Ματσάρα στο "Απόστολος Νικολαϊδης" όπου η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 του Παναθηναϊκού με χατ-τρικ του Λούκα Γιόβιτς.

Επιτέλους νίκη σε ντέρμπι για την ΑΕΚ, η οποία κέρδισε 3-2 τον Παναθηναϊκό σε ένα φανταστικό δεύτερο ημίχρονο.

Η Ένωση προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ του Λούκα Γιόβιτς και τον Σφιντέρσκι να έχει χάσει πέναλτι στο 0-1.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες στο 64′ λόγω αποβολής του Τουμπά, αλλά παρόλα αυτά ισοφάρισε σε 2-2 με Τετέ και Τζούρισιτς στο 71′ και στο 90′. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στη Λεωφόρο, ο Πάλμερ Μπράουν δεν υπολογίσε σωστά, ο Κοϊτά τσίμπησε τη μπάλα και ο Ντραγκόφσκι έκανε πέναλτι με τον Γιόβιτς να υπογράφει τη νίκη της ΑΕΚ πετυχαίνοντας το πρώτο του χατ-τρικ με την ΑΕΚ, η οποία έπαιζε κι αυτή με δέκα από το 84′ λόγω αποβολής του Μαρίν.

Πρώτη νίκη σε ντέρμπι για την ΑΕΚ μετά από 9 συνεχόμενες ήττες σε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Τα πλάνα των προπονητών

Δύο γκολ ο Γιόβιτς, χαμένο πέναλτι ο Σφιντέρσκι

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό με την Ένωση να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 10′ όταν από έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Γκατσίνοβιτς έκανε τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η δεύτερη στατική φάση της ΑΕΚ ήταν και αυτή που έφερε το γκολ μετά από εξαιρετική κομπίνα. Ο Μάνταλος πέρασε στον Ρότα αυτός έβγαλε γλυκιά σέντρα, ο Γιόβιτς πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Δεν υπήρχε off side στην φάση.

Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και στο 24′ κέρδισε πέναλτι μέσω VAR, μετά από μαρκάρισμα του Πήλιου στον Τετέ. Ο Σφιντέρσκι εκτέλεσε στη δεξιά γωνία του Στρακόσα, με τον Αλβανό να αποκρούει και την άμυνα της ΑΕΚ να απομακρύνει την μπάλα και το σκορ να μένει στο 0-1.

Στο 41′ σέντρα του Καλάμπρια μέσα στην περιοχή, ο Ρέλβας απομάκρυνε, ζήτησε πέναλτι ο Παναθηναϊκός για χέρι στον Πορτογάλο, δεν δόθηκε κάτι και στο 45′ από λάθος του Γεντβάι, o Μάνταλος έκανε εξαιρετική κάθετη για τον Γιόβιτς που τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Τουμπά βρήκε τα πόδια του για να καταλογισθεί σε βάρος του πέναλτι. Ο Γιόβιτς εκτέλεσε αλά Πανένκα και έκανε εύκολα το 0-2 για την Ένωση.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ματσάρα με τελευταία κουβέντα του Γιόβιτς!

Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους είχε τον Παναθηναϊκό με την κατοχή της μπάλας αλλά και πάλι να μην έχει τρόπο να απειλήσει την εστία του Στρακόσα.

Τα πράγματα για τους “πράσινους” χειροτέρεψαν στο 64′ όταν ο Πάλμερ Μπράουν έκανε παρακινδυνευμένη πάσα για τον Τουμπά, ο Γκατσίνοβιτς έκλεψε και ο Αλγερινός του έκανε φάουλ με αποτέλεσμα να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα, να αποβληθεί και οι γηπεδούχοι να συνεχίσουν με δέκα παίκτες.

Οι “πράσινοι” μπήκαν ξανά στην διεκδίκηση αποτελέσματος στο 71′ όταν κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 όταν από σέντρα του Ζαρουρί από τα αριστερά, ο Τετέ πήρε την κεφαλιά εντός περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσα που έχασε την ισορροπία του γλιστρώντας πάνω στη γραμμή.

Στο 76′ επικίνδυνη σέντρα του Κώτσιρα, ο Τσέριν εκτέλεσε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στρακόσα.

Η αριθμητική υπεροχή της ΑΕΚ έπαψε να υφίσταται στο 85′ όταν ο Μαρίν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάριμα στον Τζούρισιτς, με τον Ρουμάνο να διαμαρτύρεται για την απόφαση του Γερμανού διαιτητή.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση στο 90′ όταν από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από Πάντοβιτς και Τζούρισιτς, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 91′ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντραγκόφσκι στον Κοϊτά μετά από ασυνεννοησία με τον Πάλμερ Μπράουν. Ο Γιόβιτς ανέλαβε ξανά την εκτέλεση και νίκησε για δεύτερη φορά από τα έντεκα μέτρα τον Πολωνό γκολκίπερ για να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ την Ένωση.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Καλάμπρια (62′ Τσέριν), Τσιριβέγια (85′ Ντέσερς), Τουμπά, Σιώπης (75′ Κώτσιρας), Ζαρουρί, Τετέ, Μπακασέτας (62′ Τζούρισιτς), Πάλμερ-Μπράουν, Σφιντέρσκι (62′ Πάντοβιτς), Γεντβάι.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Πήλιος (46′ Πενράις), Μουκουντί, Ρέλβας, Μάνταλος (46′ Μαρίν), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (94′ Γκρούγιτς), Καλοσκάμης (62′ Κοϊτά), Ζοάο Μάριο (80′ Περέιρα), Γιόβιτς.