Η “ειδική βαθμολογία” των play off

Τι έχουν κάνει Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης και ΟΦΗ στα παιχνίδια μεταξύ τους στη διάρκεια της σεζόν και τι δείχνουν τα επιμέρους αποτελέσματα

Η πρώτη αγωνιστική των play off πέρασε στα πρακτικά. Οπως είναι γνωστό, οι ομάδες “κουβαλάνε” σε αυτό το μίνι Πρωτάθλημα τη συνολική βαθμολογία που είχαν στη διάρκεια της σεζόν.

Τώρα όμως παίζουν μεταξύ τους. Τι δείχνει η “Ειδική Βαθμολογία”; Ποια αποτελέσματα έχουν φέρει στα μεταξύ τους παιχνίδια σε αυτά τα 11 παιχνίδια (10 στην κανονική περίοδο+1 των play off που έγινε) που πλέον μετράμε μετά και την πρώτη αγωνιστική των play off; Και τι δείχνουν τα επιμέρους αποτελέσματα;

Το Novasports.gr κάνει τη σχετική καταγραφή βάζοντας τις ομάδες με τη σειρά που εμφανίζονται στην τρέχουσα, συνολική, βαθμολογία του Πρωταθλήματος. 

Ολυμπιακός: Με 27 β. και αήττητος

Ο Ολυμπιακός σε αυτά τα 11 παιχνίδια που έχουν παίξει οι ομάδες 1-6 μεταξύ τους, μετράει τους περισσότερους βαθμούς. Έχει συνολικά 27, με 8 νίκες και 3 ισοπαλίες και συντελεστή τερμάτων 16-6. Οι 3 ισοπαλίες είναι με Παναθηναϊκό (στο ΟΑΚΑ), με ΠΑΟΚ (στο “Γ.Καραϊσκάκης”) και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. 

Με τον Παναθηναϊκό (στο ΟΑΚΑ, το 1-1), δέχτηκε την ισοφάριση στο τέλος (88’ Μολό), με τον ΠΑΟΚ κυνήγησε στο σκορ (ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με τον Ινγκασον στο 29’, ισοφάρισε ο Βαλμπουενά στο 64’) και με την ΑΕΚ, η ισοπαλία είναι στο 0-0. Αυτό είναι το μόνο παιχνίδι (από τα 11) που ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε, με τις ομάδες των play off. 

Εκτός από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, κυνήγησε στο σκορ τον αντίπαλό του και στο παιχνίδι με τον Άρη, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο Άρης είχε προηγηθεί με τον Ντιγκινί (7’), ο Ολυμπιακός με Μασούρα (33’) και Ελ Αραμπί (38’) έκανε την ανατροπή. 

ΠΑΟΚ: Δύο νίκες με ΟΦΗ, μία με ΑΕΚ, 13 βαθμοί

Ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα 11 παιχνίδια έχει μαζέψει 13 βαθμούς, με 3 νίκες και 4 ισοπαλίες. Έχει κάνει δύο νίκες (με ΟΦΗ) και μία με την ΑΕΚ, στην Τούμπα, με 1-0, με το γκολ του Βιεϊρίνια. 

Ο συντελεστής τερμάτων του είναι σε ισορροπία (15-15) ενώ σε δύο από τα παιχνίδια που έληξαν ισόπαλα κυνήγησε δύο φορές το σκορ. Και τα δύο ήταν στην Τούμπα.

Το ένα ήταν με τον Άρη (οι Κίτρινοι προηγήθηκαν δις, με Ιντέγε και Ματίγια, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε ισάριθμες φορές με Μάτος και Μίσιτς) και το άλλο ήταν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Μακέντα και τον Χατζηγιοβάνη, ο ΠΑΟΚ απάντησε ισάριθμες με τα γκολ του Βιεϊρίνια. 

Στο παιχνίδι πάντως με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που προηγήθηκε δύο φορές (με τον Σφιντέρσκι 16′ και 58′) με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει ισάριθμες με Τσιγκρίνσι (54′) και Ντέλετιτς στο 79′. 

ΑΕΚ: Τρία σερί και 13 βαθμοί 

Η ΑΕΚ στα 7 πρώτα (από τα 11) παιχνίδια με τις ομάδες της πρώτης 6άδας δεν είχε νίκη. Κατά σειρά, είχε ισοπαλία (2-2) με ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ήττα (2-0) από τον Ολυμπιακό στο “Γ.Καραϊσκάκης”, ήττα (3-2) από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ισοπαλία με τον Άρη (1-1) στο ΟΑΚΑ, ήττα (1-0) από τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ήττα (1-0) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ισοπαλία (0-0) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. 

Οι τρεις νίκες που έχει, ήρθαν στα επόμενα τέσσερα και ήταν σερί. Νίκη (1-0) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, νίκη (1-0) με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και νίκη (3-0) με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. 

Χαρακτηριστικό των νικών τα γρήγορα γκολ.

Με τον Παναθηναϊκό ήταν το γκολ του Αραούχο στο 9’, με τον Άρη το γκολ του Αλμπάνη στο 5’ και με τον ΟΦΗ το σκορ ήταν 3-0 στο ημίωρο, με τα γκολ από Μάνταλο (5’) και Βέρντε στο 8’ και στο 29’. 

Από τις ήττες, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με 2-0, με τα γκολ του Μπακάκη (18’) και Ολιβέιρα στο 36’. Ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή.

Παναθηναϊκός: Νίκες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, 11 βαθμοί 

Ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη σειρά των αγώνων μετράει δύο νίκες, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και οι δύο στο ΟΑΚΑ. Με την ΑΕΚ γύρισε από το 0-2 εις βάρος του και με τα γκολ από Μακέντα (67’), Περέα (71’) και Κολοβέτσιο (88’) πήρε τη νίκη με 3-2. 

Άρχισε με δύο ήττες αυτή τη σειρά αγώνων. Ο ΟΦΗ νίκησε (3-1) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Άρης νίκησε (4-0) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Στην Τούμπα προηγήθηκε δύο φορές με τα γκολ από Ζαχίντ και Μακέντα, δέχτηκε ισάριθμα γκολ από τον Βιεϊρίνια. 

Στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ ισοφάρισε (για το τελικό 1-1) με τον Μακέντα στο 84’. Με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, πήρε τη νίκη με τα γκολ του Μακέντα (49’) και του Χατζηγιοβάννη στο 56’. 

Έχει 11 βαθμούς και συντελεστή τερμάτων 11-16.

Άρης: Οι νίκες στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και 13 βαθμοί 

Ο Άρης έχει 3 νίκες και 4 ισοπαλίες, έχει 13 βαθμούς και συντελεστή τερμάτων 19-17. Και οι τρεις νίκες είναι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με τον Παναθηναϊκό (4-0), ΠΑΟΚ (4-2) και η πρόσφατη (3-1) με τον ΟΦΗ.

Σε δύο από αυτά τα παιχνίδια κυνήγησε στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με τον Σφιντέρσκι (10’), ο Άρης πέτυχε τέσσερα γκολ στη συνέχεια με Λάρσον (17’), Βέλεθ (41’), Ροζ (47’), Σάσα (70’) για να κάνει ο Μάτος (77’) το τελικό 4-2. 

Με τον ΟΦΗ, το προηγούμενο Σάββατο (6/6) πάλι κυνήγησε στο σκορ. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Σακόρ (21’), τα γκολ του Γκάμα (43’, 73’) και του Κόρχουτ στο 80’, του έδωσαν τη νίκη.

Εκτός έδρας, στο ΟΑΚΑ, με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό πήρε ισάριθμες ισοπαλίες, 1-1 και 0-0, αντίστοιχα. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έπαιζε με 10 παίκτες από το 53’ (αποβολή Ιντέγε) προηγήθηκε με τον Λάρσον (64’), ισοφάρισε ο Μάνταλος στο 81’. 

Τρεις φορές σε αυτή τη σειρά αγώνων προηγήθηκε χωρίς να πάρει τη νίκη. Δύο φορές προηγήθηκε μέσα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε ισάριθμες φορές.

Προηγήθηκε με τον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-1.

Προηγήθηκε με τον Ιντέγε (12′) στην Κρήτη, ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη με 3-1. 

ΟΦΗ: Σερί 5 χωρίς νίκη και 11 βαθμοί

Ο ΟΦΗ σε αυτή τη σειρά αγώνων έχει 11 βαθμούς με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Οι τρεις νίκες ήταν στα πρώτα έξι παιχνίδια με Παναθηναϊκό (3-1 στο ΟΑΚΑ, με δύο γκολ του Μάνου και ένα του Τσιλιανίδη), με την ΑΕΚ στην Κρήτη (1-0 με το γκολ του Σεμέδο) και με τον Άρη πάλι στον Κρήτη. Ο ΟΦΗ ανέτρεψε το 0-1 με τα γκολ του Βαζ (30’), Φερέιρα (71’) και Φιγκεϊρέδο στο 73’. 

Ο ΟΦΗ στα επόμενα 5 παιχνίδια με τις ομάδες των play off δεν έχει νίκη.

Μετράει μία ισοπαλία (1-1 με τον Παναθηναϊκό) στο Ηράκλειο, σε ένα παιχνίδι που η κρητική ομάδα προηγήθηκε με τον Φιγκεϊρέδο (67’) για να ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός με τον Μακέντα στο 84.

Από εκεί και μετά, μετράει 4 σερί ήττες, από Ολυμπιακό (0-1, στο Ηράκλειο), ΠΑΟΚ (4-0, στην Τούμπα), ΑΕΚ (3-0, στο ΟΑΚΑ) και Αρη (3-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”) και επί μέρους συντελεστή τερμάτων, σε αυτά τα παιχνίδια χωρίς νίκη, 2-12. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.