνο που θέλει. 

Παραδείγματα; Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα (όπως και στο προηγούμενο με τον Παναθηναϊκό), ο Ακης Μάντζιος έφερε από τον πάγκο τον βασικότατο της προηγούμενης σεζόν, Λούκας Σάσα

Εφερε επίσης από τον πάγκο και τον Κάτσε στο δικό του ντεμπούτο με τον Αρη. Στην αποστολή ήταν για πρώτη φορά -χωρίς να αγωνιστεί- ο Πορτογάλος επιθετικός, Σιαντέ Σίλβα. Και εκτός αποστολής ο Γιοάν Μπεναλουάν που δεν είναι ακόμη έτοιμος. 

Την προηγούμενη Πέμπτη ο Ακης Μάντζιος -μιλώντας στην κάμερα των καναλιών Novasports- είχε πει ότι το ρόστερ του Αρη είναι πολύ ποιοτικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι την δεδομένη χρονική στιγμή η ατομική ποιότητα συγκεκριμένων παικτών δίνει -γενικώς στην ομάδα- τον χρόνο που της χρειάζεται για να αποκτήσει αγωνιστική συνοχή. 

Ο Αρης των -αναγκαστικά- πολλών αλλαγών στην περίοδο του καλοκαιριού είναι λογικό ότι χρειάζεται χρόνο. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα και, ως τώρα, σκαμπανεβάσματα στην απόδοση.

Κάποια πολύ καλά διαστήματα στο παιχνίδι, συνδυάζονται με άλλα μέτρια. Σκαμπανεβάσματα που υπήρχαν σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα

Και υπήρχαν και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα που στο δεύτερο δικό του παιχνίδι στο Πρωτάθλημα έδειξε ότι θα έχει τον τρόπο του, ποντάροντας σε παίκτες που έχουν παραστάσεις και εμπειρία με την καθοδήγηση του Γιώργου Παράσχου, να εμφανίσει ανταγωνιστικό προφίλ. 

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ο Αρης είχε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος. Είχε όμως και ένα δεύτερο ημίχρονο στο οποίο η αυξημένη διάθεση του Απόλλωνα να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο συνδυάστηκε με την πτώση της απόδοσης του Αρη, για διάφορους λόγους, ίσως λόγω κούρασης, ίσως γιατί λόγω των πολλών νέων προσώπων, χάθηκαν ρόλοι και θέσεις μέσα στο γήπεδο

Ο Αρης είχε 8 τελικές στο πρώτο μέρος και 3 στο δεύτερο. Κι από αυτές τις 11, οι 6 ήρθανε από τον Μπερτόγλιο, παίκτη δηλαδή της τριάδας πίσω από τον επιθετικό. 

Στο τέλος της ημέρας για τον Αρη, το τρίποντο είναι αυτό που μένει. Μαζί όμως μένει και η ανάγκη να μεγαλώσει το χρονικό διάστημα της καλής απόδοσης που έχει μέσα σε ένα παιχνίδι.

Συνήθως έχει ένα ημίχρονο μέχρι τώρα, το δεύτερο με τη Λαμία και τον ΠΑΣ Γιάννινα, το πρώτο με τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα. 

Είναι φανερό ότι ο Αρης χρειάζεται χρόνο για να δέσει ως ομάδα. Αυτή τη στιγμή όμως έχει την πολυτέλεια να το συζητάει -και να το παραδέχεται αυτό- χωρίς να έχει στο μυαλό του την έγνοια της βαθμολογικής συγκομιδής. Ίσα-ίσα…  

Eχει τους 13 βαθμούς και για αυτό έχει φροντίσει μέχρι τώρα η ποιότητα του ρόστερ. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι όσο περνούν τα παιχνίδια θα πρέπει να εμφανιστεί στο γήπεδο και η αγωνιστική συνοχή του συνόλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.