Ο πρόεδρος της Σλάβια Πράγας, Γιάροσλαβ Τβρντικ, εξήγησε σε τσέχικο ΜΜΕ γιατί συναίνεσε στη μεταγραφή του Χρήστου Ζαφείρη στον ΠΑΟΚ και πώς ο ίδιος ο παίκτης πίεσε γι' αυτό

Ο πρόεδρος της Σλάβια Πράγας, Γιάροσλαβ Τβρντικ, τοποθετήθηκε εκ νέου σήμερα (21/8) σχετικά με τη μεταγραφή του Χρήστου Ζαφείρη από την ομάδα του στον ΠΑΟΚ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τσέχικο ΜΜΕ (δείτε εδώ) εξήγησε, γιατί τελικώς συναίνεσε να γίνει αυτή η μετακίνηση, αλλά και πόσο πίεσε ο ίδιος ο παίκτης γι’ αυτό.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μου είπε πως, αν επρόκειτο για οποιονδήποτε άλλο σύλλογο, θα το σκεφτόταν διαφορετικά. Αλλά πρόκειται για τον ΠΑΟΚ… Θα το μετάνιωνε, αν δεν το έκανε! Έχει την αίσθηση ότι μια τέτοια ευκαιρία παρουσιάζεται μία φορά στην ζωή. Πηγαίνει σπίτι, κοντά στους γονείς του, σε έναν εμβληματικό σύλλογο της καρδιάς του. Πόσες φορές τον άκουσα να λέει τη λέξη οικογένεια…”

Και συνέχισε: “Γύρω από αυτή την υπόθεση κυκλοφόρησε απίστευτα μεγάλη δόση ανακριβών φημών. Σε ορισμένα σημεία, ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε την αλήθεια. Εμείς του ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να φύγει, γιατί δεν έχουμε έτοιμο αντικαταστάτη. Τους παίκτες που προορίζαμε για διάδοχους του, τους στείλαμε δανεικούς. Τον Μπουζέκα στην Καρβινά, τον Ούμου στην Πόζναν”.

Επ’ αυτού, είπε ακόμη: “Δύσκολα, λοιπόν, θα βρίσκαμε νέο παίκτη μέσα σε λίγες ημέρες. Εργαζόμαστε με πλάνο. Και όταν επενδύουμε, το κάνουμε σε ποδοσφαιριστή για τον οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα μας βοηθήσει. Για τον ΠΑΟΚ θα έλεγα ότι είναι κέρδος. Τον ήθελε για την επέτειο ίδρυσης του συλλόγου, από ό,τι κατάλαβα. Θα είναι ένα είδος… δώρου προς τους φιλάθλους της ομάδας!”

Και κατέληξε: “Τελικώς, βρέθηκε η ιδανική λύση, που εξυπηρετεί τους πάντες. Πιστεύω ότι ο Ζαφείρης θα θελήσει να ζήσει στο έπακρο την εμπειρία του Champions League και να δείξει τόσο στον εαυτό, του όσο και στους φίλους του ποδοσφαίρου σε Ελλάδα και Τσεχία, τι πραγματικά αξίζει. Προς το παρόν έχουμε συμφωνία στις βασικές προϋποθέσεις”.