Ας διαλέξουν στην Κρήτη μια λέξη για το pasillo!

Πράξη λεβεντίας από τους Κρητικούς απέναντι στους πρωταθλητές που χθες έβγαλαν "λαγούς" απ' το καπέλο!

Ο Ολυμπιακός πέρασε με εύκολο τρόπο από το Ηράκλειο επικρατώντας 3-1 του ΟΦΗ σε ένα παιχνίδι πολύ διαφορετικό από εκείνο του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου. Υπήρχαν μεγάλες διαφορές στη δυναμική των δύο ομάδων και στην ένταση του ματς. Οι “ερυθρόλευκοι” μετά την ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ ταξίδεψαν αυθημερόν στο Ηράκλειο για μια επαγγελματική νίκη με πολλές απουσίες και τα κατάφεραν κόντρα στον ΟΦΗ των επίσης αρκετών αλλαγών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέστρεψε στο 4-2-3-1 και έβγαλε “λαγούς” στο ματς του “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”. Ο Κώστας Φορτούνης για ακόμα μια φορά είχε θετικό πρόσωπο και δεν δίστασε να αναλάβει ηγετικό ρόλο, πετυχαίνοντας παράλληλα δύο γκολ. Ο Έλληνας μέσος βρίσκει το πραγματικά καλό του πρόσωπο σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται αρκετά, ως μια επιπλέον ποιοτική επιλογή. 

Ίσως ο καλύτερος του γηπέδου ήταν ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος ο οποίος ωριμάζει φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, δείχνει πως έχει αποδεχτεί το ρόλο του στην ομάδα και προσπαθεί μέσα απ’ αυτόν να κερδίζει συνεχώς περισσότερα πράγματα. Ο Μαρτίνς επιφύλαξε έναν ειδικό ρόλο για τον Ραντζέλοβιτς με αυξημένη πίεση που έδωσε στον Σέρβο την ευκαιρία να απειλήσει και να σκοράρει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

Άτυχη στιγμή ο τραυματισμός του Αχμέντ Χασάν, ο οποίος βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Το τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο απαιτεί ξεκούραση και θεραπεία, κάτι που σημαίνει πως ο Αιγύπτιος θα χάσει το ματς με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και… βλέπουμε! Ο ίδιος ήταν σκασμένος στον πάγκο του Ολυμπιακού γιατί γνωρίζει πως βρίσκεται σε σπουδαία κατάσταση, έτοιμος ακόμα και για φανέλα βασικού σε σημαντικά ματς.

Το ντεμπούτο τριών ποδοσφαιριστών που προέρχονται από την ακαδημία του Ολυμπιακού, του Βασίλη Σουρλή, του Απόστολου Μαρτίνη και του Ηλία Καραργύρη είναι ένα επίτευγμα του οργανισμού των Πειραιωτών. Είτε αυτοί οι παίκτες πραγματοποιήσουν καριέρα με τον Ολυμπιακό, είτε όχι, κάθε παιδί που ολοκληρώνει το ταξίδι από την ακαδημία ως την πρώτη ομάδα, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για τα επόμενα που ακολουθούν.

Για το τέλος έμεινε η τιμητική υποδοχή των πρωταθλητών από τους αντίστοιχους παίκτες του ΟΦΗ. Να δεν έχουμε ελληνική λέξη ή έκφραση για αυτό και δανειζόμαστε το “pasillo” ή το “guard of honour“. Λογικό καθώς η σπουδαία αυτή πράξη αποδοχής και ευγενούς άμιλλας δυστυχώς δεν γεννήθηκε στη χώρα μας και εισήχθη αργά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Δεν είναι τυχαίο που συνέβη στην Κρήτη. Οι ντόπιοι ανέκαθεν διεκδικούσαν την… πατρότητα της λεβεντιάς και από χθες έγραψαν ιστορία με μια λεβέντικη πράξη, που ελπίζουμε να βλέπουμε στα γήπεδα για κάθε πρωταθλητή. Ας διαλέξουν οι Κρητικοί μια λέξη ελληνική για το pasillo!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.