Γιαννακόπουλος: “Ο Αλαφούζος δεν θέλει να επενδύσει” (video)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε πως είχε κάνει τέσσερις προσπάθειες για την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε πως είχε κάνει τέσσερις προσπάθειες για την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού, εντούτοις η πλευρά Αλαφούζου δεν είχε διάθεση επένδυσης. Διαβάστε τι είπε για τον Βοτανικό. 

Ο νυν πρόεδρος του Ερασιτέχνη έβαλε ως ημερομονία – ορόσημο τις εκλογές προκειμένου να υλοποιηθεί η περσινή συμφωνία, αν και δεν έδειξε αισιόδοξος για κάτι τέτοιο: “Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη, σε 20-25 μέρες, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί επίσημα η αρχική συμφωνία, αποφασίζω να μην συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Είναι ιερό καθήκον μου. Δεν υπογράφω αυτή τη συμφωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να συνεισφέρω οικονομικά στα τμήματα. Τα έχω αγαπήσει, ειδικά το βόλεϊ ανδρών”.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: 

Για Αλαφούζο και Βοτανικό:
“Πάμε στο κεφάλαιο Βοτανικός, το σημαντικότερο παράγοντα για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟ. Το σχέδιο της διπλής ανάπλασης δεν περιελάμβανε γήπεδο μπάσκετ. Ήταν αδικία. Γι’ αυτό και ο Ερασιτέχνης είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Ο Παναθηναϊκός θα παραχωρούσε την μεγαλύτερη έκφραση – φιλέτο στην καρδιά της Αθήνα. Το ποσό της αξίας της Λεωφόρου φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ. Θα παίρναμε ως αντάλλαγμα στον Βοτανικό ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28χιλ θέσεων, ένα μπάσκετ 12,5χιλ θέσεων, γήπεδο ερασιτέχνη, πισίνα, γραφεία ερασιτέχνη, έκταση για την κατασκευή Παναθηναϊκού μουσείου και έκταση να εκμεταλλευτεί ο Ερασιτέχνης. Αυτά κοστολογούνταν στα 125 εκατ. ευρώ.

Η αρχική συμφωνία με την κυβέρνηση προέβλεπε +40 εκατ. στα ταμεία του Ερασιτέχνη για τα λειτουργικά έξοδα των νέων εγκαταστάσεων. Για να προλάβω τους λογιστές θα ξαναπώ: ο ΠΑΟ προσφέρει περιουσία 300εκατ. ευρώ, για να πάρει 165 εκατ. σε εγκαταστάσεις και χρήματα. Την ώρα που σε άλλες ομάδες έχουν χρηματοδοτηθεί τα γήπεδά τους χωρίς να δοθεί αντάλλαγμα. Ο Δήμος Αθηναίων θα τα παραχωρούσε στον ΠΑΟ για ισόβια εκματελλεύση. Όλα αυτά ενώ όλοι ξέρουμε πως ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Το έχω τονίσει πολλές φορές. Δυστυχώς, λόγω του κορωνοϊού και των προκλήσεων των Τούρκων στον Έβρο οι παρουσιάσεις έχουν καθυστερήσει. Συγχαρητήρια στις αρχές που είχαν την ευθύνη των παραπάνω.

Βλέποντας πως το PAO Alive δεν πάει καλά, την καθυστέρηση στον Βοτανικό, το ξεπούλημα του ποδοσφαίρου και τη συνάντηση με τον Αλαφούζο, που μου είπε πως θα ρίξει το μπάτζετ στα τάρταρα αποφάσισα να τον ξανασυναντήσω. Πρότεινα να δώσω εγώ τις μετοχές της ΚΑΕ και εκείνος της χρεωμένης ΠΑΕ. Και μετά να πάμε 50-50. Η απάντησή του ήταν πως δεν πιστεύει ότι θα γίνει ο Βοτανικός, αλλά και να γίνει θα χρειαστούν χρήματα. Του εξήγησα για τη δέσμευση που υπήρχε και πως θα κάλυπτα εγώ αν προέκυπταν έξτρα χρήματα. Απάντηση: “Δεν πιστεύω στο εγχείρημα, αλλά στείλε μου το μπίζνες πλαν”. Πριν φύγω από τη συνάντηση όλο αυτό είχε διαρρεύσει στα μίντια, σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ. Κατάλαβα τι έγινε. Ήθελε να ρίξει τα χρέη στο μηδέν και μετά να πουλήσει πανάκριβα. Είμαι ήσυχος με τον εαυτό μου. Έχω κάνει τέσσερις προσπάθειες να αναγεννηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στην ΠΑΕ δεν έχουν διάθεση απεμπλοκής ή επένδυσης.

Για το Pao Alive: 
Ήμουν βέβαιος για τον κόσμο και τους επιφανείς Παναθηναϊκούς. Διαψεύστηκα. Είχαμε σχεδιάσει καμπάνια ύψους 2εκατ. ευρώ με τα ιερά είδωλα του συλλόγου. Με σποτ που έπαιξαν στο εξωτερικό. Οι ενέργειες δεν είχαν ανταπόκριση. Οι ειδικοί σύμβουλοι μας είχαν υποδείξει δύο ημερομηνίες για την Αυστραλία. Ήρθαν οι φονικές πυρκαγιές τον Γενάρη. Στην Αμερική μας είπαν να πάνε 25η Μαρτίου. Το ταξίδι ματαιώθηκε λόγω του κορωνοϊού”.

Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία να δώσουμε την Λεωφόρο αν δεν γίνει πράξη το όραμα για έναν αυτόνομο και αυτάρκη Παναθηναϊκό. Να ικανοποιηθεί όλος ο Παναθηναϊκός. Όλοι ευθυγραμμίζονται στην μεγαλύτερη αδικία στην ιστορία του ΠΑΟ. Ποια είναι αυτή; Να δώσουμε την Λεωφόρο των 300 εκατ. ευρώ για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές και τις εμπορικές χρήσεις να τις εκμεταλλεύεται ο Δήμος. Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου. Από την άλλη, δεν θέλω να μπλοκάρω την κατασκευή του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη, σε 20-25 μέρες, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί επίσημα η αρχική συμφωνία, αποφασίζω να μην συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Είναι ιερό καθήκον μου. Δεν υπογράφω αυτή τη συμφωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να συνεισφέρω οικονομικά στα τμήματα. Τα έχω αγαπήσει, ειδικά το βόλεϊ ανδρών”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.