Κουέστα-Βέλεθ: Η ιστορία των Διόσκουρων (pics)

Οι δύο Ισπανοί παίζουν μαζί εδώ και 7 χρόνια σε τρεις διαφορετικές ομάδες, την Αλμερία, τη Βίσλα Κρακοβίας και τον Άρη-Το ποδόσφαιρο έφτιαξε μια αδερφική φιλία

Ο Κουέστα είναι από την Ανδαλουσία, από τη Γρανάδα. Ο Βέλεθ είναι από την Καταλονία, από την Ταραγόνα. Οι δύο 29χρονοι Ισπανοί (ο Κουέστα είναι κατά τρεις μήνες μεγαλύτερος) είδαν το ποδόσφαιρο να χτίζει μια αδερφική φιλία. Είναι μαζί, παντού… 

Είναι από τις αξιοσημείωτες περιπτώσεις που δεν τις συναντάς και τόσο συχνά. Να παίζουν μαζί εδώ και επτά χρόνια σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Άρχισαν από το 2013 και την Αλμερία. Ο Κουέστα πήγε εκεί από τη Σεβίλλη και ο Βέλεθ από την Ταραγόνα. 

Έπαιξαν με την Αλμερία και στην Primera Division και στη Β’ Κατηγορία και έπαιξαν εκεί μέχρι το 2017. Εκείνο το καλοκαίρι έγινε η μετεγγραφή στην Πολωνία, στη Βίσλα Κρακοβίας. 

Στην πολωνική ομάδα μάλιστα μέτρησε ο λόγος του Ισπανού Κίκο Ραμίρεθ, του προπονητή δηλαδή που είχε αυτή τη σεζόν η Ξάνθη. Συνεργάστηκαν στη Βίσλα. 

Σε κοινό χώρο ευθύνης, στην άμυνα, ο ένας τερματοφύλακας, ο άλλος κεντρικός αμυντικός, ακόμη και στο γήπεδο, ακόμη και μέσα από τις γραμμές ήταν πάντα κοντά ο ένας στον άλλον. 

Μαζί και εντός γηπέδου αλλά και εκτός στις εκδηλώσεις των ομάδων. 

Μετά από έναν χρόνο στη Βίσλα, ήρθε η μετεγγραφή στον Άρη. Πάλι μαζί… Στον Άρη βρίσκονται από το 2018 και φυσικά είναι σε πρώτο επίπεδο επιλογών. Βασικός τερματοφύλακας ο ένας και βασικός στο κέντρο της άμυνας ο άλλος. Εδώ και λίγες μέρες, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει με τον Βέλεθ. Οι δρόμοι -εντός γηπέδων- μετά το τέλος τούτης της σεζόν, για τους δύο Ισπανούς χωρίζουν, το ποδόσφαιρο όμως έχτισε μια αδερφική φιλία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.