Το γκολ του Σαγκάλ στα πρώτα 35 δευτερόλεπτα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν αρκετό για την ΑΕΛ Novibet, ώστε να πάρει τους πολύτιμους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στον Πανσερραϊκό, παίρνοντας ανάσα στην μάχη της παραμονής στα μεγάλα σαλόνια.

Πολύ σημαντικό βήμα παραμονής έκανε η ΑΕΛ Novibet, με την θεσσαλική ομάδα να επικρατεί εντός έδρας του μαχητικού Πανσερραϊκού με 1-0, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, σε μία αναμέτρηση που τα είχε όλα.

Στο 14’ η πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν ο Τούπτα εξαπέλυσε δυνατό δεξί σουτ από την μεγάλη περιοχή, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσομπανίδης.

Τέσσερα λεπτά αργότερα με εκτέλεση φάουλ φάουλ ο Σαγκάλ δοκίμασε τον Τσομπανίδη, ενώ στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Γκαράτε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 28′ μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους, ωστόσο ο Σαγκάλ από πλεονεκτική θέση έκανε πολύ κακό πλασέ.


Στο 39’ ήρθε η πρώτη απειλητική στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Δοϊρανλή να τροφοδοτεί τον Ριέρα, αλλά το αριστερό σουτ του Ισπανού εντός περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα ο Τσομπανίδης έκανε κακή έξοδο, αλλά η κεφαλιά του Γκαράτε έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατανάσοφ από τα 40 μέτρα θέλησε να αιφνιδιάσει τον Τσομπανίδη που έκανε λάθος μεταβίβαση, όμως δεν ο νεαρός τερματοφύλακας πρόλαβε να γυρίσει στην εστία. Δεν πρόλαβε παρά ένα λεπτό να περάσει στην εκπνοή του ημιχρόνου, με την ΑΕΛ να χάνει τεράστια ευκαιρία και τον Τσομπανίδη να γίνεται ήρωας αποκρούωντας ενστικτωδώς καρφωτή κεφαλιά.

Η ΑΕΛ σαν να μην πήγε ποτέ στα αποδυτήρια, μπήκε φουριόζα στο δεύτερο μέρος και χρειάστηκε μόλις 35 δευτερόλεπτα για να σκοράρει. Ο Σαγκάλ έκανε την κεφαλιά, ο Τσομπανίδης απέκρουσε στη γραμμή, αλλά δεν μπλόκαρε, με τον Χιλιανό να επωφελείται και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε για επιθετικό φάουλ, αλλά το γκολ μέτρησε.


Στο 51′ ο Καρέλης σκόραρε, αλλά σηκώθηκε το σημαιάκι του βοηθού, με τα χαμόγελα στον πάγκο των φιλοξενούμενων να σταματούν.

Στο 59′ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού για χέρι του Όλαφσον, ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης ο Κόκκινος πήρε πίσω την απόφαση του, με το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά.

Χωρίς κάποια ευκαιρία οι δύο ομάδες μέχρι το 81ο λεπτό όταν ο Τεσέιρα σκόραρε, όμως το τέρμα του όπως και του Καρέλη νωρίτερα δεν μέτρησε καθώς η φάση ξεκίνησε από οφσάιντ. Κατά την διάρκεια αυτής ο Παντελάκης συγκρούστηκε με τον Φερίγκρα χτυπώντας άσχημα στο κεφάλι, γεγονός που οδήγησε στην αλλαγή του.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρουκς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό τάκλιν στον Κοσονού και έτσι οι Σερραίοι συνέχισαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες. Ένα λεπτό αργότερα ο Κοσονού βγήκε στην κόντρα όμως το σουτ του πέρασε άουτ.