Αυγενάκης: “Η απόφαση για διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο είναι κυβερνητική και όχι μόνο δική μου”

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα 104,6" ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για στο φλέγον θέμα της επιστολής των FIFA-UEFA προς την ΕΠΟ για τις εκλογές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6” ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για στο φλέγον θέμα της επιστολής των FIFA-UEFA προς την ΕΠΟ για τις εκλογές. 

Τοποθέτηση του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για την επιστολή ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΟ: 

– Η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει 48 αθλητικές ομοσπονδίες ή μία εξ αυτών είναι η ΕΠΟ. Σαφώς είχαμε κάνει στις 22 Γενάρη μία μεγάλη συνάντηση και με τους big 4, όπου είχαμε συμφωνήσει να γίνουν οι εκλογές τον Ιούνιο, αρκεί να ακολουθούσαν μια σειρά από βήματα που έπρεπε να γίνουν. Ωστόσο τα πράγματα πήγαν όλα πίσω, τόσο λόγω της πανδημίας αλλά και του Μνημονίου που υπογράφτηκε μεταξύ της Κυβέρνησης και των διεθνών συνομοσπονδιών. Σύμφωνα μάλιστα με γραπτή απάντησή τουςμ περιμένουμε από εκείνες την ολιστική μελέτη τους στα μέσα του επόμενου μήνα. 

Από την επιστολή αυτή λοιπόν, εγώ κρατάω την τελευταία παράγραφο και φυσικά δεν συμμερίζομαι τους τίτλους για «χαστούκια στον τάδε ή στον δείνα». Αυτοί οι τίτλοι απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, που έχει μάθει σε αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει ανοικτή συνομιλία, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ απάντησαν στην ΕΠΟ να συνεννοηθεί με την ελληνική κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί, όχι μόνο στην ΕΠΟ αλλά σε όλες τις Ομοσπονδίες. Προχωράμε βήμα βήμα και οργανωμένα.

Η απόφαση για διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο σε όλες τις Ομοσπονδίες είναι κυβερνητική και όχι μόνο του Αυγενάκη. Ο Αυγενάκης είναι μέλος μιας κυβέρνησης με έναν Πρωθυπουργό αποτελεσματικό, εξαιρετικό που δεν αμφισβητείται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Έναν Πρωθυπουργό που προνοεί και δεν τρέχει να σβήνει φωτιές εκ των υστέρων, γεγονός που περίτρανα αποδείχτηκε από τη διαχείριση της πανδημίας στην χώρα μας. 

Η διάταξη, λοιπόν, που θα φέρουμε θα αφορά στο θέμα που προέκυψε με τη διεξαγωγή των εκλογών και στις υπόλοιπες ομοσπονδίες, καθώς αυτές θα έπρεπε είτε να πάνε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε να προηγηθούν, καθότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν έναν χρόνο αργότερα.

Έχουμε δρόμους επικοινωνίας με την ΕΠΟ, δεν είμαστε πάντα στην ένταση και στη σύγκρουση. Οποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο νομίζω ότι δεν έχει παρά να κάτσει στο τραπέζι και να συνεννοηθεί για να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση που δεν ευχαριστεί σχεδόν κανέναν. 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.