Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ την επικίνδυνη έξοδο στο Αγρίνιο, «σπάζοντας» το μπλόκο του Αγρινίου παίρνοντας ευρεία νίκη με 0-3 αλλά κυρίως με μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις!

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Αγρίνιο αποφασισμένος να μη χάσει έδαφος στη μάχη της κορυφής και το έκανε πράξη με μια καθηλωτική εμφάνιση απέναντι στον Παναιτωλικό, επικρατώντας με 3-0 και χάνοντας πληθώρα ευκαιριών για ν’ ανεβάσει το δείκτη του σκορ.

ΕΔΩ τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Γιάννης Αναστασίου κατέστρωσε τα πλάνα του με μια σημαντική απουσία για τον Παναιτωλικό καθώς ο Μπουχαλάκης δεν πρόλαβε να είναι απόλυτα έτοιμος. Επίσης εκτός έμειναν οι Σμυρλής, Αγκίρε, ενώ δεν υπολογίζονται οι Μλάντεν, Στάγιτς, Γαλιάνος, Λουίζ Μιγκέλ. Σε σχηματισμό 4-2-3-1, βάζοντας τον νεοαποκτηθέντα Κουτσερένκο στο αρχικό σχήμα στη μετά-Τσάβες εποχή, με ενισχυμένη ανασταλτική λειτουργία και σαφή προσανατολισμό στις γρήγορες αντεπιθέσεις με σκοπό να βρουν απέναντί τους ανοργάνωτη άμυνα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε με χαρά να επιστρέφουν οι Τσιφτσής, Σάστρε, Ντεσπόντοφ, Πέλκας αλλά στερείται των υπηρεσιών των Παβλένκα, Λόβρεν, Τέιλορ, Ιβανούσετς, Μύθου. Με την ίδια αμυντική γραμμή που είχε και στο ματς Κυπέλλου πλην του Κεντζιόρα καθώς τη θέση του πήρε ο Βολιάκο, με τον Ζαφείρη για πρώτη φορά σε αρχικό σχήμα στ’ «ασπρόμαυρα» και τον Γιακουμάκη αντίστοιχα στην κορυφή της επίθεσης, σε σχηματισμό 4-2-3-1, με στόχο το κυριαρχικό ποδόσφαιρο, με κατοχή μπάλας και στόχο να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει από νωρίς.

Ένας ΠΑΟΚ να τον πιεις στο… ποτήρι

Μπροστά σε αρκετό κόσμο παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες, αλλά όχι φίλους του καθώς είχε απαγορευτεί η μετακίνηση, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα καλύτερα ημίχρονα της φετινής σεζόν. Μπήκε αποφασισμένος να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, πήρε εξ αρχής τα ηνία της αναμέτρησης, έδειξε όρεξη, πάθος κι αποφασιστικότητα, συν ένα σημαντικό νέο στοιχείο στο παιχνίδι του, για το οποίο η παρουσία του Ζαφείρη αποδείχθηκε καθοριστική: την ταχύτητα.

Μόλις στο 2’ μια επικίνδυνη διαγώνια μπαλιά του Κένι από δεξιά πέρασε ανεκμετάλλευτη αλλά δύο λεπτά μετά η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου απείλησε δις, την πρώτη όταν σε γύρισμα προς την περιοχή ο Σιέλης έδιωξε επικίνδυνα πάνω από την εστία του και στη συνέχεια της φάσης, από την εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Βολιάκο πέρασε λίγο άουτ!

Ο Παναιτωλικός έβγαλε αντίδραση και στο 9’ ο Άλεξιτς απώλεσε σπουδαία ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ όταν σε γύρισμα του Ματσάν από αριστερά, πλάσαρε υπό πίεση με την μπάλα να φεύγει άουτ!

Κάθε ανέβασμα του Παναιτωλικού δημιουργούσε πρόσφορο έδαφος στους φιλοξενούμενους να παίξουν τάχιστα τη γρήγορη μετάβαση στο γήπεδο και στο 13’ σε μια τέτοια συνθήκη ο Κωνσταντέλιας, που είχε πάσα στον Γιακουμάκη δεξιά του επέλεξε να εκτελέσει με την μπάλα να σταματά πάνω στα σώματα των κεντρικών αμυντικών του Παναιτωλικού.

Στο 17’ ο Μεϊτέ σπατάλησε εξαιρετική ευκαιρία πλασάροντας πολύ άστοχα πάνω από την εστία του Κουτσερένκο. Δύο λεπτά μετά διπλή, σπουδαία χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με συστημένη μπαλιά του Ζαφείρη στον Κωνσταντέλια στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, εκείνος έπιασε το μονοκόμματο σουτ με τον Κουτσερένκο ν’ αποκρούει σε πρώτο χρόνο και στην επαναφορά τον διεθνή μεσοεπιθετικό του “Δικεφάλου” να στέλνει την μπάλα ψηλά, αν και διαμαρτυρήθηκε για κόρνερ.

Στο 21’ άλλη μια καλή στιγμή για τον “Δικέφαλο” μ’ επέλαση του Κένι από δεξιά, το παράλληλο γύρισμα και την μπάλα να μπλέκεται στα πόδια του Γιακουμάκη καταλήγοντας στον Κουτσερένκο.

Ο επιθετικός Γόρδιος δεσμός για τον ΠΑΟΚ λύθηκε στο 26’ με ωραία προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του “Δικεφάλου”, αρχικά με γύρισμα από αριστερά, ο Κένι ερχόμενος δυναμικά πήρε την μπάλα, γύρισε προς τον άξονα κι ο Κωνσταντέλιας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, δίνοντας στην ομάδα του κάτι που βάσει εικόνας δικαιούταν. Και δύο λεπτά μετά ο πορτιέρε των γηπεδούχων έβγαλε σουτ του Μπάμπα σε κόρνερ.

Και δε σταμάτησε εκεί. Στο 31’ νέα πολύ μεγάλη στιγμή με τον Τάισον να εκτελεί από πολύ πλεονεκτική θέση και τον Κουτσερένκο με το πόδι να διώχνει και στην επαναφορά, το σουτ του Ζαφείρη η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, άλλαξε πορεία και σταμάτησε στην οριζόντια δοκό!

Το σκηνικό επικράτησης για τον «Δικέφαλο» ολοκληρώθηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με ωραίο γέμισμα από δεξιά του Ζίβκοβιτς να βρίσκει τον Γιακουμάκη λίγο μπροστά από το ύψος του πέναλτι που με ωραίο γυριστό και πάνω στην κίνηση σουτ, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Σα να μην πέρασε… λεπτό

Μετά από μια τρομερή μεν αλλά ολιγόλεπτη μπόρα στην ανάπαυλα, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς διαφοροποιήσεις στις ενδεκάδες τους. Σχεδόν με την έναρξη του Β’ μέρους ο ΠΑΟΚ έδειξε πως θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο Α’ μέρος. Με γρήγορη μετάβαση και τον Κένι να… σερβίρει από δεξιά, ο Ζίβκοβιτς έπιασε το πλασέ πάνω στην κίνηση από το ύψος του άξονα, στα όρια της μεγάλης περιοχής, προειδοποιώντας καθώς η μπάλα πέρασε ένα μέτρο άουτ.

Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Παναιτωλικού ν’ απειλήσει με ωραία σέντρα από δεξιά στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον Εστεμπάν να δοκιμάζει απευθείας το σουτ, χωρίς όμως ν’ ανησυχήσει τον Τσιφτσή.

Ο Παναιτωλικός φαινόταν βελτιωμένος, είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο, πίεζε τον αντίπαλο από τα πρώτα μέτρα έξω από την περιοχή του Τσιφτσή, δείχνοντας ικανός ν’ αλλάξει την εικόνα του αγώνα αλλά…. στο 56’, μια γρήγορη και με ακρίβεια συνεργασία των Μπάμπα-Τάισον, έδωσε τη δυνατότητα στον Γκανέζο μπακ να βγάλει την παράλληή σέντρα από αριστερά βρίσκοντας τον Κωνσταντέλια που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να πλασάρει από κοντά για το 0-3!

Στο 66΄σε μια προσπάθεια ν’ αλλάξει τα δεδομένα ο κ. Αναστασίου απέσυρε τους Γακρσία-Εστέμπαν περνώντας τους Μίχαλακ-Μπρέγκου αντίστοιχα. Και λίγα λεπτά μετά τον μιμήθηκε ο κ. Λουτσέσκου περνώντας στο ματς τους Καμαρά, Οζντόεφ, Γερεμέγεφ αντί των Μεϊτέ, Ζαφείρη και Γιακουμάκη αντίστοιχα.

Ωστόσο, έχοντας κατά νου τον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ο κ. Λουτσέσκου στο 77’ αντικατέστησε τους Τάισον, Κωνσταντέλια με τους Ντεσπόντοφ, Πέλκα.

Στο 82’ έπειτα από νέα ωραία συνεργασία των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου» ο Πέλκας σκόραρε αλλά το γκολ ορθά ακυρώθηκε ως χέρι, όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Παρά τις αλλαγές προσώπων, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τους νικητές να πανηγυρίζουν και τους γηπεδούχους να προβληματίζονται από την εικόνα της ομάδας τους, με μερίδα του κόσμου ν’ αποδοκιμάζει.

Διαιτητής

Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί

Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαϊας)

Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Τέταρτος

Θωμάς Μπουρουζίκας (Λάρισας)

VAR

Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

AVAR

Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου)(4-2-3-1): Κουτσερένκο Μαυρίας(82΄Γκράναθ), Γκαρσία(66΄Μίχαλακ), Σιέλης, Μανρίκε, Σατσιάς(87΄Νικολάου), Κόγιτς, Ενκολόλο(87΄Αγαπάκης), Εστεμπάν(66΄Μπρέγκου), Ματσάν, Άλεξιτς.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου)(4-2-3-1): Τσιφτσής, Κένι, Βολιάκο, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ(71΄Καμαρά), Ζαφείρης(71΄Οζντόεφ), Τάισον(77΄Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας(77΄Κωνσταντέλιας), Γιακουμάκης(71΄Γερεμέγιεφ)