Ολυμπιακός: Τι σηματοδοτεί η άφιξη Κορδόν στην Ελλάδα

Ο Αντόνιο Κορδόν αναμένεται την Πέμπτη (01/06) στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας. Οι πρώτες κινήσεις και... ανακοινώσεις!

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων και πριν το ξεκίνημα του χτισίματος της ομάδας της νέας σεζόν. Είναι εμφανές πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει παραχωρήσει λευκή επιταγή στον Αντόνιο Κορδόν για τη δόμηση της επόμενης ημέρας. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής εδώ και περίπου δύο εβδομάδες αναλύει με τους συνεργάτες του τα δεδομένα του υπάρχοντος ρόστερ, έχει καταλήξει στην τελική μικρή λίστα των ονομάτων των προπονητών που θ’ απασοχλήσουν τον Ολυμπιακό, αλλά και στην αντίστοιχη των στόχων που ενδιαφέρουν τους Πειραιώτες.

Μαρινάκης
Αποφασισμένος για επιστροφή στις επιτυχίες είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τα μέτωπα είναι πολλά και ο Κορδόν είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να λύσει τον γρίφο. Για τον 59χρονο μάνατζερ αποτελεί προτεραιότητα η διασφάληση της παραμονής ορισμένων παικτών που ταιράζουν σε κάθε προπονητή. Προφανώς η επέκταση της συμφωνίας με τον Σεντρίκ Μπακαμπού είναι το θέμα που “καίει” περισσότερο τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Ο Κογκολέζος στράικερ αποδείχθηκε “λίρα 100” και επικοινωνιακά και αγωνιστικά ο Ολυμπιακός θα βγει χαμένος από πιθανή αποχώρηση του απ’ το ρόστερ. Παράλληλα θα πρέπει να βρει αντικαταστάτη απ΄το πάνω ράφι και να δαπανήσει αρκετά χρήματα, καθώς μιλάμε για τη θέση “μαρκίζα” κάθε συλλόγου.

Περιμένει ν’ ακούσει την τελική προσφορά ο Μπακαμπού. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Κορδόν γνωρίζει καλά τον Μπακαμπού και έχει επενδύσει στην πρότερη επιτυχημένη τους κοινή θητεία στη Βιγιαρεάλ, για να τον πείσει για το εγχείρημα της επόμενης σεζόν. Ο Μπακαμπού εδώ και καιρό μιλάει σε ζεστό κλίμα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό θα πάρει την απόφαση ν’ αλλάξει φανέλα. Ακολουθεί το θέμα του νέου προπονητή, ωστόσο ο Κορδόν δεν έχει καταφέρει ακόμα να φέρει την υπογραφή που θα ήθελε στη νέα του ομάδα.

Ο Μαρθελίνο είναι η “δύσκολη” περίπτωση. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τον Κορδόν να προκαλέσει αίσθηση με το όνομα του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού. Εξετάζονται περιπτώσεις εγνωσμένης αξίας όπως ο Μαρθελίνο, ωστόσο προπονητές του συγκεκριμένου προφίλ δεν αρέσκονται στο να παίρνουν ρίσκα στην καριέρα τους και προτιμούν τη σιγουριά ενός γνώριμου περιβάλλοντος. Απ’ την άλλη υπάρχουν σκέψεις για κάποιον φιλόδοξο τεχνικό όπως ο Άντονι Ιραόλα, καθώς μέσα απ’ την παρουσία του στους Πειραιώτες ενδεχομένως ν’ αυξήσει ταχύτερα την ποδοσφαιρική του μεχοχή, ειδικά αν πετύχει στο Europa League.

Ένας “Ιραόλα” ίσως ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακο. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Tα ονόματα που έχουν παρελάσει τις τελευταίες ημέρες απ’ τον τύπο είναι δεκάδες, αλλά αυτό που είναι κοινό μυστικό, είναι πως ο Αντόνιο Κορδόν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη εξετάζουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεν έχουν διαρρεύσει και η άφιξη του Ισπανού στην Αθήνα την προσεχή Πέμπτη (01/06) θα τρέξει ταχύτερα τις εξελίξεις για τον νέο “chief” του Ολυμπιακού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.