Αίτημα για συνάντηση με τον Άρη Βασιλόπουλο κατέθεσαν δέκα προσφυγικά σωματεία καθώς και ο σύλλογος Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας.

Αίτημα για συνάντηση με τον Άρη Βασιλόπουλο κατέθεσαν δέκα προσφυγικά σωματεία καθώς και ο σύλλογος Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα νέο κίνημα δημιουργείται προς υπεράσπιση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και η πρώτη κίνηση είναι η συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης. Στο κίνημα πρωτοστατούν οι «Ρίζες», σύνδεσμος Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών που αριθμεί πάνω από 2.500 μέλη.

Το σύνθημά τους είναι «Έχουμε δικαίωμα στη μνήμη» και στο αίτημα που έχουν υποβάλλει για συνάντηση αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «δεν έχεις δικαίωμα να μπαίνεις εμπόδιο στη μνήμη μας». Εκτός από το θέμα του γηπέδου στέκονται στη δημιουργία του Μουσείου μέσα στο γήπεδο, όπως έχει εξαγγελθεί το οποίο χαρακτηρίζουν ως «προσκύνημα στις πατρίδες της Μικρασίας αλλά και του Πόντου».

Στην επιτροπή που έχουν δημιουργήσει για να συναντηθεί με τον Δήμαρχο υπάρχουν Καθηγητές Πανεπιστημίου και Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, μέλη αυτών των σωματείων που μπορούν να επιχειρηματολογήσουν τεχνοκρατικά υπέρ του γηπέδου και όχι απλώς να… φωνάζουν για να ασκούν πίεση. «Δεν μιλάμε για ένα απλό γηπεδικό ζήτημα μίας μεγάλης ομάδας, αλλά για εμάς είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό» είναι η άποψη που έχουν μεταφέρει και στον Δήμαρχο.

Ο σύνδεσμος «Ρίζες» είχε δραστηριοποιηθεί και πριν από ένα χρόνο, όταν με επιστολή του του Ιανουάριο του 2016 προς το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Αττικής, εξέφραζε διαμαρτυρία για την καθυστέρηση της αδειοδότησης.