«Όταν η ομάδα προέρχεται από ήττα χρειάζεται να δώσεις μάχη για να την ξεπεράσεις και αυτή τη φορά ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς υπήρχε η διακοπή των 15 ημερών.
Έπρεπε να περιμένουμε αρκετά για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο εμείς ανασυνταχτήκαμε αμέσως γιατί έπρεπε να «γυρίσουμε» την κατάσταση. Άλλωστε δεν μπορεί κάποιος να κερδίζει πάντα. Φέτος στα παιχνίδια μας, παρατηρούμε να πετυχαίνουμε περισσότερα γκολ εκτός έδρας, σε αντίθεση με αυτά που αγωνιζόμαστε στην έδρα μας.
Η αλήθεια είναι ότι στο γήπεδο μας έχουμε την κατοχή της μπάλας, αλλά όταν δεν σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Δεν μπορούμε να αιφνιδιάσουμε εύκολα τον αντίπαλο μας, αλλά σε παιχνίδια όπως το σημερινό, όπου ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, μας βοήθησαν τα δύο γκολ που πετύχαμε.
Μας βοήθησε πολύ η εξέλιξη του αγώνα, καθώς ο ΠαναθηναΪκός είχε νωρίς χαμένη ευκαιρία, αλλά αυτό δεν μας επηρέασε. Βάλαμε γρήγορα το πρώτο γκολ και μετά το δεύτερο τέρμα, τα πάντα έγιναν ευκολότερα.
Στην επίτευξη του στόχου, μας βοήθησε πολύ ο ρόλος που ανέλαβε ο Τσικίνιο, ο οποίος ανάγκασε πολλές φορές τους παίκτες του ΠαναθηναΪκού να γυρίζουν την μπάλα στον τερματοφύλακα τους. Υπήρχε μια συνεχόμενη πίεση».
Ερωτηθείς για το αν βοηθάει τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένο να γίνει μετά από 15 ημέρες, ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, είπε:
«Για κάποιες ομάδες μπορεί να είναι θετικό το γεγονός ότι έχουν χρόνο ξεκούρασης. Για εμάς όμως που έχουμε συνηθίσει σε πιο έντονους ρυθμούς, δεν είναι καλό ότι θα παίξουμε μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ θα έχει ενδιάμεσα τον τελικό του κυπέλλου θα είναι σε ρυθμό, κατά συνέπεια εμάς αυτή η κατάσταση δεν μας ευνοεί».
Μεντιλίμπαρ: «Έπρεπε να γυρίσουμε την κατάσταση» (video)
Στην κατάσταση που έπρεπε να... γυρίσει η ομάδα του μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ την 1η αγωνιστική των playoffs, στάθηκε ο Χοσέ Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το ντέρμπι «αιωνίων»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ