Μέσα στην ημέρα (3/7) ο Άρης έβγαλε τρεις ανακοινώσεις. Οι δύο κατά της Ε.Π.Ο., η πρώτη για το θέμα του ban ενώ η δεύτερη είχε αναφορά και στον Ντουρμισάι. Ηταν και ανακοίνωση απάντηση σε αυτή που είχε βγάλει νωρίτερα η Ε.Π.Ο.
Και μία κατά του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη και της Κυβέρνησης με κλίμα αντιστρόφως ανάλογο με εκείνο που υπήρχε στα μέσα του προηγούμενου Μαϊου, όταν και είχε γίνει τηλεδιάσκεψη των δύο πλευρών.
Και ακολούθως όταν από την πλευρά του Αρη είχε σταλεί στον Υπουργό ο φάκελος αλλά και προς τα τέλη Μαϊου όταν η πλευρά του Αρη ενημέρωνε ότι από την Κυβέρνηση είχε σταλεί επιστολή στη FIFA.
Το θέμα του ban είναι μείζον και είναι ένα θέμα που από τον χειμώνα έχει μπλοκάρει τους Κίτρινους. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να υφίσταται και από την εξέλιξή του θα εξαρτηθούν πολλά.
Στο θέμα του ban η νυν διοίκηση “κληρονομεί” οφειλές του παρελθόντος προηγούμενων διοικήσεων και είναι κάτι που δεν περίμενε να το βρει μπροστά της για αυτό.
Το συγκεκριμένο, το θέμα του ban δηλαδή είναι το ένα από τα τρία πράγματα που στη διάρκεια της σεζόν ήρθανε κόντρα στον Αρη σε σχέση με τον προγραμματισμό.
Και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα.
Το δεύτερο είναι η πανδημία και η κατάσταση παγκοσμίως στον αθλητισμό που έφερε την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.
Αυτό έφερε στον Άρη οικονομικό πλήγμα από έσοδα από τα εισιτήρια στα οποία βάσιμα υπολόγιζε και τα οποία τώρα δεν έχει. Αυτά έχουν να κάνουν και με τα παιχνίδια των play offs αλλά και με τον ημιτελικό Κυπέλλου, το παιχνίδι ρεβάνς με την ΑΕΚ.
Κι αυτό γιατί στο πακέτο των εισιτηρίων διαρκείας του Αρη στη σεζόν δεν περιλαμβάνονταν αυτά τα παιχνίδια.
Είναι δεδομένο π.χ. ότι για το παιχνίδι ρεβάνς με την ΑΕΚ, το sold out (αν δεν υπήρχε η πανδημία) θα ήταν σχεδόν σίγουρο. Αυτό σημαίνει ένα ποσό (αναλόγως και με τις τιμές των εισιτηρίων που θα είχαν οριστεί, αλλά) γύρω στις 400.000 ευρώ, αν π.χ. μία μέση τιμή εισιτηρίου ήταν τα 20 ευρώ. Είναι υπόθεση εργασίας, ενδεικτική όμως.
Οπως επίσης, το ότι πριν από αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ, το πρώτο παιχνίδι για τα play offs ήταν το εντός έδρας με τον ΟΦΗ όπου και από εκεί (με τον κόσμο να περιμένει και το Κύπελλο) θα υπήρχαν σημαντικά έσοδα. Μόνο από αυτά τα δύο παιχνίδια, τα έσοδα μόνο από τα εισιτήρια ενδεχομένως να πήγαιναν και πάνω από 500.000 ευρώ.
Ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ -ακόμη κι αν υπήρχε η δυνατότητα έλευσης κόσμο στα επόμενα παιχνίδια- ναι μεν θα “κρύωνε” τον κόσμο αλλά ακόμη κι έτσι όμως, τα παιχνίδια του Άρη με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ (ήταν το πρώτο μετά τη ρεβάνς ΑΕΚ), την ΑΕΚ (το επόμενο, τώρα, στο πρόγραμμα), τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, αναμένονταν να έχουν έσοδα από τα εισιτήρια.
Το ένα μετά το άλλο πήγανε κόντρα στον προγραμματισμό. Το ένα το ban, το άλλο οι απώλειες εσόδων από τα εισιτήρια.
Το τρίτο “ανάποδο” για τη διοίκηση του Αρη ήταν το γεγονός ότι ενώ αρχικά φαινόταν ότι τα συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου θα παραταθούν ως το τελευταίο επίσημο παιχνίδι στη σεζόν, στη συνέχεια η εγκύκλιος της FIFA δημιούργησε νέα δεδομένα κάτι που αποτυπώθηκε στην πράξη για όλες τις ομάδες.
Η 30η Ιουνίου, δηλαδή, παρέμεινε η καταληκτική ημερομηνία.
Κι αυτά τα νέα δεδομένα, για τον Αρη των 13 συμβολαίων που έληγαν και του ενός δανεικού (Μπα από τη Ναντ) ήταν πλήγμα.