Βόλος ΝΠΣ: Πρότεινε αλλαγές στο πρωτάθλημα

Η διοίκηση του Βόλου ΝΠΣ έστειλε επιστολή στη διοργανώτρια αρχή, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, προτείνοντας αλλαγές.

Οι Βολιώτες πρότειναν την ανάδειξη του πρωταθλητή από ένα μίνι πρωτάθλημα των τεσσάρων πρώτων, τη δημιουργία ένα μίνι πρωταθλήματος για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και play out από την ένατη έως τη 14η θέση.

Η σχετική ανακοίνωση: «Επιστολή στη Σούπερ Λίγκα και σε όλες τις ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της, απέστειλε σήμερα η ΠΑΕ Βόλος.

Αναλυτικά η επιστολή

Μετά την ολοκλήρωση του συναρπαστικού πρωταθλήματος 2023-24, που πολλές συγκυρίες το ανέδειξαν ως το συναρπαστικότερο των τελευταίων χρόνων, φρονούμε ότι είναι η πλέον κατάλληλη ώρα να αξιοποιήσουμε το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται και να προχωρήσουμε σε στοχευμένες αλλαγές, ικανές να επιφέρουν το αναπτυξιακό αποτέλεσμα για το ποδόσφαιρο που όλοι επιθυμούμε, όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν πρέπει από τις εντυπώσεις ευφορίας των στιγμών αυτών να παραβλέψουμε και να αδιαφορήσουμε για τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών που μας αφορούν όλους. Δυστυχώς η έλλειψη αντίδρασης από μέρους μας επέτρεψε σε επιτήδειους να θεωρούν το ποδόσφαιρο μαγαζί τους δυσφημώντας το, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, ξεκινώντας από την απαξίωση και τη δυσφήμιση.

Στο διάστημα της λειτουργίας του θεσμού των play off και play out είχαμε την ευκαιρία να αποκομίσουμε σημαντικές εμπειρίες, που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μερικές σημαντικές αλλαγές, που σε συνδυασμό με την κοινή προσπάθεια κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μπορούν να μας φέρουν εγγύτερα στον κοινό μας στόχο για ένα πρωτάθλημα αντάξιο των προσδοκιών μας.

Ενός πρωταθλήματος με διασφάλιση της ισονομίας και της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των ομάδων, ώστε συνακόλουθα να σημειωθεί και η βελτίωσή του, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό, αλλά και πιο ελκυστικό στους επενδυτές, στους χορηγούς, στους φιλάθλους, στα τηλεοπτικά κανάλια.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές που προτείνουμε στον τρόπο διεξαγωγής των play off και play out ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

Η ανάδειξη πρωταθλητή να γίνεται μέσω play off όπου θα παίρνουν μέρος οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις από 1 έως 4. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, οι ομάδες θα ξεκινούν με τους βαθμούς που ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο.

Οι ομάδες που στην κανονική διάρκεια τερμάτισαν από την 5η έως και την 8η θέση να αγωνίζονται σε ένα διαφορετικό μίνι πρωτάθλημα (δύο γύρων), ξεκινώντας όλες από 0 βαθμούς. Στο τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα που τερμάτισε στην 5η θέση είτε να κερδίζει την έξοδό της στην Ευρώπη, είτε 500.000 ευρώ ως μπόνους, ενώ η ομάδα που τερμάτισε στην 6η θέση να κερδίζει ως μπόνους 300.000 ευρώ.

Τέλος οι ομάδες που ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο στις θέσεις 9 έως 14 να αγωνίζονται στα play out σε διπλούς αγώνες και διατηρώντας τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας, απ’ όπου και θα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες.

Με αυτό τον τρόπο θα πάψουν να υπάρχουν αδιάφορες ομάδες.

Πιστεύουμε ότι με τις αλλαγές αυτές θα εξαλειφθούν πολλά, αν όχι όλα, από τα όσα και φέτος διαδραματίστηκαν και έδωσαν τροφή σε αρνητικά σχόλια που μόνο κακό κάνουν στο ποδόσφαιρο, μειώνουν την κοινωνική του απήχηση και αποδοχή, αλλά και την εμπορική του αξία και εν τέλει αποβαίνουν σε βάρος όσων πραγματικά το αγαπούν και το υπηρετούν.

Για την ΠΑΕ Βόλος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.