Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου σε ό,τι αφορά στο ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του εν όψει των playoffs.
Για τη δυστοκία στην επίθεση είπε: «Όταν θα παίζουμε μεταξύ μας όλοι θα δυσκολευτούν, είδατε και ο ΠΑΟΚ απόψε δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Αυτό συμβαίνει. Προφανώς και το έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα και προσπαθούμε να το λύσουμε με τη δουλειά, να έχουμε περισσότερες πάσες, καλύτερες σέντρες. Στο παρελθόν σκοράραμε πιο εύκολα, φέτος δε βγαίνει για τον οποιονδήποτε λόγο, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι να το καταφέρουμε».
Για τη μία νίκη στα ντέρμπι και τη η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν που ήταν εντελώς διαφορετικά είπε: «Όλες οι ομάδες προσπαθούν να δυναμώνουν και φέτος το έχουν καταφέρει όλες και όλες θέλουν να πάρουν το πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν όλες οι ομάδες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα και να προσπαθούν να γίνουν καλύτερες, είναι φυσιολογικό αυτό να συμβαίνει δεν είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Δε σημαίνει ότι σε ένα πρωτάθλημα πάντα μπορεί να κερδίζει μόνο ένας. Δεύτερον είναι και αυτό που είπατε, ίσως να έχουν μάθει να μας αντιμετωπίζουν και όταν μία ομάδα παίζει πιο αμυντικά είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις απέναντί της. Πέρσι το κάναμε πιο εύκολα στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη, δεν παίζεις όμως μόνος σου υπάρχει και ο αντίπαλος. Φέτος δυσκολευόμαστε περισσότερο, αλλά είναι κάτι το φυσιολογικό, συνεχίζουμε όμως να προσπαθούμε για να κερδίζουμε, όπως φυσικά θα κάνουν και οι άλλες ομάδες».
Για το αν το θέμα της αποτελεσματικότητας είναι το μόνο που θα πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός, ενόψει των playoffs είπε: «Δεν είναι μόνο η αποτελεσματικότητα, πρέπει γενικότερα να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, όλα μας τα στοιχεία πρέπει να βελτιωθούν».
Για το να έχει εντοπίσει κάποιο πρόβλημα στους παίκτες που έλειψαν λόγω τραυματισμών ή στο πρόσφατο Κόπα Άφρικα είπε: «Ο μόνος που είχε πρόβλημα ήταν ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος έμεινε για δέκα ημέρες εκτός προπονήσεων και επέστρεψε κανονικά με την ομάδα και αγωνίστηκε. Όλοι οι υπόλοιποι, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι καλά αναφορικά με τη φυσική τους κατάσταση. Τώρα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ψυχολογικό, να έχει μείνει το μυαλό του κάπου αλλού, εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό, αλλά από άποψη φυσικής κατάστασης και υγείας δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα».