Προπονητής ετών 38 (vid)

Ασκεί το επάγγελμα από τα 18 του χρόνια. Η μοίρα τον έφερε στην Ελλάδα και αυτός για τρίτη χρονιά κρατά το τιμόνι του Βόλου. Κυρίες και κύριοι, ο Χουάν Φεράντο!

Δύο σοβαροί τραυματισμοί όταν αγωνιζόταν στην Εσπανιόλ σε εφηβική ηλικία του “έκοψαν” τη μπάλα. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο όμως δεν του επέτρεπε να μείνει μακριά από τα γήπεδα και αμέσως αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, απέκτησε μεταπτυχιακά διπλώματα και εξειδικεύτηκε σε σημαντικούς τομείς που αφορούν το σύγχρονο ποδόσφαιρο όπως η περίοδος της προετοιμασίας αλλά και η τεχνική καθοδήγηση μιας ομάδας. 

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε το πλήρες βιογραφικό του όπως καταγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του η οποία έχει και ελληνική έκδοση.

Αναμφίβολα στο ματς της πρώτης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο, ο Βόλος έδειξε πως είναι μια ομάδα που βγαίνει έτοιμη από την περίοδο της προετοιμασίας της κι αυτό εν πολλοίς πιστώνεται στον προπονητή της. 

Τα πρώτα του χρόνια ως προπονητής τα έζησε στην Ακαδημία της Εσπανιόλ και εν συνεχεία στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα στην οποία έφτασε να είναι μέλος του τεχνικού τιμ της δεύτερης ομάδας.

Στα 28 του χρόνια ανέλαβε πρώτος προπονητής της Πρέμια στην τέταρτη κατηγορία, ενώ ακολούθησαν στην τρίτη η Τεράσα και η Οσπιταλέτ. Το 2012, στα 31 του χρόνια ανέλαβε τη δεύτερη ομάδα της Μάλαγας.

Το 2013 ξενιτεύτηκε για πρώτη φορά μετακομίζοντας στην Μολδαβία για να αναλάβει την Σερίφ Τιρασπόλ με την οποία κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα σε ηλικία 32 ετών.

Το 2014 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μόλις δύο παιχνίδια στον πάγκο του Εργοτέλη, από τον οποίο έφυγε μετά τις δύο πρώτες ήττες της ομάδας. Επέστρεψε στην Ισπανία για να κοουτσάρει τις Κουλτουράλ Λεονέσα και Λινάρες Ντεπορτίβο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βόλου της Γ’ Εθνικής το 2017.

Με μεγάλη επιτυχία οδήγησε την ομάδα της Μαγνησίας σε δύο συνεχείς ανόδους μέχρι την Superleague 1 κι ενώ στα μισά της περσινής περιόδου λίγο έλλειψε να λυθεί η συνεργασία του με την ομάδα λόγω κάποιων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Οι παίκτες όμως άλλαξαν την απόφαση της διοίκησης και τον κράτησαν στον Βόλο για να φτάσουν στη μεγάλη κατηγορία.

Στην πρεμιέρα λοιπόν απέναντι στον Πανιώνιο είδαμε μια καλά δουλεμένη ομάδα με ταχύτητα στο παιχνίδι της, καλά οργανωμένη που πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα σε ένα γήπεδο όπου δύσκολα μπορεί να περάσει οποιαδήποτε ομάδα.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μουνίθ ο οποίος πέτυχε δύο υπέροχα γκολ, με τον Ζοάο να προσφέρει όμορφες στιγμές στο γήπεδο και με όλη την ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, ο Βόλος πέτυχε την πρώτη ιστορική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. 

Όπως εξήγησε στην κάμερα της NOVA λίγο μετά το τέλος του αγώνα στην κάμερα των καναλιών Novasports η φιλοσοφία του είναι να “νικά ώστε να κερδίζει μια εβδομάδα δουλειάς για να μπορεί να νικήσει ξανά στο επόμενο ματς”. 

Έχει μπει ξεκάθαρα λοιπόν στο πνεύμα της ελληνικης νοοτροπίας, έχει εντάξει σε αυτό τις προπονητικές του γνώσεις και για το λόγο αυτό είναι ο μακροβιότερος προπονητής ομάδας στη Superleague 1 αυτή τη στιγμή. Ουδείς συνάδελφός τους δεν βρίσκεται στην ομάδα του στην εκκίνηση τρίτης ποδοσφαιρικής σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.