Μπερτόγλιο: Ο Ντιέγκο, ο Μπλαχίν, οι 20 μέρες κάποιου Μάη (pics)

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο επιστρέφει στην Ελλάδα-Η συμφωνία με τον Αρη ξαναφέρνει εδώ τον “Φάκου” που ήταν 20 χρόνων όταν προκάλεσε φρενίτιδα στην Κολόν Σάντα Φε

Εκείνον τον Μάιο του 2010 δύσκολα μπορεί να τον ξεχάσει. Μέσα σε 20 μέρες, ο 20χρονος τότε, Φακούντο Μπερτόγλιο, έβαλε στο άλμπουμ φωτογραφίες καριέρας. 

-Στις 5 Μαΐου παίζει με την Εθνική Αργεντινής φιλικό παιχνίδι με την Αϊτή και βάζει δύο γκολ.

-Στις 9 Μαΐου παίζει με την ομάδα του, την Κολόν Σάντα Φε αντίπαλος με την Μπόκα Τζούνιορς. Η Κολόν Σάντα Φε παίρνει μια μεγάλη νίκη με 3-0, ο νεαρός Μπερτόγλιο βάζει δύο γκολ (στο 35’ και στο 50’) και δίνει μια ασίστ στον Φουέντες στο 15’ για το 1-0. 

-Στις 19 Μαΐου κι ενώ ακόμη δεν έχει κλείσει τα 20 του χρόνια παίρνει μετεγγραφή για την Ντιναμό Κιέβου.

Η Κολόν Σάντα Φε παίρνει 4 εκ ευρώ και είναι η ακριβότερη πώληση παίκτη της στην ιστορία. 

Ο Μαραντόνα με φώναξε Φάκου” 

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Μπερτόγλιο έδωσε συνέντευξη και μίλησε για εκείνη τη συμμετοχή του στην Εθνική Αργεντινής.

Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με τον Ντιέγκο Μαραντόνα προπονητή. Παρεμπιπτόντως, ήταν φιλικό προετοιμασίας για το Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική όπου εκείνη η Αργεντινή έπαιξε, στα παιχνίδια του ομίλου, και με την Ελλάδα

Ένα παιχνίδι λοιπόν, μία συμμετοχή αλλά για τον Μπερτόγλιο ήταν ένα όνειρο.

Το διηγείται ως εξής: “Δεν ήξερα αν ο Μαραντόνα ήξερε ποιος είμαι. Κάποια στιγμή λοιπόν ενώ ήμασταν όλοι μαζεμένοι, γυρίζει και με φωνάζει, “Φάκου” και μου λέει τι να κάνω”. 

Ο Μπερτόγλιο άρχισε βασικός σε εκείνο το παιχνίδι. “Ήμουν 7άρι, δεκάρι ήταν ο Ορτέγκα και μπροστά ο Παλέρμο”, θυμάται ο Μπερτόγλιο. 

Η νίκη με την Μπόκα Τζούνιορς

Και λίγες μέρες μετά από εκείνο το φιλικό θα βρει τον Παλέρμο απέναντί του, στο παιχνίδι της Κολόν Σάντα Φε με την Μπόκα Τζούνιορς.

Ο Μπερτόγλιο ήταν στην πρώτη του ουσιαστικά, γεμάτη, σεζόν στην Κολόν Σάντα Φε.

Εκείνο το παιχνίδι ήταν καταπληκτικό. Η νίκη με 3-0, τα δύο γκολ και η μία ασίστ. Παρεμπιπτόντως σε εκείνο το παιχνίδι, εκτός από τον Παλέρμο, στην Μπόκα Τζούνιορς ήταν (πέρασε ως αλλαγή) ο Νικολάς Κολάσο που ήταν στον Άρη δύο σεζόν πριν.

Πιτσιρικάς στην Ουκρανία 

Το συμβόλαιό του με την Ντιναμό Κιέβου ήταν 5ετές. Στα 20 του χρόνια φεύγει από την Αργεντινή και πάει στην Ουκρανία. Θα κάνει ελάχιστα παιχνίδια. Ίσως και επειδή στην πρώτη σεζόν εκεί, είχε κι έναν τραυματισμό που δεν τον βοήθησε να πάρει ρυθμό που ήθελε.

Ο ίδιος αργότερα θα πει: “Δεν προσαρμόστηκα. Είχε πολύ κρύο και δεν ήξερα τη γλώσσα. Ήξερα μόνο να λέω “πάσα”, “πρόσεχε” και “μόνος”. 

Με την Ντιναμό Κιέβου θα κάνει μόνο 4 παιχνίδια και όλο το διάστημα θα το περάσει με δανεισμούς σε άλλες ομάδες, Γκρέμιο, Εβιάν, Τίγκρε και Αστέρα Τρίπολης. 

Εκεί και ο Μπλαχίν 

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Απρίλιο του 2014 (διάστημα στο οποίο ο Μπερτόγλιο ανήκε στην Ντιναμό Κιέβου), προπονητής της ουκρανικής ομάδας ήταν ο Όλεγκ Μπλαχίν

Ελάχιστα συνεργάστηκαν καθώς οι δανεισμοί του παίκτη ήταν πάντα σε πρώτο επίπεδο. 

Ο Μπερτόγλιο έχει πει επίσης για τη μετεγγραφή στην Ντιναμό Κιέβου τα εξής: “Πέταξα για Ουκρανία χωρίς τον παραμικρό φόβο και την παραμικρή αμφιβολία. Ένας άνθρωπος που βάζει υψηλούς στόχους δεν θα πρέπει να σταματάει πουθενά”. 

Στην καριέρα του συνεργάστηκε με σημαντικούς τεχνικούς όπως για παράδειγμα με τον Βαντερλέι Λουξεμπούργκο που ήταν προπονητής του στην Γκρέμιο

Από την Αργεντινή πήγε Ουκρανία, πήγε επίσης Βραζιλία, πήγε Γαλλία, ήρθε Ελλάδα, πήγε Κύπρο, πήγε Καζακστάν. Και όπου ήταν διαθέσιμο το “7”, ήταν το νούμερο στη φανέλα.

Στην Γκρέμιο

Στην Εβιάν

Επιστρέφει στην Ελλάδα καθώς με τον Αρη υπάρχει συμφωνία.

Με τον Αστέρα Τρίπολης, τη σεζόν 2015-2016 είχε κάνει 25 παιχνίδια, τα 22 βασικός και είχε πετύχει 4 γκολ.

Με τη Λαμία, τη σεζόν 2018-2019, είχε κάνει 32 παιχνίδια σύνολο, 27 βασικός και είχε πετύχει 5 γκολ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.