Τι αναφέρει η As.

Ο Ολυμπιακός, εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον επιθετικό της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ιθέτα, μαζί με Αλαβές και Ρεάλ Οβιέδο, ενώ ο ίδιος, προσπαθεί να πείσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε, να τον διατηρήσει στο ρόστερ των Βάσκων.

Αυτό αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Αs. Aναλυτικά:

«Ο Ούρκο Ιρουρεταγοϊένα, γνωστός και ως Ιθέτα, έχει ξεχωρίσει στα μάτια της Αλαβές και του Ολυμπιακού ως παίκτης με προοπτικές, ενώ πλέον έχει προστεθεί στη λίστα των ενδιαφερόμενων και η Ρεάλ Οβιέδο, η οποία μόλις προβιβάστηκε στη La Liga. Ο επιθετικός, που ανήκει στην Αθλέτικ μέχρι το 2027 μετά την εξαιρετική του σεζόν ως δανεικός στη Μιραντές, δίνει μάχη για μια θέση στο ρόστερ κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας του Μπιλμπάο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τεστάρει ήδη την ένταση και την αφοσίωσή του στις πρώτες προπονήσεις, με τον Ιθέτα να διατηρεί διαρκώς το χαμόγελό του. Ξέρει καλά τη “χρυσή” ευκαιρία που έχει φέτος το καλοκαίρι και, όπως ο Σάναντι τον περασμένο Ιανουάριο προερχόμενος από την Μπαρακάλδο, δεν σκοπεύει να αφήσει το μομέντουμ να πάει χαμένο. Γνωρίζει ήδη αρκετούς από τα αποδυτήρια, γεγονός που κάνει πιο γρήγορη την προσαρμογή του.

Ο επιθετικός με πορεία στις Εϊμπάρ, Αρένας, Αμορεμπιέτα και την Μπιλμπάο Αθλέτικ, αναδείχθηκε στα 25 του με μια “αργοπορημένη έκρηξη”, σημειώνοντας 15 γκολ και 3 ασίστ στη Μιραντές, στη δεύτερη κατηγορία. Η Αθλέτικ είχε παραχωρήσει τον Ιθέτα δανεικό χωρίς να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο έληγε στις 30 Ιουνίου. Πλέον, με την επέκταση του συμβολαίου του να έχει ήδη ολοκληρωθεί ταχύτατα, παλεύει για μια θέση στην επίθεση με τους Γκουρουθέτα και Σάναντι. Ο Βαλβέρδε χρειάζεται τουλάχιστον τρεις επιθετικούς για μια απαιτητική σεζόν με Τσάμπιονς Λιγκ, Λα Λίγκα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ».