Ολυμπιακός: “Εδώ παίζουν μπάλα οι παλιοί”

Μια ανάλυση της απόδοσης της "παλιοσειράς" του Ολυμπιακού παίζοντας με το μότο του "Κλ. Βικελίδης".

Ο Ολυμπιακός με κυνικό τρόπο “ψέκασε, σκούπισε και τελείωσε” τον αποδεκατισμένο Άρη, σ’ ένα παιχνίδι πάντως που δεν έβγαλε μιζέρια. Όσο και αν τα προβλήματα καταρτισμού ενδεκάδας από πλευράς των Θεσσαλονικέων ήταν πολλά, το ματς (ειδικά στο ξεκίνημα του) είχε ρυθμό και αρκετές φάσεις εκατέρωθεν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Στο συγκεκριμένο ματς πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην κορυφαία κατηγορία οι Γιώργος Ξενιτίδης και Κωνσταντίνος Τζολάκης. Είναι σίγουρα μια μέρα που θα θυμούνται, ανεξαρτήτως της εξέλιξης της καριέρας τους. Ωστόσο θα ήθελα να σταθώ στην παρουσία των “παλιών” του Ολυμπιακού στο γήπεδο του Άρη.

Παραφράζοντας το εντυπωσιακό “Εδώ παίζουμε μπάλα εμείς” που κοσμεί την μεσαία εξέδρα του “Κλεάνθης Βικελίδης”, θα έλεγα πως “εδώ παίζουν μπάλα οι παλιοί” και εξηγούμαι! Ο Βασίλης Τοροσίδης μπήκε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού μετά τις 4 Φεβρουαρίου και το ματς κυπέλλου με τη Λαμία στο ΔΑΚ. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα ήταν στις 18 Δεκεμβρίου απέναντι στην ΑΕΛ στο Φάληρο.

Η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει τον “Τόρο”, λίγες μέρες μετά την ανεμική εμφάνιση των παικτών του απέναντι στον Παναθηναϊκό, έμοιαζε με απόπειρα να “ηλεκτρίσει” την ενδεκάδα. Ο Τοροσίδης όσα χρόνια κι αν περάσουν ξεχωρίζει για την ενέργεια του στο χορτάρι και την ένταση την οποία μεταφέρει στους υπόλοιπους, ανεξαρτήτως δυναμικότητας του αντιπάλου. Όπερ και εγένετο. Ο 35χρονος αμυντικός αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ και “σκύλιασε” για να διακριθεί. Είχε μια πανέμορφη ενέργεια και σουτ στο δοκάρι και μια εκπληκτική ασίστ στον Μασούρα. 

Για τον ρόλο του στα αποδυτήρια έχει αναφερθεί πολλές φορές ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν είναι τυχαία η αντίδραση ολόκληρης της ομάδας, όταν μοίρασε το γκολ στον Μασούρα. Σχεδόν κανείς δεν ασχολήθηκε με τον σκόρερ, αλλά όλοι, σε αγωνιστικό χώρο και πάγκο, έσπευσαν να αποθεώσουν τον αρχηγό των “ερυθρόλευκων”.

Να θυμίσουμε πως στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στην έκτη αγωνιστική του πρώτου γύρου, εκεί όπου ο Ολυμπιακός πήρε μια νίκη δια πυρός και σιδήρου απέναντι στον Άρη, είχε λάμψει η έτερη “παλιοσειρά” των Πειραιωτών. Εξαιτίας του τραυματισμού του Γιασίν Μεριά και της ασθένειας του Παπέ Σισέ, ο Πέδρο Μαρτίνς έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στον “άγουρο” Ουσεϊνού Μπα και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ως παρτενέρ του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος αποφάσισε να μην ρισκάρει το… κάψιμο του Μπα σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι και έριξε στη μάχη τον Αβραάμ, ο οποίος ήταν καθοριστικός για το πολύτιμο τρίποντο και το πρώτο μεγάλο “διπλό” της σεζόν.

Τα ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης αν μη τι άλλο χαρακτηρίστηκαν φέτος από τη θετική παρουσία Βασίλη Τοροσίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.