Super League 1: Επανεκκίνηση με γραμμή offside στο VAR

H επιστροφή στην αγωνιστική δράση φέρνει μαζί της και τη διευρυμένη χρήση της τεχνολογίας, καθώς στα play off ο Video Assistant Referee έχει ως επιπλέον πολύτιμο εργαλείο και τη γραμμή του offside.

Τα play off της Super League 1, πέραν της ευχάριστης επιστροφής στην αγωνιστική δράση, μετά τη διακοπή λόγω πανδημίας, φέρνουν μαζί τους και τη διευρυμένη χρήση της τεχνολογίας, καθώς πλέον υφίσταται η χρήση της γραμμής offside στο VAR. 

Ασφαλώς πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των διαιτητών, ούτως ώστε να λαμβάνεται με μεγαλύτερη πιστότητα η σωστή απόφαση, σε φάσεις στις οποίες η τεχνολογία μπορεί να δώσει με ακρίβεια τη λύση. 

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο VAR, οι φάσεις τις οποίες μπορούν να ελέγχουν οι διαιτητές, είναι όταν η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, όταν η φάση καταλήγει στο σημείο του πέναλτι ή σε φάση που έχει υπάρξει αποβολή ποδοσφαιριστή. 

Στον τηλεοπτικό αέρα θα μεταφέρεται η εικόνα που έχουν οι διαιτητές VAR, όπως δηλαδή σε κάθε φάση που γίνεται η χρήση του. Η συγκεκριμένη γραμμή θα είναι η μόνη που θα προβάλλεται στη διάρκεια της μετάδοσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.