Η ΑΕΚ καλωσόρισε τον Καρέρα

Ο Μάσιμο Καρέρα είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ έως το 2021. Δευτέρα η πρώτη του προπόνηση και Τρίτη η παρουσίασή του.

Ο Μάσιμο Καρέρα είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ έως το 2021. Δευτέρα η πρώτη του προπόνηση και Τρίτη η παρουσίασή του.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2021.

Στο προπονητικό του επιτελείο θα ενταχθούν ο Τζιανλούκα Κολονέλο ως πρώτος βοηθός και ο Τζόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο ως προπονητής φυσικής κατάστασης, οι οποίοι αναμένονται στην Αθήνα εντός της ημέρας.

Ο Μάσιμο Καρέρα θα προπονήσει για πρώτη φορά την ομάδα μας αύριο, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί στα Σπάτα και η παρουσίασή του στους εκπροσώπους του Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 15.00, στη αίθουσα Τύπου «Γιάννης Ξενάκης» στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.
    
Ο Μάσιμο Καρέρα γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1964. Πραγματοποίησε μια σημαντική όσο και μακρόχρονη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, κατά την οποία φόρεσε τη φανέλα των Γιουβέντους, Νάπολι, Αταλάντα, Μπάρι, Πεσκάρα, Αλεσάντρια, Τρεβίζο, Προ Βερτσέλι, Προ Σέστο και Ρούσι.

Το 2008 αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 44 ετών και ένα χρόνο αργότερα άρχισε την καριέρα του ως προπονητής, ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους. Το 2011 εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας, ως συνεργάτης του Αντόνιο Κόντε και το 2012, έπειτα από τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ιταλό τεχνικό, κλήθηκε να αναλάβει υπηρεσιακός προπονητής της «Μεγάλης Κυρίας».

Το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο ήταν ο τελικός του ιταλικού Σούπερ Καπ, το οποίο κατέκτησε με την ομάδα του να κερδίζει 4-2 τη Νάπολι στην παράταση. Ακολούθησαν άλλα οκτώ παιχνίδια, στα οποία ο απολογισμός του ήταν έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Το 2014 ακολούθησε τον Αντόνιο Κόντε στην Εθνική Ιταλίας, αναλαμβάνοντας χρέη πρώτου βοηθού.

Τον Ιούλιο του 2016 συμφώνησε με τη Σπαρτάκ Μόσχας για να ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο της ρωσικής ομάδας και, μετά την παραίτηση του Ντμίτρι Αλένιτσεφ, ανέλαβε ως πρώτος προπονητής ένα μήνα μετά. Υπό την καθοδήγησή του, η Σπαρτάκ πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημα σεζόν της ιστορίας της στο πρωτάθλημα και τελικά η ολοκλήρωση εκείνης της χρονιάς την βρήκε να κατακτά το πρωτάθλημα, έπειτα από 16 χρόνια, με τον Ιταλό τεχνικό να ψηφίζεται προπονητής της χρονιάς στη Ρωσία και να αποδέχεται πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Η επόμενη σεζόν (2017-18) άρχισε με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και τη συμμετοχή στους ομίλους του UEFA Champions League, με την ομάδα της Μόσχας να ολοκληρώνει τελικά το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση, μόλις τέσσερις βαθμούς από την κορυφή. Το τέλος της συνεργασίας του με την Σπαρτάκ ήρθε τον Οκτώβριο του 2018, όταν και υπέβαλε την παραίτησή του.

Μάσιμο Καρέρα, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».

Δείτε την ανάρτηση της Ένωσης στο Facebook:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.