Ο Μάρκο Νίκολιτς και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν αφήσει πίσω τους όσα συνέβησαν στο Πανθεσσαλικό και το ισόπαλο 2-2 με τον Βόλο, στρέφοντας πλέον όλη την προσοχή τους στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, που αποτελεί την πιο άμεση και σημαντική πρόκληση.
Ο Σέρβος τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες του απόλυτη συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, τονίζοντας την ανάγκη να αποφευχθούν λάθη που κόστισαν στο προηγούμενο παιχνίδι, επιτρέποντας στον αντίπαλο να προηγηθεί δύο φορές σχεδόν δίχως να έχει δημιουργήσει ευκαιρία.
Η ΑΕΛ, που προέρχεται από ήττα με 3-0 στην Κρήτη από τον ΟΦΗ σε ένα παιχνίδι όπου δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, βρίσκεται λίγο πάνω από τη ζώνη του κινδύνου και αναμένεται να παρουσιαστεί ιδιαίτερα μαχητική στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει ήδη δείξει άλλωστε μέσα στη σεζόν πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο απέσπασε ισοπαλία 1-1, ενώ στο φινάλε θα μπορούσε ακόμη και να πάρει τη νίκη χάρη στην πολύ καλή της εικόνα.
Για τον λόγο αυτό ο Νίκολιτς, ο οποίος είναι τιμωρημένος και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο, φρόντισε μέσα στην εβδομάδα να επισημάνει στους ποδοσφαιριστές του τις παγίδες που κρύβει η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Σε σχέση με το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό επιστρέφει ο Άρολντ Μουκουντί, που εξέτισε την τιμωρία του και αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα στο πλευρό του Φιλίπε Ρέλβας στο κέντρο της άμυνας.
Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Στρακόσα, με τον Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας και πιθανότατα τον Πενράις στο αριστερό, στον άξονα δύσκολα θα «σπάσει» το δίδυμο Μαρίν, Πινέδα, ενώ ο Κοϊτά αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στο ένα άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στην άλλη πλευρά διεκδικούν θέση οι Ελίασον και Γκατσίνοβιτς, ενώ Γιόβιτς και Βάργκα θα συνθέσουν ξανά το γνωστό δίδυμο στην επίθεση.