Ο Κύρος Βασάρας τάχθηκε υπέρ του VAR και τόνισε πως βοηθάει, ώστε να μειωθούν τα λάθη των διαιτητών, κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος διαιτητής αναφέρθηκε στις καλύτερες και χειρότερες στιγμές της καριέρας του. Ο Βασάρας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «bwinΣΠΟΡ FM 94,6». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το βιβλίο του: «Θέλω να πω ότι έχει πολλές ανθρώπινες στιγμές. Όσον αφορά τα παιχνίδια, έχω κάνει περιγραφή για το καθένα, αλλά το καλύτερό μου παιχνίδι ήταν το Μάντσεστερ-Μίλαν για τα ημιτελικά του Champions League. Έχω σφυρίξει το Πόρτο-Λάτσιο, με την πρώτη αποβολή του Μουρίνιο. Ένα από τα σημεία που δούλευα πολύ ήταν η επικοινωνία με τους παίκτες. Μεγάλη στιγμή ήταν το Σερβία-Βοσνία μετά το τέλος του εμφυλίου, με περίπου 100.000 κόσμος να κρέμονται σαν τα σταφύλια στο Μαρακανά».

Για το ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια: «Δεν είχα κοιμηθεί εκείνο το βράδυ. Είναι μία στιγμή που δεν την είδε κανένας. Είχε μαρκάρει ο Τριστάν τον Μπέκαμ πριν βγάλει τη σέντρα και σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για τον πατέρα του: «Στόχος του πατέρα μου ήταν αυτός, “ θα πρέπει να με ξεπεράσεις” και αυτόν τον στόχο έβαλα όταν σταμάτησε τη διαιτησία. Εξιστορώ το πώς ακριβώς έχασε για λίγο να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αναφέρω μέσα το πώς πήγα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και όλα τα σκαλοπάτια ενός διαιτητή για να φτάσει εκεί που έφτασα».

Για το VAR: «Θεωρώ ότι το VAR βοηθάει. Πολλά σημαντικά λάθη τα οποία έκριναν αγώνες, διοργανώσεις, προκρίσεις στην επόμενη φάση, δε γίνονται. Όπως για παράδειγμα του Μαραντόνα και πολλά άλλα. Η τελική απόφαση, ωστόσο, ανήκει στον διαιτητή που είναι μέσα στο γήπεδο. Στην Ελλάδα όμως την τελική απόφαση την παίρνει ο VAR. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Το VAR θα λύσει το 90% των προβλημάτων. Υπάρχει το ξεκάθαρο και το προφανές, αυτό θέλουμε να ελέγξουμε. Κρίση έχει ο προπονητής, ο παίκτης, έτσι έχει και ο διαιτητής. Το VAR είναι αλεξίπτωτο που πέφτει την κατάλληλη στιγμή και μας δίνει αυτήν τη σωτηρία, για μην πέσουμε στο έδαφος ώστε να μη χαθεί ένα παιχνίδι».