Ο 29χρονος δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τις εμφανίσεις του στους «ερυθρόλευκους» να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί το καλοκαίρι, όταν ο σύλλογος δαπάνησε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του. Ως αποτέλεσμα, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να αναζητήσουν λύση μέσω δανεισμού, με την Πάρμα να προσφέρει τη δυνατότητα αγωνιστικής επανεκκίνησης.
Ο Στρεφέτσα βρέθηκε από χθες στην Ιταλία, παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση της Πάρμα με τη Γιουβέντους και το πρωί της επόμενης ημέρας πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, πριν ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία.
Με αυτή τη μετακίνηση, ο έμπειρος εξτρέμ επιστρέφει στη Serie A μετά από έξι μήνες, έχοντας αφήσει θετικές εντυπώσεις στο πρόσφατο παρελθόν με τη φανέλα της Κόμο, εμφανίσεις που αποτέλεσαν και το «διαβατήριο» για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι.
𝐆𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐥 𝐒𝐭𝐫𝐞𝐟𝐞𝐳𝐳𝐚 𝐞̀ 💛💙
— 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐂𝐚𝐥𝐜𝐢𝐨 𝟏𝟗𝟏𝟑 (@1913parmacalcio) February 2, 2026
📝➡️ https://t.co/bK0sE3kKZq#WelcomeToParma #ForzaParma pic.twitter.com/fzmCoKvMZU