Ο Άρης στάθηκε πολύ καλά για ένα ημίχρονο σήμερα (9/7) στο τρίτο του φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας εκεί, αυτή τη φορά κόντρα στην Άλκμααρ. Τα έκανε όλα σωστά, όμως, στο δεύτερο μέρος του αγώνα δεν είχε την ίδια ενέργεια και τελικώς ηττήθηκε με σκορ 3-2 από τους Ολλανδούς.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε αυτό που ήθελε από τους παίκτες του στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Ένα μεστό παιχνίδι, δημιουργικό, φουλ επιθετικό, αλλά ταυτόχρονα και τακτικά σωστό στον αμυντικό τομέα, όμως, αυτά τα στοιχεία δεν υπήρχαν στον ίδιο βαθμό στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν οι Ολλανδοί να γυρίσουν το ματς και το αποτέλεσμα υπέρ τους και να φύγουν νικητές από το sv Wissel EPE.
Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα
Τρίτο φιλικό, τρίτη ενδεκάδα
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στο τρίτο φιλικό του Άρη στην Ολλανδία, μετά από αυτά με τη Λίβινγκστον και την Άντερλεχτ, επέλεξε να ξεκινήσει η ομάδα του με τρίτη διαφορετική ενδεκάδα. Οι δοκιμές για τον προπονητή των “κίτρινων” συνεχίστηκαν, έστω κι αν σε κάποιες θέσεις έδειξε ότι έχει βρει κάποιες σταθερές.
Ο Φαντιγκά, για παράδειγμα, ήταν το τρίτο παιχνίδι που ξεκίνησε ως δεξιός οπισθοφύλακας. Επίσης, οι Παναγίδης και Μορόν, επίσης ήταν το τρίτο παιχνίδι στο οποίο ξεκίνησαν βασικοί στην επίθεση. Κατά τα άλλα, ήταν ο πρώτος αγώνας στον οποίο δεν ξεκίνησε βασικός ο Κουέστα στην εστία, αλλά ο Αθανασιάδης.
Μπροστά του, σε σχηματισμό 4-2-3-1, ήταν οι Μπράμπετς και Άλβαρο σε θέσεις κεντρικών αμυντικών, οι Φαντιγκά και Φρίντεκ δεξιά κι αριστερά στην αμυντική τετράδα, οι Μόντσου και Ζουλς στις θέσεις των αμυντικών μέσων, ο Παναγίδης επιτελικός μέσος, ο Μεντίλ στην αριστερή πτέρυγα, ο Ντιαντί στη δεξιά και ο Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Μάρτιν Μάρτενς από πλευράς Άλκμααρ επέλεξε να ξεκινήσει η ομάδα του με τους Bέρχουλστ, Ντέκερ, Πενέτρα, Κλάσιε, Πάροτ, Σαντίγκ, Μπέλιτς, Μπουρμέστερ, Κάσιους, Εσάχας, Βαν Ντούινγκ, σε σχηματισμό 4-3-3. Και για την ολλανδική ομάδα αυτό ήταν το τρίτο φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ως τώρα. Τα προηγούμενα ήταν με την Κιλμάρνοκ, την οποία νίκησε 2-0, και την Ζούλτε Βάρεγκεμ, από την οποία ηττήθηκε 1-0.
Ιδανικό ξεκίνημα
Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα του Άρη με την Άλκμααρ, οι “κίτρινοι” έκαναν το καλύτερο σαρανταπεντάλεπτο στα τρία φιλικά που έδωσαν στην Ολλανδία, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας. Ήταν δεμένοι σε όλες τις γραμμές, ήξεραν πολύ καλά τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο, είχαν ορθολογική επιθετική ανάπτυξη και δημιούργησαν ευκαιρίες να πετύχουν τέρματα.
Τελικώς, έμειναν στο ένα, αυτό που σημείωσε ο Φαντιγκά στο 13ο, μετά από συνδυασμένη ενέργεια. Οι “κίτρινοι” αναπτύχθηκαν από δεξιά. Ο Ντιαντί βγήκε με την μπάλα σε θέση εξτρέμ, γύρισε στον Παναγίδη εντός περιοχής, αυτός έστρωσε στον Φαντιγκά στο ύψος του πέναλτι, ο τελευταίος σούταρε και έγραψε το πρώτο του γκολ με την κίτρινη φανέλα!
Άλλες καλές στιγμές για τους “κίτρινους” ήταν με τον Παναγίδη στο 6ο, με τον Μόντσου στο 11ο, στο 15ο και στο 23ο, οι δύο τελευταίες με απευθείας χτυπήματα φάουλ, με τον Μορόν στο 25ο, τον Ντιαντί στο 33ο και στο 38ο και τη μεγαλύτερη όλων με τον Παναγίδη στο 37ο, όταν δεν πλάσαρε όπως έπρεπε στην πλάτη της άμυνας των Ολλανδών.
Αλλαγή σκηνικού
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε εντελώς, από το ξεκίνημα ακόμη. Ο Μάρτιν Μάρτενς παρέταξε την ομάδα του με δέκα αλλαγές στη σύνθεση και ο Μαρίνος Ουζουνίδης με καμία, με αποτέλεσμα η Άλκμααρ να έχει περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο.
Οι Ολλανδοί χτύπησαν από την αρχή. Μόλις στο 48ο, ο Νταλ σούταρε από αριστερά στην απέναντι γωνία του Αθανασιάδη και ισοφάρισε σε 1-1. Οι γηπεδούχοι έδειξαν με το καλησπέρα τις διαθέσεις τους.
Οι Ολλανδοί συνέχισαν να πιέζουν. Στο 58ο ο Ουζουνίδης έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Φαμπιάνο, Νινγκ και Ντούντου, όμως, μέχρι να συντονιστούν εκ νέου οι “κίτρινοι” ήρθε το δεύτερο γκολ της Άλκμααρ στο 61ο. Αυτή τη φορά με τον Κουπμάινερς, ο οποίος σούταρε εύστοχα από μακριά!
Και πριν οι “κίτρινοι” βάλουν ξανά την μπάλα κάτω κι αρχίσουν να βρίσκουν τα πατήματά τους, μόλις στο 65ο, ο Λάχτο χτύπησε στην αντεπίθεση για την Άλκμααρ. Πέρασε τον Άλβαρο, πλάσαρε και έκανε το 3-1 για την ολλανδική ομάδα, η οποία μέσα σε είκοσι λεπτά έκανε όσα δεν έκανε σε ολόκληρο ημίχρονο, το πρώτο.
Από το σημείο αυτό και μετά, κι αφού ο Ουζουνίδης έκανε κι άλλες αλλαγές (στο 66ο έριξε στο ματς τον Γιαννιώτα και τον Μάικιτς και στο 68ο τους Ρόουζ και Πάβισιτς), οι “κίτρινοι” έφεραν σε μια ισορροπία τον αγώνα. Βγήκαν μπροστά και πάλι, δημιούργησαν κάποιες καλές προϋποθέσεις και στο 73ο πέτυχαν το δεύτερό τους γκολ. Ο Ρόουζ σκόραρε με κεφαλιά, μετά από χτύπημα κόρνερ του Μόντσου, κι έκανε το 3-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Στο 77ο, η Άλκμααρ είχε δοκάρι με τον Κουπμάινερς, ο οποίος εκτέλεσε φάουλ απευθείας στην εστία του Μάικιτς. Ο Άρης τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 82ο, ο Μόντσου είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Την πρώτη την είχε δει στο πρώτο ημίχρονο, για διαμαρτυρία. Ασφαλώς, μια κακή στιγμή για τον Ισπανό, ο οποίος πρέπει να συγκρατεί τα νεύρα του.
ΑΛΚΜΑΑΡ (Μάρτιν Μάρτενς): Bέρχουλστ, Ντέκερ, Πενέτρα, Κλάσιε, Πάροτ, Σαντίγκ, Μπέλιτς, Μπουρμέστερ, Κάσιους, Εσάχας, Βαν Ντούινγκ
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Μένου, Ουτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Βιτ, Κβάκμαν, Κουπμάινερς, Λάχντο, Ντάουλ, Νέερντινγκ, Ρόμπεμοντ
ΑΡΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Αθανασιάδης (66′ Μάικιτς), Φαντιγκά (68′ Ρόουζ), Μπράμπετς (58′ Φαμπιάνο), Φρίντεκ, Άλβαρο, Ζουλ (68′ Πάβισιτς), Μόντσου, Παναγίδης (58′ Νινγκ), Μεντίλ (66′ Γιαννιώτας), Ντιαντί (58′ Ντούντου), Μορόν.