ΠΑΣ Γιάννινα: «Έφυγε» ο Γιώργος Χριστοβασίλης (pic)

Στο πένθος «βυθίστηκε» το ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω του θανάτου του Γιώργου Χριστοβασίλη.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τη «μάχη» που έδινε το τελευταίο διάστημα σε ηλικία 68 ετών.

Ο Χριστοβασίλης γεννήθηκε στα Άγνατα της Άρτας και είχε σπουδάσει στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης. Από το 1980 έως το 1986 ως πολιτικός μηχανικός του Δήμου της Νέας Υόρκης, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε δική του κατασκευαστική εταιρεία, με έδρα την αμερικανική πόλη. Το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε την εταιρεία «Β.M. Mediterranean ΑΒΕΕ», η οποία παρήγαγε και έκανε τη διανομή των οικοδομικών χρωμάτων «Benjamin Moore».

Οι Γιαννιώτες έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η ημέρα εκείνη που δεν θα θέλαμε να έρθει ποτέ, δυστυχώς ξημέρωσε. Ο αγαπημένος μας πρόεδρος, Γιώργος Χριστοβασίλης, έφυγε από την ζωή. Όλο αυτό το διάστημα πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια παρότι η μάχη ήταν άνιση. Ένας υπέροχος άνθρωπος που από το 2008 όταν και ανέλαβε ιδιοκτήτης του συλλόγου κατάφερε να γράψει τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ και να μνημονεύεται ως ο καλύτερος πρόεδρος που είχε ποτέ του ο “Άγιαξ της Ηπείρου».

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου και ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Στα 15 χρόνια της θητείας του, κατάφερε να βάλει τις βάσεις ώστε ο Π.Α.Σ. να σταθεροποιηθεί στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία και να αποτελέσει ένας αξιοσέβαστος αντίπαλος για όλους, με μεγαλύτερο κατόρθωμα η έξοδος στην Ευρώπη την σεζόν 2015-16. Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό καλοκαίρι του «Άγιαξ της Ηπείρου», και η κορυφαία στιγμή του συλλόγου με τα 4 ματς κόντρα σε Οντ και Άλκμααρ, στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην μνήμη όλων των Ηπειρωτών. Παράλληλα έφτασε πολύ κοντά και στο όνειρο ενός τελικού Κυπέλλου Ελλάδος αφού δύο φορές η ομάδα έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση ημιτελικά του θεσμού.

Η οικογένεια του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ θρηνεί και με βαθιά θλίψη εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Γιώργου Χριστοβασίλη και τους οικείους του για τον αδόκητο χαμό του.

Καλό ταξίδι πρόεδρε, το ευχαριστώ δεν αρκεί για όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που πρόσφερες στην ιστορία του Π.Α.Σ. και στην πόλη των Ιωαννίνων».

Το σχετικό ποστάρισμα του ΠΑΣ Γιάννινα:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας