Super League: Τα 17 ελληνικά γάντια! (vids)

Έντεκα ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος επέλεξαν τη φετινή χρονιά «γαλανόλευκα» γάντια.

Ο ρόλος του Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι υποβαβισμένος στη χώρα μας, αλλά κυρίως στο πρωτάθλημα της Super League. Όμως αυτό δεν ισχύει για τη θέση του γκολκίπερ, καθώς 11 ομάδες από τις 14 έδωσαν φανέλα βασικού κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιά σε «γαλανόλευκο» παίκτη. 

Ο λόγος για τις ΑΕΚ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα. Όλες οι προαναφερθείσες ομάδες επέλεξαν Έλληνες τερματοφύλακες με παρόν, αλλά και μέλλον. 

Αναλυτικά οι «γαλανόλευκοι» κίπερ της Super League, οι οποίοι μέτρησαν λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα: 

ΑΕΚ – Γιώργος Αθανασιάδης 

Πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά και Κυπελλούχος με την ΑΕΚ ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ο 30χρονος διεθνής τερματοφύλακας αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια στη Super League, μετρώντας 2889 αγωνιστικά λεπτά στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Η τρίτη χρονιά του Αθανασιάδη στους «κιτρινόμαυρους» αποτέλεσε την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του με την «Ένωση». Μάλιστα μαζί με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι του Παναθηναϊκού πήραν την πρώτη θέση στην κατηγορία, clean sheets, καθώς οι δύο κίπερ κράτησαν ανέπαφη την εστία τους σε 21 ματς. 

Ολυμπιακός – Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Κωνσταντίνος Τζολάκης 

Στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη ο Ολυμπιακός τον περασμένο Σεπτέμβριο βρήκε τον αντικαταστάτη του Τόμας Βάτσλικ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο σε αγώνα της εθνικής του ομάδας. Ο 33χρονος ύστερα από πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ αποφάσισε να υπογραψει στην ομάδα του λιμανιού. Με τους «ερυθρόλευκους» αγωνίστηκε 24 ματς και πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις καλύπτοντας άμεσα το κενό του Τσέχου. 

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης αποτελεί το μέλλον της ομάδας του Πειραιά. Ο νεαρός Χανιώτης αγωνίστηκε μόλις σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος. Μάλιστα από το 2018 που βρίσκεται στους «ερυθρόλευκους» πραγματοποίησε τη φετινή χρονιά τις περισσότερες εμφανίσεις του ως βασικός στη Super League. 

Άρης – Μάριος Σιαμπάνης 

Συνολικά 493 αγωνιστικά λεπτά για τον Μάριο Σιαμπάνη στον Άρη με πέντε συμμετοχές. Ο 24χρονος σημείωσε ακριβώς τον ίδιο αριθμό αγώνων όπως και τη σεζόν 2021-22 στο πρωτάθλημα και παραμένει στην «σκιά» του έμπειρου Κουέστα

Βόλος – Παναγιώτης Αυγερινός

Ντεμπούτο στη Super League για τον Παναγιώτη Αυγερινό με τη φανέλα του Βόλου. Ο 20χρονος αγωνίστηκε μόλις σε τρία παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Κώστα Μπράτσου και ύστερα από ένα χρόνο στην ομάδα της Μαγνησίας είναι στην αναζήτηση μιας νέας ποδοσφαιρικής εμπειρίας. 

ΟΦΗ – Χρήστος Μανδάς, Νίκος Χριστογεώργος 

«Αναγέννηση» για τον Χρήστο Μανδά στον ΟΦΗ. Ο Έλληνας κίπερ των «ομιλητών» αποτελεί το «wunderkind» της γενιάς του. Οι 26 εμφανίσεις με τα χρώματα της κρητικής ομάδας, αλλά κυρίως η απόδοση του έχει «τραβήξει» το ενδιαφέρον τόσο από ομάδες του εξωτερικού, όσο και «μεγάλων» κλαμπ του πρωταθλήματος. Μόλις μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα για τον Νίκο Χριστογεώργο στα πλέι-άουτ κόντρα στον Παναιτωλικό

Ατρόμητος – Ανδρέας Γιαννιώτης 

Βασικός και αναντικατάστατος ο Ανδρέας Γιαννιώτης για τον Κρις Κόουλμαν στον Ατρόμητο. Ο γκολκίπερ φόρεσε τη φανέλα του Περιστερίου σε 31 παιχνίδια. Το συμβόλαιο του με τον Ατρόμητο λήγει στο τέλος του μήνα και κόμη δεν είναι γνωστό το επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναγιώτης Τσιντώτας, Βασίλης Σούλης, Βασίλης Αθανασίου 

Τον Νοέμβριο ο Παναγιώτης Τσιντώτας αποχώρησε από την ΑΕΚ μετά από πέντε χρόνια κοινής πορείας. Ο 30χρονος λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο γκολκίπερ αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια με τους Ηπειρώτες. Η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε και ο Τσιντώτας επιθυμεί να βρει ομάδα στο εξωτερικό, παρ’ όλο που υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον από τον Ατρόμητο.

Ο Βασίλης Σούλης υπερασπίστηκε την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα σε εννέα παιχνίδια, όσες και ο Βασίλης Αθανασίου. Ο νεαρός κίπερ φόρεσε τη φανέλα βασικού στο εφετινό πρωτάθλημα, κόντρα στους «μεγάλους» Άρη, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.   

Αστέρας Τρίπολης – Νίκος Παπαδόπουλος, Αντώνης Τσιφτσής 

Κεφάλαιο Νο.5 για τον Νίκο Παπαδόπουλο και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο 33χρονος κάθισε κάτω από τα δοκάρια των Αρκάδων σε 26 παιχνίδια. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια αγωνίστηκε ο Αντώνης Τσιφτσής. Ο γκολκίπερ των Αρκάδων έπαιξε σε επτά ματς, λιγότερα από τις προηγούμενες δύο χρονιές στο κλαμπ της Τρίπολης. 

Παναιτωλικός – Γιάννης Ανέστης, Αντώνης Στεργιάκης 

Δύο Έλληνες τερματοφύλακες «μοιράστηκαν» τις περισσότερες συμμετοχές της εστίας του Παναιτωλικού, ο Γιάννης Ανέστης και ο Αντώνης Στεργιάκης. Ο πρώην γκολκίπερ των ΑΕΚ και Πανιωνιου μέτρησε 21 παιχνίδια. Μάλιστα ο Ανέστης ύστερα από δύο χρόνια στην ομάδα του Αγρινίου αποτελεί παρελθόν και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τζουγκάρντεν

Αντίθετα ο Στεργιάκης αποτελεί το μέλλον του Παναιτωλικού. O 24χρονος επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Παναιτωλικό τον περασμένο Ιούλιο και ο Γιάννης Αναστασίου του έδωσε φανέλα βασικού σε πέντε ματς. 

Λαμία – Θανάσης Γκαραβέλης 

Δεύτερη χρονιά για τον Θανάση Γκαραβέλη στη Λαμία. Ο 31χρονος μέτρησε 895 λεπτά συμμετοχής σε 10 παιχνίδια. 

Ιωνικός – Λευτέρης Χουτεσιώτης

Ο Ιωνικός υποβιβάστηκε στην Super League 2, αλλά ο Λευτέρης Χουτεσιώτης δεν έχασε παιχνίδι της ομάδας του. Ο έμπειρος κίπερ ήταν στο αρχικό σχήμα του Ιωνικού σ’ όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, τόσο υπό την ηγεσία του Δημήτρη Σπανού, όσο και του Μιχάλη Γρηγορίου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.