Καραντίνα 5 ημερών στις ομάδες για κορωνοϊό σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Στο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, αν υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού, τότε οι ομάδες μπαίνουν σε καραντίνα πέντε ημερών.

Στο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, αν υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού, τότε οι ομάδες μπαίνουν σε καραντίνα πέντε ημερών.
Είναι μια παράμετρος που οι ομάδες πρέπει να λάβουν υπόψη τους ενόψει της σχετικής ψηφοφορίας τους τη Δευτέρα, καθώς η εισήγηση του ΕΟΔΥ στο πρωτόκολλο για τα ομαδικά αθλήματα είναι να τίθεται σε καραντίνα (με ατομικές προπονήσεις και αποχή από αγώνες) όλη η ομάδα ενός παίκτη που θα βρεθεί θετικός σε τεστ κορωνοϊού για πέντε ημέρες.
Αυτό σημαίνει ότι η εν λόγω ομάδα δεν θα μπορεί να δίνει αγώνες στο συγκεκριμένο διάστημα, κάτι που σίγουρα μπορεί να επηρεάσει την χρονική διάρκεια των play offs και των play out.
Το σχετικό απόσπασμα της απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ αναφέρει σχετικά…

«Στενές επαφές (μη προστατευμένες) αθλητή  με εργαστηριακή επιβεβαίωση Covid-19 λοίμωξης»

1.    απομόνωση των μη προστατευμένων στενών επαφών σε προκαθορισμένο, από τη Διοργανώτρια Αρχή ή την ομάδα, χώρο για 5 ημέρες.

2.    δύο αρνητικά φαρυγγικά δείγματα , με ≥ 24 ώρες απόσταση το πρώτο από το δεύτερο (3η – 5η ημέρα). Στο διάστημα αυτό μπορούν να προπονούνται μόνο με τη σύνθεση της απομόνωσης. Μετά την 5η μέρα μπορούν να επιστρέψουν σε μικτές προπονήσεις και αγώνες και εφόσον δεν έχουν εμφανίσει εν τω μεταξύ οποιοδήποτε σύμπτωμα νόσου.

3.    εάν δεν υπάρχει δυνατότητα μοριακού ελέγχου (PCR) συστήνεται η επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα σε αγώνες μετά από απομόνωση 7 ημερών και εφόσον δεν έχουν εμφανίσει εν τω μεταξύ οποιοδήποτε σύμπτωμα νόσου. Στο διάστημα αυτό μπορούν να προπονούνται μόνο με τη σύνθεση της απομόνωσης.

4.    Σε περίπτωση πρόσφατου αγώνα, δεν συστήνεται η καραντίνα της αντίπαλης ομάδας αλλά η ενεργητική επιτήρηση  των αθλητών της με καθημερινή χρήση ερωτηματολογίου (πυρετός, βήχας, αίσθημα κόπωσης, μυαλγίες) και θερμομέτρηση».

Επισημαίνεται επίσης ότι βάσει της εισήγησης του ΕΟΔΥ οι ασυμπτωματικοί αθλητές επανέρχονται στην αθλητική δραστηριότητα 7 ημέρες από την ημέρα της πρώτης επιβεβαίωσης COVID-19 εφόσον έχουν περάσει από δύο τεστ, ενώ οι «συμπτωματικοί» αθλητές με COVID-19 επανέρχονται μόνο με απυρεξία χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών για 3 ημέρες και αν έχουν δύο αρνητικά τεστ σε διαφορετικές ημέρες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.