Απίθανη ανατροπή για την ΑΕΚ κόντρα στην Κηφισιά η οποία προηγήθηκε στο 29′ με 2-0 και ενώ είχε χάσει πέναλτι στο 6ο λεπτό. Η Ένωση όμως παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 48′ λόγω αποβολής του Ρέλβας με απευθείας κόκκινη κάρτα, δεν παράτησε το ματς και με πρωταγωνιστή τον Γιόβιτς που σκόραρε και κέρδισε πέναλτι πήρε τη νίκη στο 92′! Στην κορυφή της βαθμολογίας, μόνη, η ΑΕΚ η οποία περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Τούμπας.
Ο Καλοσκάμης μείωσε στο 45+1′, ο Γιόβιτς ισοφάρισε σε 2-2 στο 75′ και ο Μαρίν με πέναλτι στο 92′ χάρισε μια σπουδαία νίκη.
Μεγάλο ματς από τον Τετέι για τους γηπεδούχους που είχε γκολ (14′) και ασίστ και γενικότερα αναστάτωσε την άμυνα της ΑΕΚ σε όλο το ματς, όμως δεν ήταν αρκετή για να πάρει τη νίκη η Κηφισιά. Το άλλο γκολ των γηπεδούχων πέτυχε στο 29′ ο Παντελίδης.
Τραυματίστηκε ο Μουκουντί στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης.
Τα πλάνα των προπονητών
Με επτά αλλαγές οι επιλογές του Μάρκο Νίκολιτς στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σχέση με τον αγώνα στο Τσέλιε, ενώ ο Σεμπαστιάν Λέτο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρία προβλήματα με τους Παντελίδη, Τετέι να συνεχίζουν στην επιθετική γραμμή. Δείτε πως άρχισαν τον αγώνα οι δύο προπονητές.
Αιφνιδιασμός από Κηφισιά, “ζωντανή” η ΑΕΚ
Με… περίπετεια άρχισε η αναμέτρηση στο Περιστέρι καθώς στην πρώτη φάση του αγώνα χρειάστηκε η επέμβαση του VAR. Στο 3ο λεπτό από γέμισμα του Σιμόν, ο Ρότα δεν έδιωξε σωστά, ο Στρακόσα βγήκε και έδιωξε με γροθιές με τον Τετέι να πέφτει στο έδαφος και το ματς αρχικά να συνεχίζεται κανονικά. συνεχίστηκε το ματς. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και ο Βεργέτης μετά από on field review έδωσε πέναλτι. Ο Τετέι που εκτέλεσε το πέναλτι απώλεσε μοναδική ευκαιρία για το 1-0, καθώς ο Στρακόσα έκανε την απόκρουση διαλέγοντας τη σωστή γωνία.
Τρία λεπτά μετά, η Κηφισιά έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Σιμόν πέταξε στον χώρο για τον Τετέι, ο Μουκουντί δεν μπόρεσε να πάει πρώτος στην μπάλα με τον επιθετικό της Κηφισιάς να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά να στέλνει τη μπάλα ψηλά.
Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 14′. Από κόρνερ της ΑΕΚ, η Κηφισιά έκλεψε την μπάλα ο Παντελίδης ήταν ασταμάτητος, μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα με τον Τετέι με προβολή να κάνει το 1-0.
Δύο λεπτά μετά ο Τετέι έκανε τρομερή ενέργεια στη μεσαία γραμμή, απέφυγε τον Μουκουντί, γύρισε για τον Πόμπο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έχασε απίθανη ευκαιρία για το 2-0.
Το δεύτερο γκολ της Κηφισιάς ήρθε πάλι από αντεπίθεση στο 29′. Ο Παντελίδη έφυγε ταχύτατα από τα αριστερά, πέρασε την μπάλα για τον Τετέι, αυτός απέφυγε τον Στρακόσα πλάσαρε σε κενή εστία με τον Παντελίδη να σιγουρεύει το γκολ από κοντά με πλασέ για το 2-0.
Η ΑΕΚ με την είσοδο του Ρέλβας πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 44′ μείωσε σε 2-1 όταν ο Μάνταλος γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά, ο Καλοσκάμης σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Έμπο και κατέληξε στα δίχτυα της Κηφισιάς για το 2-1 της ΑΕΚ. Ο Καλοσκάμης χρίστηκε σκόρερ.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρότα γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Καλοσκάμης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που έκανε ήταν πολύ άσχημο σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία για το 2-2.
Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος στο έκτο λεπτό του έξτρα χρόνου όταν ο Πενράις γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά, αλλά η προβολή του Πιερό κατέληξε στον Ξενόπουλο.
Το γύρισε με δέκα και πρωταγωνιστή τον Γιόβιτς!!!
Το δεύτερο μέρος άρχισε με την ΑΕΚ να ζητάει πέναλτι στο 46′ όταν από προσπάθεια του Καλοσκάμη, ο Έμπο πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Πέρεθ, αλλά τον Βεργέτη και τον Σιδηρόπουλο που ήταν στο VAR να συμφωνούν πως δεν υπήρχε παράβαση.
Τα πράγματα χειροτέρεψαν για την ΑΕΚ στο 48′ όταν από αντεπίθεση της Κηφισιάς με τον Τετέι, αυτός βγήκε σε θέση βολής, με τον Ρέλβας να τον γκρεμίζει και να δέχεται κόκκινη κάρτα! Η φάση ελέγχθηκε από το VAR που επιβεβαίωσε την παράβαση.
Στο 51′, η απευθείας εκτέλεση του Πόμπο, πέρασε δίπλα από την εστία του Στρακόσα, με τον Νίκολιτς στο 59′ να βγάζει τον Μάνταλο και τον Καλοσκάμη να αφήνουν τις θέσεις τους στους Κουτέσα και Ελίασον. Ο Ελβετός με το που μπήκε στο ματς, στο 60′ έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Γιόβιτς με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για φάουλ του Σέρβου στον Μποτία, αλλά η φάση ελέγχθηκε από το VAR και μέτρησε κανονικά.
Στο 68′ ο Χουχούμης σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους χτύπησε στο δοκάρι και ο Ζέρσον Σόουζα την έστειλε στα δίχτυα όμως το γκολ δεν μέτρησε γιατί η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και επιβεβαιώθηκε η παράβαση.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 75′ όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χουχούμη, αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Στρακόσα.
Στο 89′ ο Ζέρσον Σόουζα έκανε ατομική ενέργεια και με σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα άουτ και δευτερόλεπτα μετά από αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Γιόβιτς πάτησε περιοχή, ο Σιμόν τον έριξε στο έδαφος και ο Βεργέτης έδωσε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρασβάν Μαρίν, ο οποίος νίκησε τον Ξενόπουλο για την ανατροπή της Ένωσης!
Οι συνθέσεις:
Κηφισιά: Ξενόπουλος, Σιμόν, Μποτία, Πόμπο (56′ Ζέρσον), Αντονίσε (83′ Εσκιβέλ), Τετέι, Παντελίδης, Έμπο (75′ Αμανί), Πέρεθ (56′ Ντίας), Πόκορνι, Λαρουσί (46′ Χουχούμης).
ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Μουκουντί (38′ Ρέλβας), Βίντα, Πενράις, Πινέδα (46′ Γιόβιτς), Μάνταλος (59′ Ελίασον), Ζοάο Μάριο, Καλοσκάμης (59′ Κουτέσα), Κοϊτά (67′ Μαρίν), Πιερό.