Σε «Άγγελος Ράμφος» θα μετονομαστεί το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, που χρησιμοποιεί σαν έδρα ο Ατρόμητος.
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 25 Ιουλίου, έπειτα από πρόταση των παλαιμάχων του Ατρόμητου, την οποία παρουσίασε ο κ. Μουγιάκος παρουσία δεκάδων παλιών παικτών του Ατρομήτου.
Το νέο όνομα του γηπέδου θα είναι «Δημοτικό στάδιο Περιστερίου-Άγγελος Ράμφος».
Ποιος ήταν ο Άγγελος Ράμφος
Ο Αγγελος Ράμφος ήταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ο Ατρόμητος. Ο Ράμφος διέπρεψε στα ελληνικά γήπεδα τη δεκαετία του ’60. Τη δεκαετία του ’70 επέστρεψε στην ομάδα της πόλης μας και έκλεισε εκεί την καριέρα του, ενώ αργότερα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Ατρόμητο και ως προπονητής.
Σπάνια μπορεί να θυμηθεί κάποιος παίκτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να μπορεί να εκτελέσει και με τα δύο πόδια τόσο καλά τις λεγόμενες «στημένες μπάλες». Ο τρόπος που σταματούσε την μπάλα, υποτάσσοντάς τη στις διαταγές του, μένει αξέχαστος σε όποιον είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει.
Σε ηλικία 17 ετών, το 1962, μάγεψε με τη φανέλα του Ατρομήτου, καθώς επίσης και τα επόμενα χρόνια με τον Απόλλωνα Αθηνών. Ηταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» το 1970-71, χρονιά που ο Απόλλων τερμάτισε έκτος στο πρωτάθλημα, σκοράροντας τέσσερις φορές σε τριάντα ματς, αλλά η καρδιά του ανήκε πάντα στο Περιστέρι.
Επέστρεψε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και τη σεζόν 1975-76 βοήθησε τον Ατρόμητο να κάνει την καλύτερη παρουσία του στην Α” Εθνική τερματίζοντας ένατος. Με τον αείμνηστο Αρακέν Ντεμέλο στα χαφ έκαναν «όργια» και υπήρχαν Κυριακές που πηγαίναμε επί τούτου να δούμε αγώνα του Ατρομήτου για να τους απολαύσουμε. Ενα ματς ιστορικό ήταν και το καλύτερό του, αυτό που ο Ατρόμητος νίκησε τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ του Κούδα, του Σαράφη και του Τερζανίδη μέσα στην Τούμπα 2-1. Τα κόρνερ που εκτελούσε με εξωτερικό φάλτσο ήταν μοναδικά για τα δεδομένα της Ελλάδας.
Είχε τον χαρακτηρισμό του «Δομάζου του Περιστερίου». Δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Εθνική Ομάδα, αδίκως, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.
Ήταν 5 Ιουλίου του 2009 όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του ο σπουδαίος και ανεπανάληπτος Άγγελός Ράμφος το όνομα του οποίου έγινε θρύλος για τους παλιούς φιλάθλους του Ατρόμητου. Πέθανε σε ηλικία 66 ετών χτυπημένος από την επάρατο νόσο.