“Ω, Κάρολ… Ω, Τσούμπα” (video)

Το... "ράλι" των δύο παικτών του ΠΑΟΚ για την κορυφή της επίθεσης κι ο Φερέιρα που βλέπει να έχει πάντα δύο έτοιμες επιλογές-Τα 18 παιχνίδια του καθενός και τι γράφει το κοντέρ

Δεν έχει παρά λίγες μέρες που ο Αμπέλ Φερέιρα είπε πόσο σημαντικό είναι για τον ΠΑΟΚ να έχει δύο παίκτες σε κάθε θέση.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν στις 19/12, μετά το παιχνίδι του Δικεφάλου με τον Πανιώνιο (δείτε εδώ το video με τη σχετική αναφορά να γίνεται από το 5’55” και μετά) που ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε σε αυτό και ένα από τα δίδυμα στα οποία στάθηκε ήταν και αυτό του Σφιντέρσκι με τον Ακπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Από 18 παιχνίδια

Μέχρι τώρα έχουν παίξει από 18 παιχνίδια στη σεζόν. Αρχισε βασικός ο Ακπομ, πήρε “σκυτάλη” ο Σφιντέρσκι. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο Φερέιρα χαμογελά γιατί βλέπει ότι έχει πάντα δύο ισχυρές επιλογές για την κορυφή της επίθεσης.

Η πορεία του Ακπομ

Ο Ακπομ άρχισε βασικός τη σεζόν στα παιχνίδια με την Αγιαξ και με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Βασικός και στα πρώτα παιχνίδια Πρωταθλήματος ενδιάμεσα πάντως (την 1η αγωνιστική με τον Παναιτωλικό) ο Φερέιρα είχε βάλει βασικό τον Σφιντέρσκι. Ο Ακπομ ήταν βασικός μέχρι και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αρη στην Τούμπα στις 22 Σεπτεμβρίου για την 4η αγωνιστική.

Η “σκυτάλη” στον Σφνιτέρσκι

Στο επόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, την 5η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, ο Φερέιρα βάζει βασικό τον Σφιντέρσκι. Τα δύο γκολ σε εκείνο το παιχνίδι του Πολωνού τον εδραιώνουν βασικό και κάνει στη συνέχεια 11 παιχνίδια στο βασικό σχήμα με γκολ και καλές εμφανίσεις.

Η επιστροφή του Ακπομ

Ο Ακπομ από τις 22 Σεπτεμβρίου (και την 5η αγωνιστική) επιστρέφει βασικός στις 19 Δεκεμβρίου (και την 15η αγωνιστική) στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο “εξαργυρώνοντας” την καλή εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο όπου έρχεται ως αλλαγής, βάζει ένα γκολ και δίνει και μία ασίστ. Με τον Πανιώνιο κάνει το ίδιο, βάζει ένα γκολ και δίνει μία ασίστ.

Και ενδεχομένως να ήταν και βασικός και τελευταίο παιχνίδι του 2019 με τον Ατρόμητο, εκεί όμως ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός. Και μπήκε ο Σφιντέρσκι.

Το γκολ του Πολωνού

Ο Πολωνός μπαίνει αυτός με τη σειρά του στην εντεκάδα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και σκοράρει με πέναλτι. Και προφανώς υπάρχουν παιχνίδια που έχουν βρεθεί μαζί στο τερέν (πότε ο ένας ήρθε από τον πάγκο ως αλλαγή και πότε ο άλλος), υπάρχει και ένα παιχνίδι που ήταν βασικοί.

Στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1

Σε ένα παιχνίδι Ακπομ και Σφιντέρσκι ήταν μαζί, στο αρχικό σχήμα. Ηταν το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1 (2η αγωνιστική, 1/9) και μάλιστα σκόραραν και οι δύο.

Ο Ακπομ στο 14′ έκανε το 1-0 και ο Σφιντέρσκι στο 74′ έκανε το 2-1.

Οι επιδόσεις Σφιντέρσκι και Άκπομ
 Σφιντέρσκι   Ακπομ
18 Παιχνίδια 18
1130′ Λεπτά συμμετοχής 919′
9 Γκολ 5
Ασίστ 2
13 Βασικός 8
8 Παιχνίδια που σκόραραν 5


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.